ZALOGUJ SIĘ

🟠 [Wątek eTutora] Nowość na platformie - Premium✧

zmodyfikowany: 7 miesięcy temuostatnia aktywność: 3 miesiące temu
Drodzy Użytkownicy,
mamy dla Was coś naprawdę wyjątkowego: Premium. To dodatek, który rozszerza możliwości nauki w eTutorze.

W tym wątku zebraliśmy wszystko, co warto wiedzieć na start:
✧ czym jest Premium: https://www.etutor.pl/premium,
✧ jakie funkcje zawiera i gdzie można je znaleźć,
✧ oraz odpowiedzi na najczęściej pojawiające się pytania.

CZYM JEST PREMIUM?
To zestaw funkcji wspieranych przez AI, które towarzyszą Ci zarówno w samym kursie, jak i poza nim. Łączy w sobie doświadczenie naszych ekspertów językowych i możliwości nowych technologii, by uczyć się języka w najbardziej naturalny sposób: poprzez interakcję.

Możesz zakupić Premium, jeśli masz aktywny dostęp do jednego z flagowych kursów: eTutor angielski, eTutor niemiecki, eTutor hiszpański, eTutor włoski lub eTutor francuski. Jeśli korzystasz z kilku - Premium automatycznie rozszerzy każdy z nich o nowe funkcjonalności.

FUNKCJE PREMIUM

🎯 Więcej Questów AI w formie czatu i rozmowy głosowej
Questy są integralną częścią kursu i pojawiają się podczas przechodzenia przez kolejne lekcje.
To interaktywne ćwiczenia, w których wskakujesz w codzienne sytuacje z konkretnym celem do wykonania - rezerwujesz hotel, rozmawiasz o sporcie, opowiadasz o swoich pasjach. Możesz wybrać, czy podejść do Questa w formie tekstowej, czy audio. Możesz wracać do nich wielokrotnie.

🎥 Więcej Questów AI w formie rozmowy z awatarem
Questy to również interaktywne rozmowy z agentem AI. Dzięki formie wideo symulują rozmowę z prawdziwym człowiekiem. To idealny sposób, by krok po kroku przełamać barierę językową i poćwiczyć naturalną rozmowę - bez stresu i presji - zanim zmierzysz się z nią w prawdziwym życiu.

➡️ Gdzie znajdziesz Questy? Wejdź na stronę Lekcje: https://www.etutor.pl/lessons, kliknij ikonę Więcej (trzy pionowe kropki) w prawym górnym rogu, a następnie wybierz Strony lekcji według typu: https://www.etutor.pl/lessons/by-type.
W selektorze Typ ćwiczenia ustaw „Quest” lub “Quest wideo” – zobaczysz wtedy listę lekcji, w których znajdują się te ćwiczenia.

💡Kilka z nich możesz przetestować w ramach dotychczasowego dostępu do kursu, aby przekonać się, czy Premium jest dla Ciebie. Nie zwlekaj i sprawdź!

✧✧✧✧✧

🗨️ Buddy Chat - idealny towarzysz do codziennego czatowania
Jest sympatyczny, bezpośredni i nie ocenia. Możesz pisać do niego o wszystkim, co akurat chodzi Ci po głowie. Pamięta kontekst wcześniejszych rozmów, więc każda kolejna staje się coraz bardziej swobodna i płynna.

Do Buddy'ego możesz również mówić bez ograniczeń za pomocą wiadomości głosowych.

➡️ Buddy znajduje się na stronie startowej: https://www.etutor.pl/profil w prawym dolnym rogu. To komiksowa postać, która zmienia się w zależności od języka nauki:
Juliet (angielski), Marcus (niemiecki), Carmen (hiszpański), Giuseppe (włoski), Frédérique (francuski).

✧✧✧✧✧

🧙‍♂️ Chat z Wizardem
Wizard jako doświadczony lektor AI odpowie na Twoje pytania językowe i pomoże utrwalić materiał z kursu.

➡️ Możesz z nim porozmawiać na czacie po ukończeniu lekcji. Wystarczy kliknąć gradientowy przycisk „Kontynuuj” widoczny na ekranie gratulacyjnym.

✧✧✧✧✧

👩🏻 Rozmowa z Nauczycielką AI
Pomoże Ci powtórzyć i utrwalić określoną partię materiału oraz podpowie, nad czym warto jeszcze popracować. To trochę jak krótka konsultacja z prawdziwą lektorką - wspiera, wyjaśnia i prowadzi krok po kroku w stronę większej płynności.

➡️ Rozmowę z wirtualną nauczycielką możesz odbyć po ukończeniu kilku tematów w kursie. Obecnie możesz podejść do niej tylko raz. Wystarczy kliknąć przycisk “Ćwicz rozmowę” widoczny na stronie Lekcje: https://www.etutor.pl/lessons pomiędzy tematami.

