E | ener8 |
![]() | askawska |
ener8 - Dziękuję Ci za odpowiedź.
W takim razie mam podstawę do reklamacji do administratorów systemu, że uczącego wprowadzają w błąd. System powtórek odrzuca dłuższą wersję zdania jako poprawną. Pozdrawiam - 13 lat temu |
|
askawska - Nie przejmuj się, jeszcze wiele razy zetkniesz się w powtórkach z sytuacją, kiedy system odrzuca jedną z prawidłowych odpowiedzi. Taka już jego uroda. W zakładce "Pytania" aż roi się od takich zgłoszeń.
Radzę nabrać dystansu do powtórek zdań i jeśli jesteś pewien/pewna poprawności swojej odpowiedzi, klikaj sobie 4 (świetnie) albo usuń denerwujące zdanie z powtórek. :) - 13 lat temu |
+3 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
![]() | jsepiol |
ener8 - Dziękuję za cenną wskazówkę.
Masz sporo racji w tym co mówisz (piszesz), ale czy zwalnia to autorów niniejszego kursu od dążenia do perfekcji w funkcjonowaniu ćwiczeń. A przede wszystkim z konsekwencji. - 13 lat temu |
+1 |
ener8 - Może jestem tu zbyt upierdliwa w tej kwesti, ale są ćwiczenia, gdzie system ma przypisanych kilka wariantów odpowiedzi i uczący się nie ma dylematu. Poprostu wie, że obie formy są prawidłowe.
Pondato chciałabym zdobytą wiedzę móc używać świadomie, a nie na zasadzie "tak jest, bo ja tak mówię". Łatwiej jest wtedy uświadomić sobie swoją niewiedzę. - 13 lat temu |
+1 |
ener8 - Generalnie trzeba przyznać, że założenia kursu i metody nauczania języka obcego są naprawdę zachęcające do zagłębiania się w niuanse językowe znacznie głębiej w zależności od indywidualnych preferencji.
Pozdrawiam serdecznie - 13 lat temu |
+1 |
![]() | quantum137 |
A | akarasinska |
I hope the weather is better tomorrow. Mam nadzieję, że jutro będzie lepsza pogoda.
me gusta / a mi me gusta. Czym się różnią te dwa zwroty i kiedy używamy jednego a kiedy drugiego?
Które pożegnanie i przywitanie jest najczęściej używane w Anglii?
jak pozbyć się nawyku dosłownego tłumaczenia wyrazów lub zdań
She stole that? That can't possibly be true. Dziwne pytanie, zdanie z diki.