kamila.zet Pracownik eTutor |
Marcin48 |
londynwarszawianka - Artykuly ze strony BBC news czytam, ale wybieram te krotsze np. o Japanese Airlines :)
-
2 lata temu
|
+2 |
Marcin48 - Ja różnie - gdy wiem, że w trakcie dnia będę miał więcej czas na naukę, to wybieram średnio długi lub długi artykuł. Jak chcę wiecej zrobić na eTutor albo mam mniej czasu - to staram się wybierać krótsze artykuły. Wtedy często sięgam do strony www prezydenta president.pl - tu jest dużo krótkich i skompresowanych wiadomości.
-
2 lata temu
|
+2 |
londynwarszawianka - Czasami kompresja (compression) jest wazna, bo pozwala zaoszczedzic czas.
-
2 lata temu
|
+1 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
Marcin48 |
Marcin48 |
londynwarszawianka - Do czytania artykul z amerykanskiej prasy o pochodzeniu covida:
https://www.wsj.com/articles/covid-origin-china-lab-leak-807b7b0a?mod=e2tw It’s such a historical moment that this news was released :) - 2 lata temu |
+3 |
Marcin48 - Artykuł dołączę do ulubionych :-) Jednak dzisiaj będę pracował nad krótszym tekstem.
-
2 lata temu
|
+1 |
Marcin48 |
Marcin48 |
londynwarszawianka - Artykul z bbc.com, Lidl wprowadza limity na sprzedaz pomidorow, ogorkow i papryki:
https://t.co/whe2MRvTtr - 2 lata temu zmieniany: 2 lata temu |
+2 |
avayorica - Ten świat zamienia się w jeden wielki żart. jak nie papier toaletowy, to paliwo, to teraz warzywa.
Ogólnie to mnie to jako tako nie śmieszy, bo pomidory uwielbiam, i papryki też używam bardzo dużo do różnych przepisów, a teraz jest walka w sklepie nawet o to heh - 2 lata temu |
+2 |
Marcin48 |
Marcin48 |
londynwarszawianka - ‘Seven healthy habits of the society’, I will be reading later cause it’s interesting.
-
2 lata temu
|
+3 |
Marcin48 - When I have time, I always try to learn English first. I don't know how long it will take me, but I'm determined to pass CAE CAMBRIDGE.
-
2 lata temu
|
+1 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 - Szczerze powiem, że dzisiaj zrobiłem więcej, niż mogłem. Jutro pewnie będę jeszcze zmęczony po dzisiejszej ekstremalnej nauce i wydajność może spaść. Ale zachowam ciągłość, żeby chociaż po trochu, ale codziennie
-
2 lata temu
|
+4 |
londynwarszawianka - Artykul o angielskiej bezdomnosci, ktora wzrosla o jedna czwarta w ciagu roku (01/03/23):
https://www.bbc.co.uk/news/uk-64742599.amp Vocabulary: Homeless (adjective)- bezdomny Homelessness (noun) - bezdomnosc Bum (noun) - bezdomny (potocznie) Rough sleeper - bezdomny - 2 lata temu zmieniany: 2 lata temu |
+4 |
Marcin48 |
londynwarszawianka - Slownictwo przyda sie, gdyz nie mialam czasu, aby wiecej wypisac :)
-
2 lata temu
|
+2 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
avayorica - No jakos ludzie nie sa chętni do udzielania się. A szkoda, bo fajnie pomaga to w utrzymywaniu motywacji :)
-
2 lata temu
|
+3 |
Marcin48 - Dokładnie, avayorica, odkąd tutaj piszę o swoich działaniach, regularnie czytam i przepisuję artykuły. Wcześniej ròżnie bywało
-
2 lata temu
|
+3 |
Marcin48 |
londynwarszawianka - Article about energy prices:
https://www.bbc.com/news/business-64830701.amp - 2 lata temu |
+3 |
Marcin48 |
Marcin48 |
londynwarszawianka - The article about leaking WhatsApp messages during the pandemic, in 2020, a health secretary Mr M. Hancock wanted to frighten people with a new version of Covid:
https://www.bbc.com/news/uk-64848106.amp - 2 lata temu zmieniany: 2 lata temu |
+2 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
M | MDmaster |
Marcin48 - Wyrazy uznania!
Też bym robił tak ogromne ilości powtórek, ale proces jest spowolniony, bo przy okazji powtórek uczę się napotkanych zdań na pamięć i mówię je z pamięci, po kilkukrotnym powtórzeniu za lektorem. Za to pisanie dyktowanych zdań jest przyspieszone, bo już je zazwyczaj opanowałem pamięciowo :-) - 2 lata temu |
+4 |
adrianna.wu - @MDmaster, cieszymy się, że nasza platforma eTutor jest Twoim wsparciem przy poszerzaniu językowych horyzontów :) Trzymamy kciuki za dalszą owocną naukę!
