ZALOGUJ SIĘ

Jak wam idzie nauka w 2026 r.?👍🔥

3 miesiące temuostatnia aktywność: 2 tygodnie temu
😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀 nowy rok nowa ja więc więcej nauki
ZuziaPilarska
wiooz1 - jakiego jezyka sie uczysz ja staram sie ogarniac hiszpanski😔😄 - 3 miesiące temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 10

Muito bom. ⚽️⚽️⚽️
Weronika.Krol
filipchwalko - mam 822 passy i robie minimum 1,5 godzinki - 2 miesiące temu

Super, ja twardo brne do przodu. 524 ogniki. Dwa języki, codziennie minimum 2 godziny staram się tu być 😉😉😉
Żonę wciągnąłem, od 4 dni też juz się uczy.
Radek01265
abmmichal - Dobrą i mądrą masz żonę. serdecznie gratuluję. Trochę Ci zazdroszczę.
M.
- 3 miesiące temu
Radek01265 - bardzo dziękuję 😉 - 3 miesiące temu
wiooz1 - ja mam dopiero 12 🔥 - 3 miesiące temu
agatastaniak1 - 524 ogniki? Szacun. ;-) U mnie narazie 170 bo jak zaczynałam praca i wyjazdy czasem kolidowały z regularnym korzystaniem z platformy, ale teraz jest plan dojechać z powtórką francuskiego do końca maja, więc będzie więcej. Z 80% kursu z poziomu B1 z niemieckiego też poszło mi szybciej niż planowałam, więc może do B2 z niemieckiego do końca roku dojadę, zgodnie z planem? Jak uda się więcej będę bardzo zadowolona.Z francuskiego szkoda, że nie ma mojego poziomu czyli C1 ani C2 i inaczej niż w niemieckim nie ma prac pisemnych ( aż dziw, że pod tym kątem te kursy aż tak się różnią), mało jest lekcji specjalnych z francuskiego, więc możliwe, że maju z francuskim skończę. - 2 miesiące temu
Radek01265 - jest juz 606 🔥 😉.
Fakt, kursy sie różnią bardzo. Ja mam porównanie tylko między angielskim i włoskim. W angielskim jest duzo wiecej rzeczy i możliwości. Chociażby gry.
- 2 tygodnie temu

tragicznie. pozdrawiam
RetoX_el_polaco
fanciulla - Także się pod tym podpisuję. - 3 miesiące temu
wiooz1 - 😕😔😔😔tylko ja jstm tu dopiero od 2 tygodni??? - 3 miesiące temu

Daje radę, przyznaje jednak, że najcięższy jest początek roku - po grudniowych/styczniowych świętach, rodzinne spotkania i ciężko się tak wyłamać na 2-3h na ang. W trakcie roku jakoś się to da ustabilizować.

Jeszcze muszę trochę bardziej popracować nad powtórkami bo zwyczajnie mnie nudzą gdy je robię (mój współczynnik bólu wynosi 1 - tak samo jak nie lubię oglądać filmów które już raz widziałem bo to zwykła strata czasu). Po prostu brak tej satysfakcji i naturalnego dążenia do zgłębiania nowego tematu (jakiegoś mechanizmu gratyfikacji) gdy patrzysz po raz nty na to samo. Natomiast wiem, że brak powtórek skutkuje uciekaniem wiadomości - więc trochę walka z wiatrakami ale warto. Zacząłem wprowadzać elementy rozmowy (np. kod na 14 dni od eTutora pomógł przetestować wersje AI) ale daleko jeszcze do płynności. Generalnie nie jest źle - jak zwykle mogłoby być lepiej.
pr0way

nauka z ta aplikacja jest polaczona z zabawa dla mnie super alee nie wiem jak wlaczyc mikrofon aby rozmawiac z ai
W
wiooz1
Radek01265 - ustawiebia telefonu najpierw. zezwol na dostep aplikacji do mikrofonu. a potem to juz ikonka i gadasz .. - 3 miesiące temu
wiooz1 - nwm gdzie szukac tego w ustawieniach😔mam lg telefon - 3 miesiące temu

jest w porzadku robie 2 jezyki hiszpanski i angielski mam 17 ognikow🔥czasem 3 lub nawet 4
godzinki tu posiedze porobie lekcje🤗😄👍
W
wiooz1

Po 2-4 godziny tu bywacie szaleńcy?? Ja miałam taki zapał do nauki na samym początku, gdy podstawy jeszcze co nieco pamiętałam z prób nauki sprzed lat, a od momentu zwiększenia stopnia trudności i złożoności nowych informacji zdecydowałam się dzielić naukę na po dwie lekcje dziennie i system ten świetnie mi się sprawdzał przez trzy miesiące. Przez ostatni miesiąc miałam problem z motywacją, ale mimo to byłam zdeterminowana, by codziennie robić powtórki. Dziś w końcu być może powróciła mi energia do nauki i liczę na to, że uda mi się wrócić na tory nawyku.
A
anrim
Radek01265 - największą motywacje mam do Włoskiego. moge 2-3 godziny dziennie działać. Dodatkowo jeszcze w innej aplikacji. A Angielski bo muszę znać. I męczę go 1-2 godziny tygodniowo... - 3 miesiące temu
darkobo - @anrim - z doświadczenia wiem, że to bardzo ważne, aby robić na bieżąco powtórki, by nie dopuścić do ich nawarstwiania się. Lekcje - jeśli wystarczy czasu i zapału. Trzeba też pilnować tempa dodawania nowych elementów do systemu, by liczba powtórek nas nie przerosła. Czasem warto też cofnąć się do już przerobionych lekcji, w celu utrwalenia materiału gramatycznego. - 3 miesiące temu

ja miałam 95 ale przerwałam nauke i niestety muszę robić od początku ale dobrze mi idzie bo już 33 dni
La15CORGI
Radek01265 - pamietaj ze jak jeden dzien zapomnisz to za 40 monet mozesz przywrócić wszystko 😉 - 2 miesiące temu

przecież wiem ale się za późno zorientowałam bo byłam na wyjeździe a nie brałam telefonu
La15CORGI

bo normalnie robię na laptopie a jego na weekend też nie brałam
La15CORGI
Radek01265 - no to dobrze ze wiesz. Ja nie wiedzialem i ze 300 kiedys straciłem - 2 miesiące temu