ZALOGUJ SIĘ

Zmiana wyglądu plusów i minusów

2 tygodnie temuostatnia aktywność: wczoraj
Uważam, że zmiana wyglądu oznaczenia "dodaj element do powtórek" oraz "usuń element z powtórek" jest niekorzystna. Wcześniej już za jednym spojrzeniem, mogłam zobaczyć, czy dane słówko mam już w powtórkach. Teraz muszę się dłużej przyglądać i zastanawiać, czy to jest plus czy minus, i co to oznacza. Jest to irytujące.
L
lechatgris
Adam-t - W pełni popieram, to strasznie irytujące, te oznaczenia MUSZĄ się różnić kolorami w zależności czy to plus czy minus, bo to się po prostu zlewa i jest mylące. Niby taka pierdoła, a jednak bardzo utrudnia ogarnianie listy słówek. Zmiana bez sensu, wprowadzona na siłę, mam nadzieję że zostanie to poprawione. - tydzień temu
Radek01265 - zielony-dodaj
czerwony -usuń
tak na przyklad ...
- tydzień temu
darkobo - @Radek01265 - tak było przed zmianą.

Zupełnie nie rozumiem komu to przeszkadzało i jaki jest sens tej zmiany.
- tydzień temu
Radek01265 - no wlasnie. Czasami lepsze jest wrogiem dobrego. - tydzień temu
robert.73 - Zgadzam się z przedmówcami. Obecnie jest to kompletnie nieczytelne. Zielony/czerwony od razu przekazywał do mózgu jaki jest status danego słowa. Jedyne co mi przychodzi do głowy jako powód, to plan zrobienia aplikacji monochromatycznej. I to taki wstęp. Niemniej mam nadzieję, podobnie jak osoby wcześniej zabierające głos, że jednak nie mam racji i wróci to co było dobre - tydzień temu
marta.kopa - Nie zmienialiśmy koloru "minusa". Dziękujemy za Wasze głosy, pracujemy nad zmianą. - tydzień temu
j_pawlowski - Te nowe plusy i minusy są nieczytelne? Przecież są większe niż wcześniej (korzystam z wesji w przeglądarce na komputerze). - tydzień temu
lechatgris - Chyba faktycznie, coś mi się pomyliło. Minus był szary, a plus zielony. (Może jeszcze wcześniej był czerwony?) W każdym razie dawniej były łatwiejsze do szybkiego rozróżnienia. - tydzień temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 3

Zgadzam się👍 Mam nadzieję, że to chwilowy błąd, a nie zmiana na stałe.
munk2

Dziękujemy za podzielenie się opinią - bardzo doceniamy takie uwagi. Rozumiemy, że wcześniejsze oznaczenia pozwalały szybciej i bardziej intuicyjnie sprawdzić, czy dane słówko znajduje się już w powtórkach, dlatego rozumiemy też, skąd może wynikać irytacja po zmianie.

Obecnie pracujemy nad stopniowym ulepszaniem doświadczenia nauki naszych Użytkowników i kładziemy szczególny nacisk na ogólną wygodę korzystania z aplikacji. Jest to proces, dlatego zmiany będą pojawiały się cyklicznie. Nie są to duże rewolucje, ale liczymy, że nawet mniejsze usprawnienia przełożą się na bardziej intuicyjny i przyjemny przebieg nauki.

Twoją uwagę dotyczącą czytelności oznaczeń przekazujemy dalej - takie sygnały są dla nas bardzo cenne i pomagają nam podejmować lepsze decyzje przy kolejnych zmianach.
aleksandra.rosiek
Pracownik eTutor
2 tygodnie temuzmieniany: 2 tygodnie temu
lechatgris - Czekam na cofnięcie tej niekorzystnej zmiany, a przynajmniej przywrócenie kolorów czerwony/ zielony.

Aplikacja nie potrzebuje żadnego "ulepszania" (a raczej psucia tego, co dobre). Potrzebuje zupełnie innych rzeczy, bardziej merytorycznych, np. rozbudowy słownika francuskiego i dodania nowych poziomów z francuskiego. Czyli bardziej potrzeba tutaj pracy filologów, niż programistów. :)
- tydzień temu
Marg-g - Mam nadzieję, że ekipa eTutor nie bierze nas na przeczekanie. Przywróćcie stary wygląd, choćby z szacunku dla klientów. - tydzień temu
marta.kopa - Dziękujemy za Wasze uwagi - działamy nad zmianami. - tydzień temu
lechatgris - Przyznaję się do błędu, coś mi się pomyliło z tym czerwonym. Wcześniej plus był zielony, a minus szary. W każdym razie łatwiej można było je rozróżnić, i chciałabym jakiegoś powrotu do tego. - tydzień temu
agnieszka.kw - Od wczoraj dostępna jest zmiana wizualna wyglądu plusów i minusów. Zachęcamy do zapoznania się :) - wczoraj

A ja widzę dobrą zmianę. Zaznaczenie słowa w aplikacji uaktywnia przycisk bezpośredniego skopiowania tego elementu do Diki.
To mi się podoba! 👍
darkobo
karol.k - Tak, to nowość - jeszcze nie zdążyliśmy o tym opowiedzieć więcej, więc gratki za bystre oko :) - tydzień temu
robert.73 - A jaka to dobra zmiana? Kiedyś wystarczyło kliknąć w słowo 2 razy i wyskakiwało w Diki. Teraz dopiero Diki się podpowiada i trzeba jeszcze raz kliknąć przycisk. Dla mnie niestety kolejna zmiana na gorsze - tydzień temu
darkobo - Tak to działało w wersji przeglądarkowej.
W aplikacji niestety trzeba było zaznaczać słowo, kopiować, wklejać i dopiero wtedy szukać tłumaczenia
Choć przyznaję, rzadko, bo rzadko, ale i w aplikacji czasem jakieś słówko cudem lądowało w Diki po podwójnym kliknięciu.
- tydzień temu
lechatgris - Prawdę mówiąc, nigdy nie korzystałam z żadnej ze wspomnianych tutaj opcji. Wolę sama wpisać w ekran wyszukiwania dane słowo czy kolokację, gdyż pomaga mi to w zapamiętaniu. - tydzień temu
darkobo - Ma to zalety, ale opcja z podwójnym kliknięciem jest szybsza. A później zapamiętuje się poprzez powtórki.
Choć, z drugiej strony, bywa to wkurzające podczas pisania komentarza, gdy z przyzwyczajenia chcesz zaznaczyć całe słowo, by je usunąć, a tu nim naciśniesz Delete, wyskakuje okienko Diki z tłumaczeniem 😁
- tydzień temu zmieniany: tydzień temu
dardzia - Ja też przychylam się do opinii, że ta zmiana jest niekorzystna. Poprzednie rozwiązanie było lepsze. - tydzień temu