![]() | spirulinka |
![]() | quantum137 |
spirulinka - Dzięki. W Holandii nie potrafią wymówić An-na, ani tez Ania - Ania to w ogóle dla niech abstrakcja :-)Po kilku "naprowadzeniach" potrafią powiedzieć ,ale brzmi to bardzo sztucznie.
-
12 lat temu
zmieniany: 12 lat temu
|
+1 |
quantum137 - Potrafią ale są zbyt leniwi.
Główne języki używane w Europie nie różnią się na tyle by po kilku próbach nie wymówić z wystarczającą precyzją prostych słów. - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu |
+3 |
quantum137 - Anglicy też mają problem z moim, mimo że w angielskim jest dwugłoska ɑʊ.
-
12 lat temu
|
+3 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
![]() | askawska |
quantum137 - George Walker Bush:D
Jerzy Chodzik Krzak. (inaczej też da radę) Ja tam nie wiem ale brzmi beznadziejnie po polsku, jak on mógł zostać prezydentem z takim imieniem? - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu |
+3 |
spirulinka - Te środkowe chyba najlepsze :-) A jak wymiawia się Anne -czy może tak - Eni-?
-
12 lat temu
|
+1 |
quantum137 - Masz w diki wymowę, podaje, że jest taka sama jak Ann.
-
12 lat temu
|
+3 |
spirulinka - No tak, ale to był rodzaj męski, w sumie zgodzę się na męskie Annie ( eni) niż Ana. XD
-
12 lat temu
|
|
![]() | MariolaJola |
spirulinka - W takim razie już od dwóch lat trafiam na mało inteligentnych. Począwszy od gospodarzy na obrzeżach większych miast jak i tych pracujących umysłowo. Wszyscy mają z tym problem, a jak poprawiam bądź staram się nauczyć ich wymawiania tak powinno być zniechęcają się. Więc sobie odpuściłam. Szkoda nerwów.
-
12 lat temu
|
+1 |
Dlaczego w słowniku Diki nie ma teraz linku do edycji notatek do słówek?
Jak wam idzie nauka? Wątek motywacyjny ;)