✧✧✧✧✧

Jeśli macie inne pytania dotyczące działania Premium, lokalizacji ćwiczeń w kursie albo subskrypcji niż te, na które odpowiadamy poniżej - piszcie śmiało w tym wątku. Chętnie doprecyzujemy wszystko, co potrzebne, aby korzystanie z Premium było komfortowe i intuicyjne.

Miłego dnia!
Zespół eTutora
kamila.zet
Pracownik eTutor
janek_dzbanek - Nie jest dla mnie jasne, czy z waszym czatem można się porozumiewač głosowo - i czy jest w pełni responsywny, tak jak np. Grok - czy tylko pisemnie? Czy można zobaczyć jakieś demo jak sytem funkcjonuje jeszcze przed zakupem i w sumie dlaczego nie jest ono dostępne na stronie? Pozdrawiam - 7 miesięcy temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 11

NAJCZĘŚCIEJ ZADAWANE PYTANIA

Pytanie: Dlaczego po zakupie widzę tylko Buddy’ego?

Buddy Chat to narzędzie Premium, które działa poza strukturą kursu – dlatego jest widoczne od razu na stronie startowej eTutora. Pozostałe funkcjonalności, jak Questy AI, Wizard oraz Nauczycielka AI, znajdziesz bezpośrednio w kursie, m.in. na stronie Lekcje: https://www.etutor.pl/lessons.
kamila.zet
Pracownik eTutor
7 miesięcy temuzmieniany: 7 miesięcy temu

Pytanie: Czy można przetestować Premium przed zakupem?

Wybrane Questy AI w formie czatu, rozmowy głosowej oraz rozmowy z awatarem są dostępne w ramach dotychczasowego kursu eTutora, dzięki czemu możesz sprawdzić, czy taka forma nauki jest dla Ciebie.

Jednak obecnie jedyną opcją, aby w pełni skorzystać z Premium, jest zakup - nie oferujemy triala/okresu próbnego. Rozumiemy, że brak dostępu testowego i kwestia zgłoszenia ewentualnej rezygnacji z zakupu mogą być kłopotliwe, dlatego mamy w planach wdrożenie takiej możliwości - gdy tylko się pojawi, poinformujemy o tym. Będziemy wdzięczni za cierpliwość.
kamila.zet
Pracownik eTutor

Pytanie: Czy Premium działa na wszystkie języki?

Tak. Premium obejmuje wszystkie flagowe kursy eTutora: eTutor angielski, eTutor niemiecki, eTutor hiszpański, eTutor włoski lub eTutor francuski. Jeśli masz dostęp do któregoś z nich, Premium automatycznie rozszerzy go o dodatkowe ćwiczenia i funkcje. Kupując Premium raz, korzystasz z niego we wszystkich swoich aktywnych kursach równocześnie.
kamila.zet
Pracownik eTutor

Pytanie: Czy w cenie Premium zawiera się już “klasyczny” eTutor?

Premium oraz flagowe kursy eTutora to odrębne produkty. Premium to dodatek, który rozszerza możliwości nauki w ramach eTutora. Natomiast sam w sobie nie zapewnia dostępu do kursu flagowego.
kamila.zet
Pracownik eTutor

Pytanie: Jak kupić Premium?

Premium jest dostępne wyłącznie w formie subskrypcji w planie miesięcznym lub rocznym. Płatność odbywa się kartą płatniczą za pośrednictwem PayU - po uzupełnieniu danych podczas pierwszej transakcji, opłata jest pobierana automatycznie co okres rozliczeniowy. Subskrypcja Premium przedłuża się samoczynnie, dopóki jej nie anulujesz - pod warunkiem, że masz aktywny dostęp do co najmniej jednego z flagowych kursów: eTutor angielski, eTutor niemiecki, eTutor hiszpański, eTutor włoski lub eTutor francuski. Jeśli nie posiadasz aktywnego dostępu, Premium się nie przedłuży.

Uczysz się już z eTutorem? Skorzystaj ze specjalnej zniżki na roczny wariant subskrypcji Premium z okazji premiery: https://www.etutor.pl/offers/premium-yearly-december-2025
Promocja obowiązuje tylko do 14 grudnia 2025. Jeśli skorzystasz z promocji, cena będzie obowiązywać do momentu dobrowolnej anulacji.
kamila.zet
Pracownik eTutor
dhuode - Od przedwczoraj po kliknięciu w którykolwiek z linków zakupowych pojawia się komunikat, że oferta wygasła. Widziałam na forum, że inni użytkownicy też się na to skarżyli. Chyba jednak coś nie działa tak, jak powinno... - 7 miesięcy temu

Pytanie: Czy mogę anulować subskrypcję Premium w dowolnym momencie?

