kamila.zet Pracownik eTutor |
Marcin48 |
darkobo - Ambitnie.
Będziesz nastawiał minutnik na te powtórki? 😏 Ja dzienny plan powtórek okreslam ich liczbą. - 12 miesięcy temu zmieniany: 12 miesięcy temu |
+3 |
Marcin48 - Najczęściej starczy mi sprawdzić w zakładce TWOJE POSTĘPY. Tam są raporty miesięczne i czas nauki z każdego dnia. Tak że na bieżąco to kontroluję. W zestawieniu z odpowiednio dobranymi cyklami, mniej więcej wiem, ile czasu mi wszystko zajmnie i staram się dotrzymać tego limitu 1,5 h. Oczywiście czasem się trochę przedłuży lub skróci, ale to niewielka różnica.
-
12 miesięcy temu
|
+2 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
Marcin48 |
nikus1166 - w jaki sposob powtarzasz zdania z pamieci ? od razu po przetlumaczeniu ?
-
11 miesięcy temu
|
+2 |
Marcin48 - Po kilkakrotnym powtòrzeniu za lektorem, gdy czuję, że zdanie jest opanowane, powtarzam trzy razy z pamięci. To utwierdza w pamięci struktury, ktòre są użyte w danym zdaniu.
-
11 miesięcy temu
|
+1 |
Marcin48 - Byłem, byłem przez cały czas. Tylko okoliczności nie pozwalały na długą naukę. Robiłem tylko troszkę i nie wpisywałem na bieżąco tego na forum. Już wracam do dłuższej nauki. A przy okazji - zdałem certyfikat eTutor na poziomie C1 z wynikiem 73% :-)
-
11 miesięcy temu
|
+2 |
darkobo |
Marcin48 - Ja zrobiłem kurt business english eTutor na poziomie C1. Jest on krótszy i łatwiejszy do zrobienia niż obszerny kurs ogólnego angielskiego. Jak już masz C2 zrobione, to business english C1 to dla ciebie bułka z masłem, zobaczysz :-)
-
11 miesięcy temu
|
+3 |
darkobo - W Business English liczę na specjalistyczne słownictwo i zwroty. Gramatyki pewnie trzeba będzie szukać poza eTutor.
-
11 miesięcy temu
|
+3 |
adrianna.wu - @darkobo, brawo! Trzymamy kciuki za dalszą naukę 🍀
W kursie Business również pojawią się zagadnienia gramatyczne. Pomocna tu może okazać się sekcja strony lekcji według typu - https://www.etutor.pl/lessons/by-type?learningLevel=13&newLessonPageType=SCREEN_GRAMMAR (Menu > Lekcje > opcje (trzy kropki) > strony lekcji według typu), gdzie można wybrać szukane zagadnienie w ramach danego kursu i poziomu. - 11 miesięcy temu |
+1 |
darkobo - Dziękuję Pani Adrianno za miłe słowa.
Nie chodzi mi o to, że pewnych zagadnień gramatycznych nie ma w eTutor czy też, że nie mogę ich znaleźć (choć niekiedy przeszukiwanie i poszukiwanie zagadnień gramatycznych na stronie Gramatyka do najłatwiejszych nie należy, choć jest i tak o wiele wygodniejsze niż w aplikacji). Bardziej myślę o przekrojowych ćwiczeniach gramatycznych. Bo np. te znajdujące się pod koniec poziomu C2, odnośnie czasów Future Perfect i Futire Perfect Continuous są po prostu banalne. Przydałyby się ćwiczenia, w których naprawdę trzeba byłoby się nagłowić, który czas jest właściwy. Ale to temat rzeka, który był już poruszany w innych wątkach. - 11 miesięcy temu |
+3 |
adrianna.wu - Mając na uwadze charakter sekcji z Gramatyką, dlatego zaproponowałam Stronę lekcji według typu. Za te spostrzeżenia i te dotyczące treści dziękujemy, przekażę je do odpowiednich osób w naszym zespole.
-
11 miesięcy temu
|
+4 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
Marcin48 |
darkobo |
darkobo - Dzięki. Mam wszakże świadomość, że ukończenie poziomu C2 kursu wcale jeszcze nie oznaczają, że sam też jestem na tym poziomie. Ale tak, czy inaczej, jakiś etap za mną.
-
11 miesięcy temu
|
+4 |
nikus1166 - Umiejętności do opanowania jest wiele, chociażby ten writing który na C2 jest nieziemsko wymagający, ale wszystko przed Tobą. Kwestia samodyscypliny 😌
-
11 miesięcy temu
zmieniany: 11 miesięcy temu
|
+4 |
Marcin48 |
darkobo - Robi wrażenie.
