ZALOGUJ SIĘ

Kursy e-Tutora wkrótce tylko w subskrypcji

wczorajostatnia aktywność: 11 minut temu
Muszę przyznać, że bardzo mnie zasmuciliście tą wiadomością. Jestem już z Wami dobrych kilka lat. I uważam, że powinien być wybór, czy ktoś chce się uczyć płacąc abonament, czy płacąc subskrypcję. Nie chcę być złym prorokiem, ale uważam, że stracicie wielu długoletnich uczniów (w tym mnie), jeśli trzeba będzie obowiązkowo przejść na subskrypcje. Osobiście nie widzę żadnych zalet w modelu subskrypcyjnym vs. abonament dla osób korzystających z platformy. Natomiast dla samej platformy są to zapewne same zalety. Np. osoby zgapione będą płacić nawet jak im się znudzi nauka, bo zapomną cofnąć subskrypcje. A kasa będzie lecieć. Ale jak rozumiem, klamka zapadła. Szkoda
R
robert.73

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 5

Całkowicie podzielam powyższy komentarz. Mydlenie oczu, że to ma być wygoda dla użytkowników jest żenujące. Pewnie są ludzie, którzy wolą mieć automatyczne przedłużenie i nie musieć pamiętać o opłatach, ale ja zdecydowanie wolę płacić samodzielnie. Dokładnie podobnie jak przedmówca pomyślałem, że zakończenie abonamentu to będzie mój koniec przygody z etutorem. Nowi użytkownicy pewnie z braku wyjścia poddadzą się dyktatowi, ale jak ktoś jest parę lat, to to może być decydujący impuls do zakończenia
K
KrzysztofJankowiak

Ale to jakie zmiany w sumie będą? Jedyna różnica to taka, że zamiast wykupywać abonament np. na rok, to będzie samoodnawialna subskrypcja?
P
PatrykEnglis
adrianna.wu - Od 28 lipca jedynym sposobem płatności za kursy eT angielski, niemiecki, francuski będzie wyłącznie subskrypcja. Oznacza to, że płatności będą odnawiać się automatycznie (zamiast każdorazowo wygasać).

1. Co, jeśli nie zdecydujesz się na subskrypcję?

Twój abonament wygaśnie zgodnie z planem, a dostęp do kursu zakończy się w ustalonym terminie.

2. Co, jeśli zmienisz zdanie później?

Jeśli wybierzesz subskrypcję jeszcze w trakcie aktywnego abonamentu, dodamy pozostałe dni do Twojego nowego planu. Nic nie tracisz, możesz tylko zyskać.
- 3 godziny temu
adrianna.wu - c.d.

3. Jak subskrypcja wpłynie na Twoje postępy?

Bez obaw – zmiana modelu płatności nie wpłynie na Twoje postępy! Wszystkie osiągnięcia i powtórki pozostaną bezpieczne w historii. Zmienia się tylko sposób płatności od 28 lipca.
- 3 godziny temu zmieniany: 3 godziny temu

Robert, Krzysztof, dziękujemy za Wasze komentarze i podzielenie się szczerymi opiniami.
Rozumiemy, że zapowiedziana zmiana modelu płatności może budzić emocje – zwłaszcza wśród osób, które są z nami od lat i przyzwyczaiły się do rozwiązań abonamentowych. Chcemy zaznaczyć, że naprawdę doceniamy tę lojalność i Wasze zaangażowanie.

Co do decyzji o przejściu na model subskrypcyjny -- wynika ona z chęci zapewnienia:

1. większej elastyczności w korzystaniu z kursów (np. miesięczny plan bez zobowiązań),

2. możliwości wygodnego zarządzania planem,

3. wprowadzenia nowych funkcjonalności AI, które lepiej działają w modelu z ciągłym dostępem.

Dzięki subskrypcji możemy rozwijać platformę, wprowadzać nowe narzędzia i nowe plany. Wiemy też, że nie wszyscy chcą myśleć o terminach – dlatego dajemy znać, że po zakupie odnawialność można wyłączyć jednym kliknięciem.

Przypomnimy również, że każdy Użytkownik z aktywnym dostępem abonamentowym (obecny model), zachowa go do końca jego trwania – bez żadnych zmian. Jeśli nie zdecydujecie się na dostęp w subskrypcji, dostęp abonamentowy wygaśnie i nie odnowi się sam.

Dziękujemy, że jesteście z nami – i mamy nadzieję, że przekonacie się, że nowy model może być równie wygodny, jeśli nie bardziej.

Pozdrawiamy
adrianna.wu
Pracownik eTutor

Mam pytanie dot. monet i nagród - czy przy modelu subskrypcyjnym będzie funkcjonować odpowiednik przedłużenia abonamentu na aktywne kursy za nazbierane monety?
A
aureolka8

A ja chciałam zapytać, czy jeśli wszystkie języki będą funkcjonować w formie subskrypcji, to pojawi się jeszcze szansa na dożywotni dostęp do wszystkich kursów, jak zdarzało się do tej pory? Mam w abonamencie angielski i hiszpański do połowy przyszłego roku i myślę o wykupieniu pakietu wszystkich języków dożywotnio, gdyby pojawiła się taka promocja gdzieś w okolicach wygaśnięcia moich kursów.
SilFx