kamila.zet Pracownik eTutor |
Marcin48 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
pibielecki |
kamila.zet - No to pięknie! A zdradzisz, jakiego języka uczysz się z eTutorem? :)
-
2 lata temu
zmieniany: 2 lata temu
|
+3 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Cristiano1986 - Ja korzystam i polecam. Im więcej osób tym lepiej? Może na forum jakiś dodatkowy wątek dot. słownictwa/zwrotów/książek/materiałów do nauki na forum? Fajną pracę wykonujesz, gdy wskazujesz nowe słowa. Może coś podobnego z Business English?
-
2 lata temu
|
+4 |
Marcin48 - @Cristiano1986, dziękuję za uznanie. Staram się efektywnie uczyć i przy okazji pomagać w nauce innym eTutorowiczom.
-
2 lata temu
|
|
Marcin48 |
C | Cristiano1986 |
Marcin48 - SUPER :-) Po dłuższym czasie nie jestem sam w wątku JAK CI IDZIE NAUKA ! Na pewno czytnie artykułów będzie dla Ciebie, @Cristiano1986, korzystne.
-
2 lata temu
|
+3 |
Cristiano1986 - Chciałbym mieć więcej czasu na naukę, ale nie zawsze się udaje :) też uważam, iż czytanie artykułów, słuchanie są bardzo przydatne do nauki
-
2 lata temu
|
0 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Cristiano1986 - Jak masz jakieś fajne słówka z InstaLing, zwłaszcza dot. business english, to możesz tutaj też wrzucać, ja z pewnością skorzystam :)
-
2 lata temu
|
+4 |
Marcin48 - Słówka BUSINESS ENGLISH mam, ale z kursu eTutor BUSINESS ENGLISH. Można wykupić dostęp, zachęcam :-) InstaLing mam w ramach szkoły językowej - lektor wyznacza nam słówka do opanowania. Ale InstaLing jest o wiele gorszy od eTutora - według mnie. Natomiast mogą się uzupełniać: nieznane słówka napotkane w InstaLing można dodawać do powtórek eTutora.
-
2 lata temu
|
+1 |
Cristiano1986 - mam wykupiony kurs Business English od dawna :) bardziej chodziło mi, o to, że jak masz jakieś nowe słówka, których nie ma w kursie Business English, żeby dodawać..
-
2 lata temu
|
+2 |
Marcin48 - @Cristiano1986, na InstaLingu mam słówka z kursu ogólnego angielskiego, które wprowadza nauczyciel ze szkoły językowej. Nie są to zwroty biznesowe.
-
2 lata temu
|
+1 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
piotr.grela - No Marcin, podziwiam zaangażowanie i zaparcie. Pamiętam jak jeszcze w szkole podstawowej koniec lat 80-dziesiątych, nauczycielka nam mówiła, że będziemy musieli uczyć się do końca życia i wykrakała...
-
2 lata temu
zmieniany: 2 lata temu
|
+3 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 - Na teraz nie. Ten, do którego uczęszczam na zajęcia, daje lekcje w szkole językowej. Nie wiem, czy też poza szkołą. Poszukaj może w portalach z ogłoszeniami - myślę że znajdziesz kogoś online lub w bliskiej okolicy.
-
2 lata temu
|
+1 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
C | Cristiano1986 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Jak usunąć niewspierany język nauki dodany automatycznie do bocznego interfejsu?
Czy jest oferta kursu przygotowującego do egzaminu ósmoklasisty?
skojarzenia po francusku- a co! zaszalejmy ;)
Will I find here anything to learn english gammar?
Czy po ukończeniu poziomu nauki języka otrzymuje się imienne zaświadczenie?
O motywacji, a takze jak sie motywowac do nauki, to najlepiej moga wypowiedziec sie tutaj dlugoletni eTutorowicze.
Rok 2023, jest moim drugim rokiem nauki jezyka angielskiego i uwazam, ze jestem dobrze zmotywowana osoba przez siebie i innych uczacych sie.
What’s more, I’m a competitive person so I want to do everything to reach my language goals in this new year. - 2 lata temu zmieniany: 2 lata temu
Nie będę kryć, że liczę na wypowiedzi eTutorowiczów z długim stażem. Że zdradzicie "Świeżakom" co jest kluczem do podtrzymywania niesłabnącego zapału do nauki :)
To naprawdę dopiero Twój drugi rok nauki angielskiego? Ale w ogóle czy z eTutorem? - 2 lata temu
Bede przerabiala wszystko ‘od a do z’, jak to sie mowi potocznie :)
Co motywuje do nauki jezyka obcego?
Tutaj na platformie to wejscie do ‘rankingu - czas nauki’ i zobaczenie jak dlugo wytrwali inni uczniowie, to daje niesamowity ‘power’ i motywuje, aby uczyc sie dalej i osiagnac zamierzone cele jezykowe. - 2 lata temu zmieniany: 2 lata temu
Motywuje mnie to, ze widze, ze zapamiętuje już sporo słów oraz, ze jestem tu od 100 dni.
Codziennie poświęcam około godziny.
Rano podczas śniadania wykonuje powtórki plus rozpoczynam lekcje. Wieczorem przed snem wykonuje ponownie powtórki i kończę lekcje.
Dodatkowo codziennie czytam krótką notkę dot. Gramatyki oraz słucham i czytam książkę Robinson Crusoee na pozikmie 2 i 3 angielskiego oraz wszystkie slowka, ktore nie rozumiem dodaje w sloniku diki.
dodatkoow 2 x tygodniu mam 30 min rozmowy z natice speaker z angielskiego. - 2 lata temu zmieniany: 2 lata temu
Mi pomogło wyłączenie powtórek na weekendy. W poniedziałek siadam do angielskiego i nie mam zaległości. W weekendy nie siedzę przed komputerem i ledwo daje radę lekcje zrobić na telefonie a powtórki zawsze nawalałem. Także zaczynam teraz każdy tydzień z większą energią i motywacją aby trzymać się na fali :)
Milego klikania - 2 lata temu
Cos tam mi w glowie zostalo z dawnych lat i to i owo wraca. To moja motywacja 🙂🌞💫
Szukam sposobu na nauke slownictwa i czasownikow nieregularnych. Mysle, ze warto byloby poczytac jakies bardzi proste teksty po niemiecku by opatrzec sie ze struktura zdania. Podobnie zaczynalem lata temu z angielskim od prostych ksiazek dla dzieci a teraz czytam ksiazki popularno naukowe, historyczne etc - rok temu
Cos tam mi w glowie zostalo z dawnych lat i to i owo wraca. To moja motywacja 🙂🌞💫
Szukam sposobu na nauke slownictwa i czasownikow nieregularnych. Mysle, ze warto byloby poczytac jakies bardzi proste teksty po niemiecku by opatrzec sie ze struktura zdania. Podobnie zaczynalem lata temu z angielskim od prostych ksiazek dla dzieci a teraz czytam ksiazki popularno naukowe, historyczne etc - rok temu