ZALOGUJ SIĘ

different betwen should and will

15 lat temuostatnia aktywność: 13 lat temu
jaka jest różnica między should a will?
O
obzor2000
quantum137 - ...the grass was greener...:-) - 15 lat temu zmieniany: 14 lat temu
TopMan - ...................................... - 15 lat temu zmieniany: 15 lat temu
obzor2000 - nie chodziło mi a przetłumaczenie ze słownika (taki leniwy to nie jestem)lecz wytłumaczenia kiedy stosujemy te słowa - 15 lat temu
TopMan - ................................ - 15 lat temu zmieniany: 15 lat temu
dania57 - do Myszuli bardzo sprytna jesteś,ale chyba nie o taki spryt tutaj chodzi - 15 lat temu
TopMan - ........................................
- 15 lat temu zmieniany: 15 lat temu
dania57 - Oj Myszula kombinujesz jak koń pod górę,wsydzisz się swoich komentarzy czy co? - 15 lat temu
zenstef - Jestem jednym z niewielu, który próbował Ci Myszulo jakoś zaufać. Przestań w końcu kropkować /!/, bo jak ja pójdę na swoim wstecznym biegu /tylko zabiorę to co kiedyś dałem/, to będziesz około zera.
Pozdrawiam Myszulę , bo jakoś tak mi Ciebie żal /dobrze wiesz, że nie pójdę na wsteczny ;)
- 15 lat temu
TopMan - Usunelam komentarze ,bo wiecej jest do nich komentarzy niz to warte.
A nie o to mi chodzi.To nie jest onet!
Dania57 nie wstydze sie ich,ale czuje sie szykanowana i atakowana na kazdym kroku,ja chce tylko poglebiac swoja wiedze.
Pozdrawiam.
TopMan - zenstef wszystkie swoje zadania przestawilam na widoczny dla znajomych,bo serdeczni ludzie powstawiali minusy nie podajac uzasadnienia,a co najwazniejsze nie poprawili moich bledow,na czym najbardziej mi zalezalo.
- 15 lat temu
zenstef - Ja starałem się poprawić błędy w Twoich tekstach najlepiej jak potrafię i dawałem uzasadnienie. Jak będzie kiedyś opcja kto dał minusa- to na pewno nie znajdziesz tam zenstef. Pozdrawiam serdecznie. - 15 lat temu zmieniany: 15 lat temu
dania57 - ja też nie dałam minusa,a Twoja uwagę odebrałam jako przytyk,tymbardziej,ze nagle pojawiła się przed moją odpowiedzą. - 15 lat temu
dania57 - mam wrażenia że niektórzy nie wiedzą,że w dziale gramatyka mogą znalezc odpowiedzi na swoje pytania,ja tylko chciałam wskazać miejsce gdzie mogą jej szukać - 15 lat temu
quantum137 - ...the grass was greener...:-) - 15 lat temu zmieniany: 14 lat temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 1

Nie chcę być brutalny ale tego typu pytania powinny być minusowne(choć ci go nie daję)
Najlepiej jak spojrzysz do słownika!
wacek6713
TopMan - Oj panowie troche wyrozumialosci.
Tutaj sie ludzie ucza,rowniez jak zadawac pytania.
wacek6713 - Jak zadawać pytania to raczej nie trzeba się uczyć,tylko trochę pomyśleć i przeglądnąć pytania innych użytkowników.poza tym to jest zakładka "pytania",a nie test na pisownię angielską,więc można ładnie i wyczerpująco opisać po polsku o co komu chodzi. - 15 lat temu zmieniany: 15 lat temu
Mariolena92 - I should-powinienem
I will be-będę ;)
- 15 lat temu
zenstef - Tak podejrzewam, że studenci anlistyki tylko z -will- na zajęciach poświęcają kilka godzin.Jeżeli jest wśród nas anglista, to bardzo proszę mi powiedzieć ile godzin na zajęciach poświęca się tylko na -will- i czy na to zagadnienie można odpowiedzieć w trzech zdaniach? - 15 lat temu
quantum137 - Każda dobra książka do gramatyki problem 'will' czy 'should' omawia albo dobrze albo wyczerpująco. Myslę, że jak ktoś nie widzi różnicy to należy zadać konkretne pytanie bo to brzmi jak 'czym się różni koń od żyrafy' Jak tu w 10 minut odpowiedzieć? - 15 lat temu
wacek6713 - Żyrafa ma dłuższą szyję,he,he. - 15 lat temu
quantum137 - hehehehe :) - 15 lat temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.