-
2 lata temu
|
+4 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
B | basx |
Marcin48 |
dominik_wolowik - Marcin48 - przy Twoim systematycznym podejściu do nauki te kilka dni nie zrobią znaczącej wyrwy w nauce. Days like these happen. :) Na pocieszenie dodam, że ja też od kilku dni działam w "trybie awaryjnym". Jestem świeżo po zabiegu usunięcia pęcherzyka żółciowego i mój poziom energii to chyba 10%. :) Dlatego ograniczyłem się do codziennych powtórek choć kilku zdań. 10 powtórek jest zawsze lepsze niż zero. :-)
-
2 lata temu
|
+4 |
Marcin48 - Zgadzam się, dominik_wolowik, że lepiej trochę niż nic :-) Cały czas nauki się sumuje i krótkie przerwy w takim wypadku (gdy praca jest systematyczna i przez długi czas) nie mają większego znaczenia :-)
-
2 lata temu
|
+3 |
Marcin48 |
Marcin48 |
kamila.zet Pracownik eTutor |
Marcin48 - Super, że dochodzą ciekawe tematy w lekcja specjalnych :-) Sam się waham, czy ją przerobić, bo już mi się bardzo skumulowały powtórki, które jeszcze nie weszły do bieżącego systemu powtórek (liczba w nawiasie). Na teraz mam 843 takie powtórki. Jak się z tym w miarę uporam, to pewnie zrobię lekcje o sztucznej inteligencji :-)
-
2 lata temu
|
+2 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
londynwarszawianka - Artykul poswiecony wizycie ksiecia Williama w Polsce, 22/03/23:
https://www.bbc.com/news/uk-65043528.amp - 2 lata temu |
+1 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Jak usunąć niewspierany język nauki dodany automatycznie do bocznego interfejsu?
Czy jest oferta kursu przygotowującego do egzaminu ósmoklasisty?
skojarzenia po francusku- a co! zaszalejmy ;)
Will I find here anything to learn english gammar?
Czy po ukończeniu poziomu nauki języka otrzymuje się imienne zaświadczenie?
O motywacji, a takze jak sie motywowac do nauki, to najlepiej moga wypowiedziec sie tutaj dlugoletni eTutorowicze.
Rok 2023, jest moim drugim rokiem nauki jezyka angielskiego i uwazam, ze jestem dobrze zmotywowana osoba przez siebie i innych uczacych sie.
What’s more, I’m a competitive person so I want to do everything to reach my language goals in this new year. - 2 lata temu zmieniany: 2 lata temu
Nie będę kryć, że liczę na wypowiedzi eTutorowiczów z długim stażem. Że zdradzicie "Świeżakom" co jest kluczem do podtrzymywania niesłabnącego zapału do nauki :)
To naprawdę dopiero Twój drugi rok nauki angielskiego? Ale w ogóle czy z eTutorem? - 2 lata temu
Bede przerabiala wszystko ‘od a do z’, jak to sie mowi potocznie :)
Co motywuje do nauki jezyka obcego?
Tutaj na platformie to wejscie do ‘rankingu - czas nauki’ i zobaczenie jak dlugo wytrwali inni uczniowie, to daje niesamowity ‘power’ i motywuje, aby uczyc sie dalej i osiagnac zamierzone cele jezykowe. - 2 lata temu zmieniany: 2 lata temu
Motywuje mnie to, ze widze, ze zapamiętuje już sporo słów oraz, ze jestem tu od 100 dni.
Codziennie poświęcam około godziny.
Rano podczas śniadania wykonuje powtórki plus rozpoczynam lekcje. Wieczorem przed snem wykonuje ponownie powtórki i kończę lekcje.
Dodatkowo codziennie czytam krótką notkę dot. Gramatyki oraz słucham i czytam książkę Robinson Crusoee na pozikmie 2 i 3 angielskiego oraz wszystkie slowka, ktore nie rozumiem dodaje w sloniku diki.
dodatkoow 2 x tygodniu mam 30 min rozmowy z natice speaker z angielskiego. - 2 lata temu zmieniany: 2 lata temu
Mi pomogło wyłączenie powtórek na weekendy. W poniedziałek siadam do angielskiego i nie mam zaległości. W weekendy nie siedzę przed komputerem i ledwo daje radę lekcje zrobić na telefonie a powtórki zawsze nawalałem. Także zaczynam teraz każdy tydzień z większą energią i motywacją aby trzymać się na fali :)
Milego klikania - 2 lata temu
Cos tam mi w glowie zostalo z dawnych lat i to i owo wraca. To moja motywacja 🙂🌞💫
Szukam sposobu na nauke slownictwa i czasownikow nieregularnych. Mysle, ze warto byloby poczytac jakies bardzi proste teksty po niemiecku by opatrzec sie ze struktura zdania. Podobnie zaczynalem lata temu z angielskim od prostych ksiazek dla dzieci a teraz czytam ksiazki popularno naukowe, historyczne etc - 2 lata temu
Cos tam mi w glowie zostalo z dawnych lat i to i owo wraca. To moja motywacja 🙂🌞💫
Szukam sposobu na nauke slownictwa i czasownikow nieregularnych. Mysle, ze warto byloby poczytac jakies bardzi proste teksty po niemiecku by opatrzec sie ze struktura zdania. Podobnie zaczynalem lata temu z angielskim od prostych ksiazek dla dzieci a teraz czytam ksiazki popularno naukowe, historyczne etc - 2 lata temu