R | robert.73 |
K | KrzysztofJankowiak |
P | PatrykEnglis |
![]() 1. Co, jeśli nie zdecydujesz się na subskrypcję? Twój abonament wygaśnie zgodnie z planem, a dostęp do kursu zakończy się w ustalonym terminie. 2. Co, jeśli zmienisz zdanie później? Jeśli wybierzesz subskrypcję jeszcze w trakcie aktywnego abonamentu, dodamy pozostałe dni do Twojego nowego planu. Nic nie tracisz, możesz tylko zyskać. - 2 miesiące temu |
-2 |
![]() 3. Jak subskrypcja wpłynie na Twoje postępy? Bez obaw – zmiana modelu płatności nie wpłynie na Twoje postępy! Wszystkie osiągnięcia i powtórki pozostaną bezpieczne w historii. Zmienia się tylko sposób płatności od 28 lipca. - 2 miesiące temu zmieniany: 2 miesiące temu |
+1 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
![]() | adrianna.wu Pracownik eTutor |
A | aureolka8 |
![]() |
0 |
KrzysztofJankowiak - Tak sobie właśnie myślałem, że pewni znajdziecie sposób, by zmusić użytkowników do zmiany
-
2 miesiące temu
|
0 |
![]() Jednocześnie chcemy zapewnić, że dotychczasowe abonamenty pozostają aktywne do końca ich ważności, a decyzję o ewentualnym przejściu na subskrypcję można podjąć w dogodnym dla siebie momencie. - 2 miesiące temu |
-4 |
KrzysztofJankowiak - No właśnie nie można przejść na subskrypcję w dowolnym momencie skoro tylko będzie można przedłużać za dostęp za uzbierane monety. Uczciwie byłoby, gdyby każdy mógł sobie przedłużać nadal w ramach abonamentu, jeśli na razie pozostaje na abonamencie.
Muszę powiedzieć, że zawsze w tego rodzaju dyskusjach gdy się coś zmienia na etutorze widać efekty szkoleń PR - gładkie, uprzejme odpowiedzi i absolutny brak brania pod uwagę zdania użytkowników - 2 miesiące temu |
+7 |
![]() Jeśli użytkownik zdecyduje się na opcję przedłużania kursów za monety i w tym momencie będzie miał jeszcze aktywny abonament, to ważność kursu też zostanie przedłużona w ramach tego samego modelu dostępowego. Nie wymuszamy zmiany na subskrypcję i nie możemy takiej zmiany dokonać bez wiedzy właściciela konta :) - miesiąc temu |
+1 |
![]() | SilFx |
![]() |
+3 |
H | Hamilton |
![]() Od razu pragniemy uspokoić, że rabaty na nasze kursy będą się niezmiennie pojawiać. Przykładem są kursy eTutor: włoski i hiszpański - oba są w modelu subskrypcyjnym i w trakcie aktualnej promocji można je kupić z rabatem -60%. Co więcej - automatyczne odnowienie co 12 miesięcy nastąpi po cenie rabatowanej -60%, podczas gdy w dostępie abonamentowym nigdy nie jesteśmy w stanie zagwarantować, czy taki rabat się jeszcze pojawi. I powtórzę słowa koleżanki Adrianny - dziękujemy, że jesteście z nami – i mamy nadzieję, że przekonacie się, że nowy model może być równie wygodny, jeśli nie bardziej. :) - 2 miesiące temu zmieniany: 2 miesiące temu |
+3 |
![]() | I-Ka |
![]() |
+1 |
robert.73 - Zaczynacie przechodzić samych siebie
Przepraszam bardzo, gdzie się podział mój krytyczny komentarz wobec Waszych działań różnicujących użytkowników na lepszych i gorszych? Nawet tu na forum macie cenzurę? Pamiętajcie, że poza forum eTutora też mogę Wam wystawić opinię. W miejscu, z którego nie będziecie mogli jej usunąć. Dla pozostałych czytających dodam informacyjnie, że komentarz był grzeczny i rzeczowy. Bez wulgaryzmów, bez obrażania. Rozumiem, że chcecie mnie do końca zniechęcić. Ale to bardzo nieładne zachowanie z Waszej strony :( - miesiąc temu |
+6 |
I-Ka - Zgodnie z obowiązującą obecnie narracją mówienie o "lepszych" i "gorszych" w zasadzie jest obrażaniem :D Ale komentarz pamiętam i nie uważam osobiście, by zasługiwał na usunięcie.
Zróżnicowanie jest, ale w sumie ma sens. Podkreślam, nie wiem, jak są rozliczane firmy, ale trudno tak samo traktować kogoś, kto płaci sam za siebie i sam siebie pilnuje i kogoś, kto płaci za bliżej nieokreśloną, nieprzewidywalną "zbiorówkę", która ciągle się zmienia, bo część rezygnuje z nauki, część rezygnuje w ogóle z pracy, część dochodzi... Gdybym była użytkownikiem indywidualnym, najbardziej chciałabym mieć wybór i możliwość decyzji, czy bardziej odpowiada mi subskrypcja, czy abonament. - miesiąc temu |
+6 |
robert.73 - Dziękuję I-Ka za rozsądne słowa.
