ZALOGUJ SIĘ

Rabat za staż w serwisie a subskrypcja.

6 miesięcy temuostatnia aktywność: 5 miesięcy temu
Mam konto na etutor już ponad 12 lat i za jakis czas kończy mi sie abonament. Po całym zamieszaniu ze zmianą z subskrypcją nie ukrywam, że to narzucona zmiana, której nie chcę i wole po prostu jednorazowo bez podawania danych wykupić abonament. No cóż... Ale jednego nie żdzierżę - gdzie jet moja 35% zniżka za staż w opcji subskrypcji ???!!! Rozumiem,że wraz ze zmianą tak po prostu zabraliście stałym użytkownikom rabat i każecie płacić jak cała reszta? Czyli w korpomowie to znaczy - mamy was *** ?!
drHouse
Marg0 - Właśnie poczulam się dziwnie widząc, że w mc 12/2025 za przedłużenie na kolejny rok dostępu do jęz. wloskiego musiałam zapłacić 159 zł a obecnie nawet nowi uzytkownicy płacą 129 zł. Takie sytuacje rodzą obawy jak będziemy później traktowani w subskrypcjach w stosunku do propozycji dla nowych klientów- z językiem angielskim jestem na Panstwa platformie od 2012 toku.... - 5 miesięcy temu
aleksandra.rosiek - @Marg0 ceny kursów mogą się różnić w zależności od aktualnie trwających promocji, ich zakresu oraz momentu zakupu. Część ofert jest dostępna tylko przez określony czas, inne pojawiają się w kolejnych okresach. Staramy się jednak regularnie przygotowywać atrakcyjne promocje, z których mogą skorzystać zarówno nowi użytkownicy, jak i osoby będące z nami od lat.

Cieszymy się, że udało Ci się skorzystać z obecnej promocji noworocznej i zakupić roczny dostęp do kursu eTutor angielski w cenie 127 zł. Dziękujemy za zaufanie i wieloletnią obecność na naszej platformie!
- 5 miesięcy temu zmieniany: 5 miesięcy temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 6

I tak chyba bardziej opłaca się przedluzac dostep w ramach okresowych promocji, na pewno wychodzi to więcej niż 35%
Z
zaskal
agatastaniak1 - Tak, na to wygląda. Śledziłam cenniki dla tego serwisu zanim zaczęłam z niego korzystać i tak, wychodzi na to,że promocje od czasu do czasu są lepsze niż inne rabaty. Ale trzeba śledzić kiedy się pojawiają i od razu z nich korzystać. Słuszna uwaga, że obecna moda na abonament comiesięczny odstrasza. Sama zawsze wolę kupić subskrypcję raz, na dany okres czasu z góry i o tym zapomnieć. Dlaczego? Różne okresy w roku to różne wydatki. Masa subskrypcji to konieczność śledzenia ewentualnych błędów na końce bankowym w ich naliczeniu czy problemów z przelewami co się czasem bankom zdarza jak są jakieś awarie systemów bankowych. Ja lubię mieć tego absolutne minimum. - 6 miesięcy temu
adrianna.wu - @agatastaniak1, subskrypcja dostępna jest w planie miesięcznym i rocznym - zatem można wybrać najdogodniejszy wariant :) - 5 miesięcy temu

Co do opłat, lubię BLIK, lubię PayPo, lubię tak płacić z góry bez konieczności zostawiania wszędzie danych moich kart. Na pewno zachęca mnie to do zakupu a brak takich opcji zniechęca.
A
agatastaniak1
adrianna.wu - Dziękujemy za Twoją opinię. Planujemy wprowadzenie zakupu subskrypcji inną metodą niż podanie danych karty, zatem pojawi się zmiana na plus. - 5 miesięcy temu

Dziękujemy za pytanie. Chętnie wyjaśnimy różnice między abonamentem a subskrypcją oraz wynikające z nich korzyści.

Model subskrypcyjny zapewnia ciągłość dostępu do kursu bez konieczności ręcznego odnawiania - subskrypcja odnawia się automatycznie, dzięki czemu Użytkownik nie traci dostępu do kursu i nie musi pamiętać o kolejnych zakupach. Jest to szczególnie istotne w przypadku naszych flagowych kursów, które są zaprojektowane jako długofalowe narzędzie do systematycznej nauki.

