X | xkrystekx |
![]() | hotaru85 |
Ewa_G1967 - Hotaru plan niezły tylko nasz student nie jest na anglistyce tylko podejrzewam na innym kierunku wiec na wszsytko inne mu czasu zabraknie;)) Pozdrawiam noworocznie!
-
13 lat temu
|
+3 |
hotaru85 - wiesz, zakładając że i tak codziennie pokonujemy jakąś drogę i zajmuje nam to określoną ilość czasu to albo możemy ten czas wykorzystać na coś więcej albo nie. skoro i tak rano jesz śniadanie to słuchanie podcastu podczas tej czynności [zamiast powiedzmy radia] nie zajmuje dodatkowego czasu. większość z nas z pewnością ogląda filmy/seriale, ja tylko zaproponowałam jak wykorzystać ten czas produktywnie ;)
-
13 lat temu
zmieniany: 13 lat temu
|
+1 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
X | xkrystekx |
hotaru85 - - kursy mp3 Edgara, moim zdaniem całkiem przyjemnie się słucha, bardzo często bywają w korzystnych promocjach
- https://www.diki.pl/radio/podcasty/?channel=7 - penguin readers musisz poszukać/nabyć sam, zacznij od Forrest Gump - Winston Groom na levelu 3, później od razu ciśnij na 4-5, słownictwo jest naprawdę prościutkie, nie ma się czego obawiać - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+1 |
hotaru85 - piszesz, że będzie ciężko ;) no tak, nie ma nic bez wysiłku. ja np. żałuję, że na moich studiach nie było obowiązku zdania egzaminu a sam język był traktowany bardzo po macoszemu, nawet nie było oceny tylko zalka :) ja trafiłam z automatu na poziom A1 bo nie otworzyli mi niemieckiego na C2 ;) więc nie nauczyłam się zupełnie NICZEGO. zatem trochę ci zazdroszczę motywacji!
-
13 lat temu
|
|
Ewa_G1967 - Hotaru jaki przedział wiedzy proponujesz na Forrest Gump bo widze że jest to dla Pre Intermediate. Czy Ci którzy zaczynają swoją przygodę z Eng moga to czytac??
-
13 lat temu
|
|
hotaru85 - level 3 to elementary - wystarczy znajomość podstawowych 600 słów, jestem pewna, że nie będziesz miał z tym problemu :) dasz radę zrozumieć poniższy fragment?
I was born an idiot ─ but I’m cleverer than people think. I can think things OK, but when I have to say them or write them down, sometimes they come out all wrong. When I was born, my Mom named me Forrest. My daddy died just after I was born. He worked on the ships. One day a big box of bananas fell down on my daddy and killed him. - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
|
![]() | quantum137 |
marta.kasprzyk - Ja również nie zamierzam się kłócić. Pytałeś czy to wewnętrzny podział uczelni to chciałam mniej więcej zobrazować na czym ten podział polega - tak aby ewentualnie można było odnieść się do pytania kolegi czy da radę się nauczyć. Ja czytam ze zrozumieniem. Jednak widocznie byłam nadgorliwa chcąc wytłumaczyć. Tak się składa że jesteśmy z jednej uczelni z pytającym i miałam z tym styk.
-
13 lat temu
|
|
quantum137 - Wystarczy:
Tak/Nie. Na wszystkich uczelniach stosuje się te literki stąd moje pytanie. Mi się cały czas wydaje, że się nie rozumiemy. gdyby B2E oznaczało poziom, to kończąc ten poziom egzaminem oznaczony byłby jako: B2EE, bądź coś w tym stylu... - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+1 |
xkrystekx - No niestety nie jestem jakoś specjalnie uzdolniony z języków obcych i ich nauka nie przychodzi mi bezproblemowo, ale na pewno będę się starał ;)
Być może uda mi się rozłożyć ten język na 4 semestry. - 13 lat temu |
|
quantum137 - Zrób tak byś był w stanie dobrze opanować materiał.
lepiej zaliczyć na piątkę B1 niż na trójkę B2. Będziesz się potem na B2 męczył z racji sporych braków. Powodzenia! - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+2 |
absolwentka - Zgadzam się! Nie ma co wyruszać z motyką na słońce. Dobrze radzę, gdyż sama byłam więźniem własnych ambicji. Prócz angielskiego wszystko udało mi się zrealizować. Sporo mnie to kosztowało, m.in. brak życia rozrywkowego, utrata znajomych (nie miałam dla nich nigdy czasu przez 6 lat) itd. Od pół roku już uczę się jak mam się zatrzymać i cieszyć się życiem.
-
13 lat temu
|
+2 |
absolwentka - C.D. Można pójść moim śladem- to dla upartych, albo można się poddać (częściej spotykane przeze mnie). W każdym razie mierzmy siły na zamiary;) Pozdrawiam!
-
13 lat temu
zmieniany: 13 lat temu
|
|
![]() | hotaru85 |
esterka - Jestem nieco starsza i wykorzystuję bezsenność, jeśli się zdarzy, bo nic tak nie usypia jak powtórki ;). Śniadanie i obiad obowiązkowo zjadam w spokoju :)
-
13 lat temu
|
+3 |
K4M17 - Esterko, uśmiałem się setnie, też zdarza mi się przysnąć przy powtórkach ;) Ale świadomość, że te ocenione na 1 lub 2 należy utrwalić i wałkować do oporu, nie pozwala przespać północy ;) Jak najmniej bezsennych nocy! Choć nie wiem, czy to życzenie dobrze wpłynie na ilość przerobionych przez Ciebie powtórek ;)
-
13 lat temu
|
+3 |
Jak ma się uczyć osoba której znajomość angielskiego jest na poziomie "0"?
Czy to wewnętrzny podział na uczelni poziomu B2? - 13 lat temu
Ciężka sprawa, abyś z B1 przeszedł na B2E, jeśli nie znasz dobrze języka. Ominiesz pół książki B1 i pół książki B2. Jeśli chcesz to nadrabiać sam to ok :) Nie ma nic niemożliwego. - 13 lat temu
Pytający wyraźnie pisze, że B2E to poziom i stąd moje pytanie. - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu
http://www.sjo.pwr.wroc.pl/327901,131.dhtml - 13 lat temu