ZALOGUJ SIĘ

Mam pytanie: jaki jest sens rzucania wyzwania nauki przez 7 dni z rzędu?

9 miesięcy temuostatnia aktywność: 9 miesięcy temu
Mam pytanie: jaki jest sens rzucania wyzwania nauki przez 7 dni i zapłacenia za to 50 monet a potem otrzymania tylko 100 monet zamiast nierzucania wyzwania, zachowania 50 monet i otrzymania następnych 50 po 7 dniach logowania? Powinienem dostać za to jakąś nagrodę a tak to nie ma żadnej dodatkowej nagrody bo liczba monet jest taka sama czy wyzwanie było czy nie. Myślałem, że te 50 monet wydane na wyzwanie zostanie mi zwrócone jak ukończę wyzwanie.
J
jastrzebowskirobert

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 4

Zaakceptowana przez pracownika eTutor
Jeśli nie rzucisz wyzwania, to nie otrzymasz 50 monet po 7 dniach logowania.
Za codzienne logowanie się na platformie otrzymujesz bonus 10 monet po 5 dniach, bonus 12 monet po 10 dniach i tak dalej, aż do bonusu 50 monet za kolejne 5 dni nauki. Jest to niezależne od wyzwania.
Czyli, podejmując wyzwanie otrzymujesz "na czysto" dodatkowe 50 monet co 7 dni (chyba, że zwalisz, wtedy tracisz 50 monet). Bez wyzwania, tylko monety za tzw. streak, na wyżej opisanych zasadach (czyli maksymalnie po 50 monet za każde kolejne 5 dni).
https://www.etutor.pl/coins-market
darkobo

Ja ostatnio o tym myślałam, dosłownie z tydzień temu. Nawet to sobie rozpisałam xd

Więc tak: jeśli nie byłoby monet za logowanie, to by podejmowanie wyzwania się kompletnie nie opłacało, ponieważ to, co zarobisz w wyzwaniu i tak musisz oddać, jeśli chcesz podjąć kolejne wyzwanie, bo wychodzi się wtedy na zero.

Ale z tego względu, że dostajesz monety za nic, tylko za zalogowanie się, to można rozumieć to tak, jakby pomniejszało to kwotę którą płacisz za rzucenie wyzwania, dzięki czemu dostajesz ze stówy za wykonanie wyzwanie więcej niż 50 monet (jeśli dostaniesz za zalogowanie się po 5 dniach +20 monet, to odejmij to z 50, czyli za wyzwanie płacisz 30 monet, więc na koniec wyzwania zyskujesz 100-30, czyli 70).

Dlatego najlepiej jest tak, jak ja mam teraz xd
czyli dostawanie za 5 dni logowania 50 monet, co mogę przeznaczyć na wyzwanie, dzięki czemu nie płacę za wyzwanie nic, czyli mam 100 monet w suchym.

Ogólnie to nie jest to jakaś i tak duża różnica, bo po 40 dniach logowania licząc tylko logowania, z których masz 50 monet (czyli licząc, że po 5 dniach masz 50 monet, a nie 12), to będziesz mieć 100 monet zysku, a po 80 dniach 200. No ale patrząc na to, że jedno i drugie wymagania tylko logowania się, to chyba w miarę warto, choć jeśli się nie zalogujesz, to możesz wykupić to za 40 monet, a jak masz wyzwanie już nie możesz tego zrobić, więc trzeba pamiętać, aby przynajmniej się zalogować, także jak się ma wyzwanie, to jakieś jest 'ryzyko', bo się wtedy traci wyzwanie i logowania.
Katuszka
Katuszka - Tzn. nie do końca myślałam o tym, o czym Ty, ponieważ nie zauważyłam, że napisałeś, że dostaniesz po 7 dniach 50 monet za samo logowanie, co wyżej darkobo wyjaśnił, że tak się nie dzieje. - 9 miesięcy temu
dhuode - @Katuszka nawet, gdyby nie było monet za logowanie się, to wyzwanie i tak się opłaca (pod warunkiem, że ktoś loguje się codziennie).
50 monet możesz uzbierać z powtórek i z przerobionych lekcji. "Zastawiasz" co 7 dni te 50 monet, dostajesz z powrotem 100. Zysk (lub nagroda, jak kto woli :)) to 50 monet, praktycznie każdego tygodnia.
- 9 miesięcy temu
Katuszka - W sumie racja, źle obliczyłam i przede wszystkim patrzyłam chyba na za krótki czas, ale nie do końca uważam, że się to aż tak opłaca, bo jest ryzyko, że możesz zapomnieć się zalogować czy nie mieć jednego dnia neta.