W ostatnim zdaniu powtórzyłaś dokładnie to, co napisałem jako podstawową tezę tego wątku. Dokładnie tak właśnie powinno być - po prostu powinien być wybór. P.S. A w moim pierwotnym komentarzu nt. klientów instytucjonalnych nie było lepszych i gorszych, tylko równi i równiejsi ;) - miesiąc temu |
+7 |
I-Ka - Powtórzyłam dla podkreślenia, jak bardzo się z tym zgadzam. To by właśnie było działanie dla dobra użytkowników. Znakomita część działań podejmowanych "dla dobra grupy" (jakiejkolwiek) zwykle najwięcej korzyści przynosi podejmującym decyzje.
-
miesiąc temu
|
+10 |
![]() Dodamy, że rozliczanie klientów firmowych odbywa się na innych zasadach niż w przypadku użytkowników indywidualnych. Są to odrębne umowy i modele współpracy, których szczegóły ustalane są bezpośrednio z firmami – nie mają one przełożenia ani wpływu na ofertę dla użytkowników indywidualnych. W związku z tym nie powinny być traktowane jako punkt odniesienia do porównań. - miesiąc temu |
+1 |
robert.73 - Pani Adrianno, pani tak poważnie? :)
Tłuste koty i szaraki to wg pani obraźliwe określenia? Rozumiem, że chodzi tu o słowo "tłuste". Powinienem zapewne napisać "o większej niż standardowa, wadze". Świat schodzi na psy... I nie było tam informacji wprowadzających w błąd. W swoim komentarzu tylko to pani potwierdziła - klienci firmowi są rozliczani inaczej. A o to chodziło w mojej wypowiedzi. Czy jest to dobry punkt odniesienia do porównań czy nie, to już każdy powinien ocenić sam. Dlaczego nie pozwoliliście na to innym forumowiczom? Usuwanie komentarzy jest kolejnym argumentem pokazującym, że coraz gorzej dzieje się w eTutorze :( - miesiąc temu |
+3 |
![]() | darkobo |
![]() 1. Transakcje dokonywane kartami płatniczymi są obsługiwane w naszym imieniu przez PayU. eTutor w żaden sposób nie przechowuje ani nie przetwarza danych kart. 2. Co do rabatów - owszem, takie w modelu subskrypcyjnym jak najbardziej się pojawią. Przykładem są kursy eT włoski i hiszpański - obecnie w subskrypcji - regularnie oferujemy atrakcyjne promocje. Co więcej - ta cena utrzyma się z Użytkownikiem do momentu dobrowolnej anulacji, czego Użytkownikowi z abonamentem nie możemy zagwarantować. Dziękujemy, że jesteście z nami – i mamy nadzieję, że przekonacie się, że nowy model może być równie wygodny, jeśli nie bardziej. :) - 2 miesiące temu |
+3 |
darkobo - Dziękuję za wyjaśnienie. Hiszpański mam w abonamencie, więc nie zwróciłem uwagi na promocje na model subskrypcyjny. Co do kart, to już znalazłem rozwiązanie. Pytanie, czy wzorem np. niektórych operatorów telefonicznych czy firm ubezpieczeniowych będzie przypominać, że zbliża się termin płatności i warto byłoby zapewnić środki na rachunku karty?.
A swoją drogą, to naprawdę, maniera ctrl+c, ctrl+v drażni. Do tej pory była to domena głównie Pani Miroslavy, ale widzę, że upowszechnia się wśród załogi eTutor-a. O ile bardziej sympatyczne byłoby: "Dziękujemy, że jesteś z nami już tyle lat. Mamy nadzieję, że przekonasz się, że nowy model będzie równie wygodny, jeśli nie bardziej" ;) - miesiąc temu |
+1 |
Marg-g - OK. Załóżmy, że mam wykupioną miesięczną subskrypcję w regularnej cenie. Pojawia się superpromka. Anuluję obecną subskrypcję i wykupuję promocyjną, czy może jest jak dostawców komórkowych, że superceny są tylko dla świeżych klientów?
