Powtórki , czy ktoś ma podobny problem ? z góry dziękuję za odpowiedź
7 miesięcy temuostatnia aktywność: 7 miesięcy temu
Hej , chciałam zapytać , czy jest możliwosć rozdzielenia powtórek do poszczególnych lekcji ? Nie potrafię chyba zmienić tego w ustawieniach albo nie wiem jak . Po skończeniu lekcji do powtórek wracam i mam jeszcze słówka z innych lekcji , przez co wykonana lekacja nie może być powtarzana , czy też tak macie ?
Hej , chciałam zapytać , czy jest możliwosć rozdzielenia powtórek do poszczególnych lekcji ? Nie potrafię chyba zmienić tego w ustawieniach albo nie wiem jak . Po skończeniu lekcji do powtórek wracam i mam jeszcze słówka z innych lekcji , przez co wykonana lekacja nie może być powtarzana , czy też tak macie ?
Chyba się nie da powtarzać poszczególnymi lekcjami. Na pewno nie w głównym module powtórek, gdzie elementy są wyznaczane przez "algorytm"
Ewentualnie w ramach powtórek specjalnych możesz tworzyć własne listy słówek składające się ze słów z danych lekcji, czy też z gotowych, tematycznych list słówek wykorzystanych w poszczególnych lekcjach.
Do własnej listy słówek można wpisywać hasła samodzielnie lub dodawać je ze słownika. Własnej liście słówek warto nadać charakterystyczną nazwę, aby później łatwiej ją było znaleźć tworząc zestaw. Będąc w danej liście, jej nazwę można zmodyfikować w zakładce ustawieniach.
Mając przygotowaną własną listę, przechodzimy do Powtórek specjalnych (https://www.etutor.pl/special-repetitions), klikamy przycisk 'Nowy zestaw list słówek'. Następnie w pierwszym wierszu podajemy nazwę zestawu, a w drugim wpisujemy nazwę własnej listy słówek i klikamy 'zapisz'.
A gotowy zestaw list słówek można powtarzać wiele razy na kilka sposobów na przykład: tłumaczenie na angielski, tłumaczenie z angielskiego, ćwiczenia z obrazkami - nauka ze słuchu, ćwiczenia z obrazkami - dobieranie podpisów.
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.