Ale tak, jak wspomniałam. To, że jest to kwestia tylko logowania się to i tak warto, bo zawsze lepiej mieć monety niż ich nie mieć xd
- 9 miesięcy temu

Ja tego sensu za bardzo nie widzę, ale z zupełnie innego powodu. Jeśli ktoś nie jest zainteresowany angielskim, to nie ma w zasadzie na co tych monet wydawać. Wyzwania owszem, rzucam, ale tylko dla sportu ;)
I-Ka
Katuszka - To też prawda, choć można wydać monety na lekcje specjalne, ale na to też można uzbierać z robienia samych lekacji i logowania się, bo tych lekcji nie ma jakoś dużo.

Słyszałam też, że można monetami przedłużyć sobie kurs, ale nie wiem na ile to prawda i za ile monet, bo ja i tak nie mam takiej opcji.
- 9 miesięcy temu
darkobo - Trzeba zebrać 2000 monet aby przedłużyć kurs o 7 dni
Można to robić co 30 dni
To prawda - ja tak robię.
- 9 miesięcy temu
Katuszka - Aaaaa czyli po tych 7 dniach i tak musisz sobie wykupić eTutora? - 9 miesięcy temu
darkobo - Jak nie masz aktywnego abonamentu to tak. Nigdy nie sprawdzałem jak to jest gdy się nie ma aktywnego abonamentu. W moim przypadku zawsze było to przedłużanie już wykupionego wcześniej abonamentu. Zresztą w opisie tej możliwości jest "Przedłuż abonament na obecnie aktywne kursy o 7 dni."
Jak policzysz, to w ciągu roku możesz przedłużyć abonament maksymalnie o 84 dni (+/-).
- 9 miesięcy temu
Agatkosprobuj - A jak masz kilka kursów, to przedłużasz za 2000 monet wszystkie o 7 dni. - 9 miesięcy temu

Kochani, ja trochę nie rozumiem tej Waszej matematyki... Bo dla mnie to jest tylko zysk.
Monety za logowanie się otrzymuje się niezależnie od wyzwania. Logujemy się codziennie i co pięć dni jest za to nagroda, coraz większa, aż dochodzi się do maksymalnej ilości 50 monet co 5 dni (czyli około 300 miesięcznie).
Wyzwanie to jest osobna sprawa, choć oparta na tych samych zasadach (codzienne logowanie). Wydajesz 50 monet, po tygodniu dostajesz 100 monet (czyli 50 monet "zysku", co daje 200-250 miesięcznie). @darkobo pisał o tym.
Nie wchodząc w niuanse i rozpatrywanie różnych przypadków, zasadniczo za samo codzienne logowanie się można każdego miesiąca "zarobić" łącznie 500 monet.
Taki dodatkowy bonus do nauki (bo tutaj dodam, że nie uczę się dla zdobywania wirtualnych monet, to jest po prostu dodatek, który może groszowo obniżyć mi koszt nauki).
A co do uwagi, że nie ma ich na co wydać, jeżeli ktoś nie uczy się angielskiego... Ja wydaję moje monety na przedłużenia abonamentu. Gdy już uzbieram te 2000, to przedłużam wszystkie (mam aktywny angielski i niemiecki, przedłużenie obejmuje wszystkie aktywne abonamenty).
Z tego, co wiem, przedłużenie nie jest dostępne dla osób, które mają konta opłacone przez pracodawcę. Ale może być tak, że firma zrezygnuje z tego benefitu po jakimś czasie. Wtedy można poprosić w eTutorze o przekształcenie naszego konta w prywatne, dokupić sobie abonament i potem spożytkować monety.
dhuode
9 miesięcy temuzmieniany: 9 miesięcy temu
darkobo - Nie inaczej. Próbowałem to wyjaśnić, ale najwyraźniej mi się nie udało :)
Twoja wypowiedź jest chyba lepiej powinna trafić do przekonania.
P.S.
Też wydaję monety na przedłużenie abonamentu ;) Tylko w tym celu je zbieram.
- 9 miesięcy temu
Katuszka - @dhuode też się nie uczę dla zdobywania wirtualnych monet, ale dobrze jest ocenić sytuację.

Ogólnie, to na początku trochę mi zależało na monetach, ponieważ mam w planach wykupić sobie dwa kursy z angielskiego i zrobić lekcje specjalne, ale z chwilą gdy dowiedziałam się, że dostaje się monety za samo zalogowanie się nawet, gdy nie ma się już aktywnego konta, to zupełnie mi nie zależy, bo nie muszę mieć od razu na wszystko, a abonamentu i tak nie mogę przedłużyć monetami :/
- 9 miesięcy temu
Katuszka - Jeśli chodzi o moje rozważania na temat wyzwania, to chodziło o zastanowienie się czy się aż tak bardzo to opłaca.

Trochę się pomyliłam w swoich przemyśleniach, ale nadal uważam, że gdyby nie monety za logowanie, to zysk byłby kiepski jak na ryzyko.

A nie rozpatrując różnych przypadków, to dałaś maksymalny zysk jaki może być. Gdyby pytał ktoś, kto zarabia na logowaniu się 50 monet, to uwierz mi, że nie otworzyłby tego wątku :)
- 9 miesięcy temu