Tak, możesz z niej zrezygnować w każdej chwili. Po anulowaniu, Premium będzie działać do końca okresu rozliczeniowego, a następnie wygaśnie. Standardowy kurs eTutora zostaje z Tobą (pod warunkiem, że masz do niego aktywny dostęp). Jeśli w przyszłości zmienisz zdanie, możesz w każdej chwili dokupić Premium.

Chcąc uniknąć w przyszłości kolejnej płatności należy zrezygnować z subskrypcji przed planowaną datą następnej transakcji. W tym celu wjedź w Menu (trzy paski w prawym górnym rogu) > Ustawienia konta (koło zębate) > segment Zarządzanie dostępami > Twoje kursy (https://www.etutor.pl/profil/historia) > sekcja Subskrypcje i kliknij przycisk “Anuluj subskrypcję” przy danym kursie.
kamila.zet
Pracownik eTutor

Propozycja - może warto wrzucić materiał video (na YT) w którym pokażecie i omówicie nowe funkcje, z przykładami ich wykorzystania.

PS: W ogóle brakuje mi merytorycznych materiałów video z angielskiego na YT, które kiedyś wrzucaliście co jakiś czas. W dobie ejajów warto nawiązywać ludzki kontakt z subskrybentami :)
H
Hamilton

Ok, wziąłem na 2 tygodnie na próbę.

Póki co przetestowałem Buddego. Rzeczywiście - rozmawia się naprawdę przyjemnie. Lepiej niż w LLMach, bo nie stara się co chwila coś poprawiać, jakby chciał zabłysnąć swoją wiedzą i zasypać człowieka pomocą :)) Jednak, jako użytkownik, widzę pewien mankament w założeniu "Buddy Chat (...) nie ocenia.". Jako osoba ucząca się chciałbym by na koniec konwersacji Buddy wskazał jakieś największe błędy, żeby ta rozmowa nie utrwalała moich popełnionych błędów, ale żeby była czymś, co można nazwać nauką.

Chat z Wizzardem po temacie to fajny pomysł - utrwala słownictwo (bardziej) i gramatykę (nieco mniej) oraz - co najważniejsze - na bieżąco taktownie poprawia błędy :)
H
Hamilton
Hamilton - Po zakończeniu rozmowy z Buddym napisałem "Could you summerize it and correct my biggest mistakes?" i Buddy napisał o czym rozmawialiśmy oraz kilka błędów wytknął i poprawił. Może komuś się taki prompt przyda, bo działa. - 7 miesięcy temu
j_pawlowski - Czy trzeba zrobić błąd ortograficzny w słowie "summarize", żeby prompt zadziałał dobrze? - 7 miesięcy temu
Hamilton - Tak, inaczej Juliet odmawia... :( - 7 miesięcy temu

"Więcej Questów AI w formie czatu i rozmowy głosowej
.... Możesz wracać do nich wielokrotnie."

A jak to zrobić . Po 27 temacie kursu niemieckiego A1 odblokował "Ćwicz wymowę". Wszedłem. Odświeżyłem stronę . I teraz mam " Gratulacje ! Zadanie ukończone" A lin stał się martwy.
To tak wygląda to premium ?!?
mialek
Hamilton - Po zakończeniu tematu odblokowuje się Chat z Wizardem, natomiast Questy, z do których można podchodzić wielokrotnie, to ćwiczenia w ramach lekcji. - 7 miesięcy temu
mialek - Czy Chat z Wizardem można odbyć tylko raz w życiu ? Czy jest może jest jakaś ukryta opcja jak do niego wrócić ? - 7 miesięcy temu
Hamilton - Na 100% pewien nie jestem, ale chyba można podchodzić więcej razy - zrobiłem czat z Wizardem po temacie "Gesty i mowa ciała" z poziomu B2 angielskiego, a teraz, gdy sprawdziłem, to widzę, że znów go mogę zrobić (przycisk "Podejmij wyzwanie", czy jakoś tak). - 7 miesięcy temu

Nie da się ukryć, że warto w przyszłości pomyśleć na rozmowie głosowej z Buddym oraz co obecnie najbardziej brakuje to zapis chatu z Wizardem. Osobiście wykorzystuję go do pisania dłuższych wypowiedzi I na koniec jestem zmuszona do ręcznego kopiowania chatu I wysłania go do innej aplikacji.
A
AgusB
karol.k - Od dzisiaj można Buddy'emu odpowiadać głosowo :) - 3 miesiące temu

Śpieszymy z informacją, że do Buddy'ego można już mówić bez ograniczeń za pomocą wiadomości głosowych.
Naszym zdaniem to świetne narzędzie do szlifowania umiejętności mówienia - szczególnie w tak przyjemnym środowisku jak rozmowa z Buddies :)
karol.k
Pracownik eTutor
3 miesiące temuzmieniany: 3 miesiące temu