![]() | Marakuk |
![]() | avayorica |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
![]() | Marakuk |
![]() | kktm |
Marakuk - "... Jeśli przekraczasz tą wartość to nie rób nowych lekcji, w tym czasie czytaj książki, podcasty, youtuby i inne takie...." jak rozumiem to chodzi o to żeby nie zamykać się tylko na etutor ale też na inne źródła angielskiego, czy to jakoś jest powiązane z powtórkami, których limit sobie ustaliłam? NIe do końca rozumiem ;)
Pytanie jak ustawić stałą liczbę powtórek na dzień? - 4 lata temu |
+1 |
avayorica - Stałej liczby w systemie nie ustalisz,bo z każdym razem jak dodasz nowe słówka bedziesz mial wiecej dziennych powtórek. Po prostu mozesz olac to ile system mowi Ci ze masz do zrobienia, przerobić tylko swoja dzienna ilosc i zostawic cala reszte.
-
4 lata temu
|
+2 |
tlstar - Tylko jak "olejesz resztę" to nigdy nie zaczniesz robić nowo dodanych do powtórek elementów (tych "w nawiasie") dopóki prawidłowo nie zaliczysz bieżących.
-
4 lata temu
|
+1 |
![]() | avayorica |
![]() | ToTomki |
piotr.grela - Ta liczba zaległych powtórek do wykonania jest strasznie demobilizująca i zniechęcająca do nauki. Do tej pory 2 czy 3 razy kasowałem swoją bazę słów i zwrotów.
Mam parę razy dziennie czas od 5 do 30 minut i wolałbym aby system "sam" mi zadawał powtórki, bez stresu, że mam ich do wykonania 500 czy 2000! Coś w rodzaju starych fiszek co się przekładało fiszki z jednego pudełka do innych. - 4 lata temu zmieniany: 4 lata temu |
+3 |
avayorica - Fakt, nie jest to za bardzo mobilizujace, gdzie widzi sie dziesiątki albo nawet i setki powtórek do wykonania. No ale cóż, pozostaje nam to tylko olać albo systematycznie rozkładać je w czasie.
-
4 lata temu
|
+2 |
ToTomki - Niestety :(. Wystarczy że nałożyło mi się trochę obowiązków, zrobiłem przerwę i po zobaczeniu 500 powtórek - odpuściłem sobie naukę na e-tutorze na kilka miesięcy. Trochę szkoda. Zwłaszcza że mechanizm rozkładania powtórek kiedyś chyba działał poprawnie
-
4 lata temu
zmieniany: 4 lata temu
|
+1 |
N | netis7 |
? | Gość |
B | budyn1211 |
Gość - a jak dużą bazą słówek zarządzasz? ;) bo przy kilku/ kilkunastu tysiącach trzeba chyba zmienić strategię ... albo rozłożyć to na lata... byle nam czasu starczyło...
-
4 lata temu
|
+1 |
B | budyn1211 |
Gość - Przydałoby się, fajne są też literaki lub kalambury po angielsku ( a jest to do zrobienia... ) tylko pytanie czy ludzie chcieliby w to grać :) bo kawiarenka się nie sprawdziła.
-
4 lata temu
|
+1 |
budyn1211 - Hm, ja na pewno bym chciał w takiego wisielca online, nawet może koleżankę bym namówił do założenia konta :D
-
4 lata temu
|
|
K | KrzysztofJankowiak |
zwiększanie się liczby nowych elementów w powtórkach
Powtórki - Lista słówek aktywnych nie działa
błąd w powtórkach (?) - nowe powtórki przeskakują do "Starych" powtórek i to tylko pojedyncze słowa
Witam. Czy mozna usunąć wszystkie powtórki na raz?
Awaria systemu powtórek - zniknięcie zaplanowanych na dzisiaj
Jak ustawić ręcznie ilość powtórek dziennych?
Zaweźmiesz się, dodasz tysiące słów do powtórek a potem przyjdzie kryzys i zrezygnujesz...
Wykorzystuj angielski praktycznie, interesujesz się AmE, codziennie oglądaj z napisami serial np. "Friends" i dodawaj sobie do powtórek interesujące Ciebie słówka i zwroty do nauki.
Trochę gramatyki. Moim zdaniem nauka gramatyki jest bardzo potrzebna ale zabija radość z nauki języka angielskiego. - 4 lata temu zmieniany: 4 lata temu