🔷 [Wątek eTutora] Nikt nie tłumaczy tak cierpliwie jak Wizard
2 miesiące temuostatnia aktywność: 2 miesiące temu
Ahoj wszystkim :)
Funkcjonalności Premium są na platformie już od kilku miesięcy, więc zaczynamy taki mały cykl wątków o tych ficzerach w praktyce. Chętnie podzielimy się naszymi doświadczeniami, ale przede wszystkim chcemy posłuchać o Waszych sposobach na naukę z ich udziałem.
Zacznijmy od **Wizarda** 🧙♂️ Krótkie info dla osób, które jeszcze nie miały okazji skorzystać: w ramach Premium na koniec każdej lekcji czekają konsultacje z językowym Wizardem, który od razu proponuje powtórkę z poznanego materiału.
Dzięki niemu wszystkie wykonywane w apce lekcje robią się naprawdę moje. Dlaczego? W ramach lekcji mam podaną nową porcję wiedzy, ale to w rozmowie z Wizardem ćwiczę to, co sprawiło mi trudność lub rozwijam dane zagadnienie dokładnie pod moje potrzeby.
**Podpowiedź nr 1** - Wizard z automatu ma pomysł na taką sesję i można po prostu z tego skorzystać. Ale ja polecam bezpardonowo narzucać swoje tempo i dopytywać o wszystko, co nurtowało podczas danej lekcji:
📕 o dodatkowe słownictwo,
⁉️ o gramatykę - gdy coś nie do końca czuję, to proszę o wytłumaczenie czegoś w maksymalnie prosty sposób albo o przefrazowanie. Czasem usłyszeć o tym samym w nieco inny sposób "przestawia wajchę" w głowie.
✅ o dodatkowe przykłady czy ćwiczenia - ja lubię prosić go o alternatywne sposoby na powiedzenie tego, co było w lekcji (moje dziwactwo - powiedzmy, że lubię mieć wybór).
Tak, można prosić o wyjaśnienie tego samego dziesiąty raz.
Tak, Wizard wytrzyma - w dodatku cały czas zachowa profesjonalizm i uprzejmość przystające jego profesji 😅
**Podpowiedź nr 2** - Podczas konsultacji można odtwarzać frazy oznaczonych niebieskim kolorem 🔊 Niby mała rzecz, a robi robotę i zawsze to kolejny krok w stronę osłuchiwania się z językiem.
A jak to wygląda u Was? Macie jakieś swoje preferencje w kontakcie z Wizardem po lekcji?
Ahoj wszystkim :)
Funkcjonalności Premium są na platformie już od kilku miesięcy, więc zaczynamy taki mały cykl wątków o tych ficzerach w praktyce. Chętnie podzielimy się naszymi doświadczeniami, ale przede wszystkim chcemy posłuchać o Waszych sposobach na naukę z ich udziałem.
Zacznijmy od Wizarda 🧙♂️ Krótkie info dla osób, które jeszcze nie miały okazji skorzystać: w ramach Premium na koniec każdej lekcji czekają konsultacje z językowym Wizardem, który od razu proponuje powtórkę z poznanego materiału.
Dzięki niemu wszystkie wykonywane w apce lekcje robią się naprawdę moje. Dlaczego? W ramach lekcji mam podaną nową porcję wiedzy, ale to w rozmowie z Wizardem ćwiczę to, co sprawiło mi trudność lub rozwijam dane zagadnienie dokładnie pod moje potrzeby.
Podpowiedź nr 1 - Wizard z automatu ma pomysł na taką sesję i można po prostu z tego skorzystać. Ale ja polecam bezpardonowo narzucać swoje tempo i dopytywać o wszystko, co nurtowało podczas danej lekcji:
📕 o dodatkowe słownictwo,
⁉️ o gramatykę - gdy coś nie do końca czuję, to proszę o wytłumaczenie czegoś w maksymalnie prosty sposób albo o przefrazowanie. Czasem usłyszeć o tym samym w nieco inny sposób "przestawia wajchę" w głowie.
✅ o dodatkowe przykłady czy ćwiczenia - ja lubię prosić go o alternatywne sposoby na powiedzenie tego, co było w lekcji (moje dziwactwo - powiedzmy, że lubię mieć wybór).
Tak, można prosić o wyjaśnienie tego samego dziesiąty raz.
Tak, Wizard wytrzyma - w dodatku cały czas zachowa profesjonalizm i uprzejmość przystające jego profesji 😅
Podpowiedź nr 2 - Podczas konsultacji można odtwarzać frazy oznaczonych niebieskim kolorem 🔊 Niby mała rzecz, a robi robotę i zawsze to kolejny krok w stronę osłuchiwania się z językiem.
A jak to wygląda u Was? Macie jakieś swoje preferencje w kontakcie z Wizardem po lekcji?
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.