W przypadku abonamentu, który nadal jest dostępny dla części kursów, przewidziana jest zniżka lojalnościowa - wynika to z faktu, że każdy kolejny dostęp wymaga ponownego, ręcznego zakupu. Rabat ten stanowi więc formę docenienia Użytkowników wracających do tego modelu. Abonament obowiązuje nadal na kurs Business English oraz kurs Travel English.

Subskrypcja działa inaczej: Użytkownik, który zdecydował się na ten model, nie musi podejmować żadnych dodatkowych działań, aby zachować dostęp. W praktyce oznacza to, że lojalny Użytkownik subskrypcji - często korzystający już z ceny promocyjnej - otrzymuje wartość w postaci nieprzerwanego dostępu i pełnej wygody, bez potrzeby ponownego uruchamiania czy kupowania kursu. Z tego względu brak dodatkowej zniżki lojalnościowej w subskrypcji jest w pełni uzasadniony.
aleksandra.rosiek
Pracownik eTutor
6 miesięcy temuzmieniany: 6 miesięcy temu
brejk93 - Ułatwienie którego nikt nie potrzebował. Dzięki :)
A tak na poważnie, ręczne odnowienie kursu raz na rok to żadne utrudnienie dla użytkownika. Większą niedogodnością jest pobranie pieniędzy za usługę z której się nie korzysta. Pomijam już fakt zostawiania danych karty, Zmiana jest korzystna dla serwisu ale niekorzystna dla użytkowników.
- 6 miesięcy temu
korkirw - Przecież etutor wiele lepiej, co jest dobre dla użytkowników. On zdaje sobie sprawę z jego nieuświadomionych potrzeb. Nawet wie, kiedy użytkownik mówiąc NIE myśli TAK. - 6 miesięcy temu
aleksandra.rosiek - @brejk93 oraz @korkirw - dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Rozumiemy Wasz punkt widzenia oraz obawy związane z automatycznym odnawianiem subskrypcji. Każda zmiana w funkcjonowaniu serwisu może budzić wątpliwości, zwłaszcza jeśli dotyczy formy płatności.

Chcemy jednocześnie podkreślić, że subskrypcja ma na celu zapewnienie ciągłości dostępu do kursu bez konieczności pamiętania o ręcznym odnawianiu. Użytkownik ma możliwość zarządzania subskrypcją oraz jej anulowania w dowolnym momencie przed kolejnym okresem rozliczeniowym.
- 6 miesięcy temu
drHouse - A co do waszej odpowiedzi- a może ja wolę się martwić o to"ręczne" przedłużanie abonamentu ale dzięki temu miałam te 35% zniżki, a teraz mimo wieloletniej współpracy i wielokrotnego polecania waszej strony jej nie mam. Wolę zapłacić ręcznie ale mieć zniżkę.
Zaakceptowałabym te subskypcje gdyby nie odebranie czegoś co gratyfikowało wieloletnie korzystanie z etutor. Ale oczywiście moje zdanie i wielu innych sie nie liczy bo to przecież dla "naszej wygody". Wy lepiej wiecie co my chcemy. Zróbcie test i zostawcie wybór - kto chce subskrypcje a kto chce abonament. Zobaczymy kto ma rację i jak to wyjdzie w liczbach. My wieloletni użytkownicy chcemy mieć wybór i tyle.
- 6 miesięcy temu
korkirw - Dziękuję za troskę, ale nie martwcie się o moją konieczność pamiętania o ręcznym odnawianiu. Dlaczego nie martwicie się o tych, którzy już nie chcą korzystać z etutora, a zapomną o anulowaniu usługi.
Bardzo, ale to bardzo proszę o odpowiedź dlaczego nie martwicie się o tych użytkowników?
- 6 miesięcy temu
adrianna.wu - Rozumiemy, że zmiana modelu płatności jest dla Was niesatysfakcjonująca. Wiemy, że wybór jest istotny, jednak nie zawsze możliwe jest zachowanie takiej swobody. Na kursy abonamentowe w dalszym ciągu obowiązuje zniżka lojalnościowa. Natomiast roczne kursy subskrypcyjne często są dostępne w promocji ze znacznie wyższym rabatem niż 35%. Zatem kupując subskrypcję w niższej cenie, ta obowiązuje do momentu dobrowolnej anulacji - zatem Użytkownik decyduje jak długo będzie z niej korzystać. Dodam, że aktualnie w subskrypcji dostępne są plany: miesięczny i roczny. Natomiast w abonamencie: 3, 12 i 24-miesięczny. Nie wykluczamy, że w przyszłości pozostałe kursy abonamentowe przejdą na subskrypcję. - 5 miesięcy temu
agatastaniak1 - To proponuję śledzić światowe trendy. Bo na całym świecie, w Polsce również, większość klientów ma już przesyt oczekiwań dodawania kolejnych subkrypcji miesięcznych do listy swoich wydatków. Masowy odpływ klientów Netflix czy zamykanie się w Polsce 2 platform steamingowych to naprawdę nie przypadek. Co do mnie, kursy online w abonamenice rocznym lub 2 letnim? Czemu nie? Jeśli ma to dla mnie sens. W subskrypcjach miesięcznych? Traktuję to jako niedogodność i nadmiar transkacji bieżących do śledzenia na koncie, a nie lubię dodawać sobie roboty i problemów, więc ilekroć wymaga tego ode mnie usługa, która nie jest mi absolutnie niezbędna to wolę z niej całkowicie zrezygnować. - 5 miesięcy temu

