ZALOGUJ SIĘ

Czy można powiedzieć "your / their" zamiast "her"?

12 lat temuostatnia aktywność: 12 lat temu
She always keeps her room clean. (Ona zawsze utrzymuje swój pokój w czystości.)
radeks1968

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 2

Jeżeli "she" to tylko "her" (jej).

"Your" (twój) i "their" (ich) pochodzą od "you" i "they"
J
Janina21
12 lat temuzmieniany: 12 lat temu
Ewa-Sally - Pierwsze zdanie: racja, przy założeniu, że każdy sam sprząta własny pokój.

Drugie: wkradł ci się błąd - 'your' to 'twój', 'jego' byłoby 'his'.
Reszta - święta prawda. :)
- 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu
Janina21 - Dzięki za zwrócenie uwagi. Już poprawiłam. Najwięcej pomyłek robi się bezmyślnie przy najprostszych sprawach. Pozdrawiam. - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu

Można, tylko wtedy zdanie będzie miało trochę inny sens.
"She always keeps your room clean." - 'Ona zawsze utrzymuje twój pokój w czystości' (a mój czasem sprząta niedbale)- mówisz do brata na temat efektów pracy sprzątaczki zatrudnionej w waszym domu
"She always keeps their room clean." - 'Ona zawsze utrzymuje ich (rodziców) pokój w czystości' (a naszego nie, bo jej wcale nie wpuszczamy) ;)
Ewa-Sally
12 lat temuzmieniany: 12 lat temu
radeks1968 - Dziekuje za wyjasnienie ,widze ze długa i ciernista droga przedemna .Kali byc dzielny i długo sie uczyć :) - 12 lat temu
radeks1968 - w google mam takie tlumaczenie .She always keeps your room clean . your tzn. swój . Chyba pojade na wakacje wypoczac.:) - 12 lat temu
Ewa-Sally - Rzeczywiście, ale już dawno ktoś zwrócił uwagę, że nie ma co używać translatora google do całych zdań, bo straszne androny wychodzą. Tu mamy właśnie takie coś.
Co do wakacji: popieram. :D
- 12 lat temu