Wykupowanie rocznej subskrypcji bez promocji to w ogóle strzał w kolano z tej perspektywy. Teraz przedłużam sobie abonament, kiedy pojawia się dobra cena i praktycznie zawsze mam promocję. Więc dla mnie to nie jest "udogodnienie", tylko spora podwyżka. - miesiąc temu |
+5 |
![]() Nie umożliwiamy natomiast zmiany z planu 12m na 1m - aby tego dokonać należy anulować subskrypcję, odczekać do końca obowiązującego okresu rozliczeniowego i dopiero aktywować 1m wariant. - miesiąc temu |
+2 |
L | lechatgris |
![]() Jeśli chodzi o dostępy do kursów na zawsze - możemy zdradzić, że planujemy taką promocję jeszcze w tym roku, ale jeszcze nie znamy dokładnej daty. Wszystkie informacje na temat obowiązujących promocji znajdują się na naszym blogu (https://www.etutor.pl/blog) - zachęcamy do śledzenia :) - miesiąc temu |
+1 |
lechatgris - Na razie przedłużyłam moje kursy, więc będę szukać promocji na zawsze i na wszystko pod koniec 2026 roku / na początku 2027 roku. Mam nadzieję, że jeszcze wtedy takie będą.
Zdaje się, że istnieje też funkcja karty podarunkowej, za którą można zapłacić przelewem? Podobnie: mam nadzieję, że będzie to też istnieć w 2027 roku. I mam nadzieję, że do tego czasu rozbudujecie francuski słownik i wypuścicie podobną aplikację słownikową jak do angielskiego i niemieckiego. :) - miesiąc temu |
+1 |
![]() | nautrami |
![]() Jeśli chodzi o Twój dostęp do kursu eTutor włoski - aktywacja subskrypcji nastąpiła w promocji, więc Twoje kolejne rozliczenie również nastąpi w cenie promocyjnej (aż do momentu dobrowolnej anulacji) :). Po anulowaniu subskrypcji, możliwe jest wznowienie planu. Jeśli zdecydujesz się na to w trakcie aktywnego okresu rozliczeniowego, obowiązywać będzie cena promocyjna. - miesiąc temu |
+1 |
O | Oliwierpyrz |
![]() |
+1 |
A | AdobeXD |
AdobeXD - no tak, więc subskrypcja jednak nie jest taka straszna na jaką wygląda i da sie #deal_with_it :)
-
miesiąc temu
|
-5 |
K | KatarinaG |
![]() Jak wspominaliśmy w tym wątku, aktualnie nie jesteśmy w stanie podać przybliżonego terminu, kiedy zostanie udostępniony poziom C w kursie do nauki języka francuskiego. - miesiąc temu |
-3 |
KatarinaG - litości! Nie pytalam kiedy w przybiżeniu udstępnicie poziom C1 z francuskiego, tylko czy w ogole nad nim pracujecie. Czyli już po raz drugi nie uzyskalam odpowiedzi, a wykręty.
A uzytkownik w tym watku juz czeka 3 miesiące aż odpowiecie: https://www.etutor.pl/forum/thread/1873297-czy_pracujecie_panstwo_nad_poziomem_C1_z_jezyka_francuskiego.html?unread Zacznijcie traktować użytkownikow powaznie, a nie będziecie musieli kombinować z subskrypcją - miesiąc temu |
+9 |
![]() Poziom C z francuskiego jest wśród projektów, które planujemy realizować, ale na razie nie mamy jeszcze konkretów do ogłoszenia. Zmiana modelu subskrypcji to nie "kombinowanie", a decyzja, którą jasno komunikujemy – każdy może zdecydować, czy taka forma korzystania z platformy mu odpowiada. Dziękujemy za Twoją opinię – traktujemy ją poważnie i przekazujemy do odpowiednich osób. - miesiąc temu |
+2 |
KatarinaG - Nie pytałalm, czy macie w planach poziom C1, tylko czy pracujecie nad poziomem C1 z języka francuskiego. Jak widać, nie potraficie napisać wprost że nie pracujecie. Mam nadzieję, że szczegóły subskrypcji komunikujecie jednak jaśniej. Niestety nie będę śledzić, ponieważ wasz stosunek do użytkowników oraz bardzo słaby poziom B2 z francuskiego zniechęciły mnie do dalszego opłacania abonamentu, czy jak to się dalej będzie nazywało
-
miesiąc temu
zmieniany: miesiąc temu
|
+5 |
![]() | Paveu |
![]() |
+5 |
kupon podarunkowy i czy to ma sens, co myślicie?
Albo ja jestem niedoinformowana albo działa na tym forum miotła
Dlaczego w słowniku Diki nie ma teraz linku do edycji notatek do słówek?
Zmiany w zakładce Społeczność - znowu pytam dlaczego?
Dlaczego jestesmy na eTutor? Co wami kieruje?
Zawsze można odsubować i Ci nic nie potrąci. Możesz to zrobić nawet teraz i korzystać do końca roku i automatycznie Ci wyłączą. - 3 tygodnie temu
Na pewno rozwiązanie z subskrypcją nie każdemu pasuje.
Dlatego jak wspomniałem, uważam, że najlepszym rozwiązaniem byłoby pozostawienie wyboru.
Poza tym eTutor zachwala subskrypcję podając jako argument, że nie trzeba pamiętać o płatności. To jaki sens jest w "odsubowaniu"? - 3 tygodnie temu