Mam podobne zdanie jak użytkownicy powyżej, a Wasze odpowiedzi niestety brzmią jak próba wpasowania naszego - użytkowników - dobra, do Waszego modelu biznesowego.
Nie korzystam z subskrybcji, bo z reguły jest to licencja na korzystanie, a nie zakup na własność (generalizuję), choć po wygaśnięciu abonamentu i u Was nie mam dostępu do przerobionych materiałów.

Jeśli, jak opisujecie, jest to z troski dla nas - zachowajcie wybór. Abonament i subskrypcja i każdy wybierze sobie dogodny model.

Jestem z Wami od kilku lat, jednak to będzie niestety ostatnie pół roku… A szkoda…
?
Gość
5 miesięcy temuzmieniany: 5 miesięcy temu
aleksandra.rosiek - @Gość dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Rozumiemy frustrację związaną z modelem subskrypcyjnym oraz brak dostępu do materiałów po zakończeniu wykupionego dostępu. Wprowadzane zmiany nie mają na celu pomijania dobra Użytkowników, a raczej wynikają z dążenia do ujednolicenia modelu i dalszego rozwoju platformy. Jednocześnie mamy świadomość, że nie jest to rozwiązanie odpowiadające wszystkim. - 5 miesięcy temu zmieniany: 5 miesięcy temu

Dołączam do niezadowolonych użytkowników z powodu przejścia na model subskrypcyjny. Nie zamierzam podawać numeru karty i nie lubię, gdy ktoś sam chce ściągać mi pieniądze z konta. Denerwujące jest to, że nie ma wyboru. Jedyny wybór to rezygnacja z eTutora. Czy na tym Wam zależało?
A
AlutkaR
aleksandra.rosiek - @AlutkaR dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Rozumiemy, że model subskrypcyjny nie jest dla Ciebie dogodnym rozwiązaniem i doceniamy, że poświęciłaś czas, aby to opisać. Chcielibyśmy jednocześnie poinformować, że po zakupie kursu na miesiąc lub rok istnieje możliwość od razu wyłączyć odnawianie subskrypcji. Można to zrobić wchodząc w Menu > Ustawienia konta > Zarządzanie dostępami > Twoje kursy lub poprzez link:
https://www.etutor.pl/profil/historia

Dzięki temu w kolejnym miesiącu lub roku opłata nie zostanie pobrana automatycznie.
- 5 miesięcy temu

a ja jestem zdania że jak już płacimy za dany kurs to po wygaśnięciu abonamentu/zakupu użytkownik powinien mieć dostęp do powtórek żeby nadal je móc przerabiac.

a tak przy okazji... moze wrzucilibyscie business english do obecnej promocji 😉
Ja na poprzednia się nie załapałem ale ten kurs trochę kusi...
Z
zaskal
aleksandra.rosiek - @zaskal dziękujemy za sugestię, przekażemy ją do osób decyzyjnych. W sprawie zakupu kursu Business English napisz do nas na [...]@etutor.pl - z góry dziękujemy! - 5 miesięcy temu