Piszesz jeszcze bloga? Link gdzieś mi się zagubił. Swoją drogą, jeśli piszesz, może zamieszczałbyś tu linki do nowych treści?, - 11 miesięcy temu |
+4 |
Marcin48 |
Marcin48 |
B | Bartek_0505 |
K | Konwalia-Majowa |
Konwalia-Majowa - Miałam na myśli coś spoza etutora. W tym roku załąpałam się na wyzwanie u Madame Polyglot.
-
11 miesięcy temu
|
+1 |
kamila.zet Pracownik eTutor |
dhuode - Ja jestem za. Byłoby czytelniej i łatwiej "przeklinać" mniejszą ilość stron. Może też więcej osób poczuje się zachęconych do wpisów :)
-
11 miesięcy temu
|
+3 |
adrianna.wu - ✨Zapraszamy w takim razie do nowego wątku motywacyjnego na ten 2024 rok https://www.etutor.pl/forum/thread/1695345-Watek_eTutora_Jak_Ci_idzie_nauka_w_2024_r._Watek_motywacyjny_dla_wszys.html
-
11 miesięcy temu
|
+1 |
Jak usunąć niewspierany język nauki dodany automatycznie do bocznego interfejsu?
Czy jest oferta kursu przygotowującego do egzaminu ósmoklasisty?
skojarzenia po francusku- a co! zaszalejmy ;)
Will I find here anything to learn english gammar?
Czy po ukończeniu poziomu nauki języka otrzymuje się imienne zaświadczenie?
O motywacji, a takze jak sie motywowac do nauki, to najlepiej moga wypowiedziec sie tutaj dlugoletni eTutorowicze.
Rok 2023, jest moim drugim rokiem nauki jezyka angielskiego i uwazam, ze jestem dobrze zmotywowana osoba przez siebie i innych uczacych sie.
What’s more, I’m a competitive person so I want to do everything to reach my language goals in this new year. - 2 lata temu zmieniany: 2 lata temu
Nie będę kryć, że liczę na wypowiedzi eTutorowiczów z długim stażem. Że zdradzicie "Świeżakom" co jest kluczem do podtrzymywania niesłabnącego zapału do nauki :)
To naprawdę dopiero Twój drugi rok nauki angielskiego? Ale w ogóle czy z eTutorem? - 2 lata temu
Bede przerabiala wszystko ‘od a do z’, jak to sie mowi potocznie :)
Co motywuje do nauki jezyka obcego?
Tutaj na platformie to wejscie do ‘rankingu - czas nauki’ i zobaczenie jak dlugo wytrwali inni uczniowie, to daje niesamowity ‘power’ i motywuje, aby uczyc sie dalej i osiagnac zamierzone cele jezykowe. - 2 lata temu zmieniany: 2 lata temu
Motywuje mnie to, ze widze, ze zapamiętuje już sporo słów oraz, ze jestem tu od 100 dni.
Codziennie poświęcam około godziny.
Rano podczas śniadania wykonuje powtórki plus rozpoczynam lekcje. Wieczorem przed snem wykonuje ponownie powtórki i kończę lekcje.
Dodatkowo codziennie czytam krótką notkę dot. Gramatyki oraz słucham i czytam książkę Robinson Crusoee na pozikmie 2 i 3 angielskiego oraz wszystkie slowka, ktore nie rozumiem dodaje w sloniku diki.
dodatkoow 2 x tygodniu mam 30 min rozmowy z natice speaker z angielskiego. - 2 lata temu zmieniany: 2 lata temu
Mi pomogło wyłączenie powtórek na weekendy. W poniedziałek siadam do angielskiego i nie mam zaległości. W weekendy nie siedzę przed komputerem i ledwo daje radę lekcje zrobić na telefonie a powtórki zawsze nawalałem. Także zaczynam teraz każdy tydzień z większą energią i motywacją aby trzymać się na fali :)
Milego klikania - 2 lata temu
Cos tam mi w glowie zostalo z dawnych lat i to i owo wraca. To moja motywacja 🙂🌞💫
Szukam sposobu na nauke slownictwa i czasownikow nieregularnych. Mysle, ze warto byloby poczytac jakies bardzi proste teksty po niemiecku by opatrzec sie ze struktura zdania. Podobnie zaczynalem lata temu z angielskim od prostych ksiazek dla dzieci a teraz czytam ksiazki popularno naukowe, historyczne etc - 2 lata temu
Cos tam mi w glowie zostalo z dawnych lat i to i owo wraca. To moja motywacja 🙂🌞💫
Szukam sposobu na nauke slownictwa i czasownikow nieregularnych. Mysle, ze warto byloby poczytac jakies bardzi proste teksty po niemiecku by opatrzec sie ze struktura zdania. Podobnie zaczynalem lata temu z angielskim od prostych ksiazek dla dzieci a teraz czytam ksiazki popularno naukowe, historyczne etc - 2 lata temu