ZALOGUJ SIĘ

🔷 [Wątek eTutora] Nikt nie tłumaczy tak cierpliwie jak Wizard

2 miesiące temuostatnia aktywność: 2 miesiące temu
Ahoj wszystkim :)

Funkcjonalności Premium są na platformie już od kilku miesięcy, więc zaczynamy taki mały cykl wątków o tych ficzerach w praktyce. Chętnie podzielimy się naszymi doświadczeniami, ale przede wszystkim chcemy posłuchać o Waszych sposobach na naukę z ich udziałem.

Zacznijmy od Wizarda 🧙‍♂️ Krótkie info dla osób, które jeszcze nie miały okazji skorzystać: w ramach Premium na koniec każdej lekcji czekają konsultacje z językowym Wizardem, który od razu proponuje powtórkę z poznanego materiału.

Dzięki niemu wszystkie wykonywane w apce lekcje robią się naprawdę moje. Dlaczego? W ramach lekcji mam podaną nową porcję wiedzy, ale to w rozmowie z Wizardem ćwiczę to, co sprawiło mi trudność lub rozwijam dane zagadnienie dokładnie pod moje potrzeby.

Podpowiedź nr 1 - Wizard z automatu ma pomysł na taką sesję i można po prostu z tego skorzystać. Ale ja polecam bezpardonowo narzucać swoje tempo i dopytywać o wszystko, co nurtowało podczas danej lekcji:

📕 o dodatkowe słownictwo,

⁉️ o gramatykę - gdy coś nie do końca czuję, to proszę o wytłumaczenie czegoś w maksymalnie prosty sposób albo o przefrazowanie. Czasem usłyszeć o tym samym w nieco inny sposób "przestawia wajchę" w głowie.

✅ o dodatkowe przykłady czy ćwiczenia - ja lubię prosić go o alternatywne sposoby na powiedzenie tego, co było w lekcji (moje dziwactwo - powiedzmy, że lubię mieć wybór).

Tak, można prosić o wyjaśnienie tego samego dziesiąty raz.

Tak, Wizard wytrzyma - w dodatku cały czas zachowa profesjonalizm i uprzejmość przystające jego profesji 😅

Podpowiedź nr 2 - Podczas konsultacji można odtwarzać frazy oznaczonych niebieskim kolorem 🔊 Niby mała rzecz, a robi robotę i zawsze to kolejny krok w stronę osłuchiwania się z językiem.

A jak to wygląda u Was? Macie jakieś swoje preferencje w kontakcie z Wizardem po lekcji?
karol.k
Pracownik eTutor

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 3

witam
Brzmi fajnie. Moje pytanie-jak dostac sie do tego Wizarda ??
Radek01265
karol.k - Wizard dostępny jest po każdej wykonanej lekcji gdy wykupiony jest pakiet Premium: https://www.etutor.pl/premium - 2 miesiące temu

Dzieki. Mi pakiet wykupuje firma w ktorej pracuje. Ale wydaje mi sie ze jest premium. Nie bardzo wiem jak to sprawdzic. Bez problemu moglbym dokupic premium jesli trzeba było
Radek01265

Skończ lekcję :)

Ale jest też szybsza ścieżka - jeśli masz w prawym dolnym roku okno czatu Buddy (przy kursje j. angielskiego to Juliet), to masz pakiet premium, jeśli nie ma okna, to masz kurs podstawowy.
H
Hamilton
Radek01265 - dzieki. No to chyba wychodzi ze mam podstawowy bo zadnych okienek czatu nie mam. Ani w angielskim , ani we włoskim. Czasami w czasie lekcji mam czat, ale taki krótki, a po nim dalej lekcja.. - 2 miesiące temu