Znowu coś namieszane w kodzie?

tydzień temuostatnia aktywność: tydzień temu
Dotychczas przy czytaniu wątku na Forum kliknięcie w przycisk "cofnij" na smartfonie powodowało powrót do listy wątków Forum. Dzisiaj zauważyłem, że powoduje zminimalizowanie aplikacji. Upierdliwe, bo żeby wrócić do listy wątków trzeba przescrollować cały ekran do góry. Oczywiście po wcześniejszym ponownym wywołaniu aplikacji - siła przyzwyczajenia jest wielka.
Czy znowu nasi wspaniali programiści etutora coś namieszali, czy tym razem wina leży po stronie jakiejś aktualizacji Androida?
darkobo

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 3

tez tak mam. cos namieszali
Radek01265

Problem może być związany z aktualizacją systemu Android – w niektórych przypadkach przycisk może minimalizować aplikację zamiast wracać do poprzedniego ekranu.

Na początek prosimy o zrestartowanie telefonu i wyczyszczenie pamięci podręcznej aplikacji eTutor.

Przygotujemy też aktualizację, która pomoże wrócić do listy wątków. Jeśli problem wystąpi teraz ponownie, można wrócić do listy wątków klikając zakładki Pytania językowe lub Forum.
agnieszka.bed
Pracownik eTutor
tydzień temuzmieniany: tydzień temu
darkobo - A żeby kliknąć zakładkę Pytania językowe lub Forum trzeba pezeskrollować cały wątek do góry. O tym właśnie napisałem.
Przy krótkich wątkach to jeszcze w miarę, ale przy długich ...
Dawniej przycisk cofnij wracał do listy wątków.
Mam wrażenie, że przy każdej zmianie coś musicie zepsuć.
- tydzień temu zmieniany: tydzień temu
marta.kopa - darkobo dziękujemy za zwrócenie uwagi na konieczność przewijania wątku. Tak jak koleżanka wspomniała wyżej, jest to rozwiązanie tymczasowe do czasu wydania aktualizacji. Rozumiem niezadowolenie z zaistniałej sytuacji, ale zależy nam na utrzymaniu przyjemnej atmosfery na forum. Złośliwe komentarze pod adresem naszego zespołu nie przyspieszą rozwiązania problemu. - tydzień temu
darkobo - Pani Marto,
Przyjemna atmosfera na Forum zależy od obu stron. I nie tworzy się jej ogólnikowymi, ugrzecznionymi formułkami (to akurat uwaga ogólna, nie do odpowiedzi w tym wątku).
Proszę o uważne przeczytanie odpowiedzi Pani Agnieszki.
Niby problem związany z aktualizacją Androida, ale przygotowujemy aktualizację. To jak? Zostało namieszane przy aktualizacji aplikacji, czy jednak Android? Po co restartować telefon, skoro potrzebna jest aktualizacja? I jeszcze ta informacja, że można wrócić do listy wątków klikając Pytania lub Forum? Naprawdę? To ma być odpowiedź na moje pytanie?
I tak, potwierdzam, przy tej okazji ulało mi się.
Ciąg dalszy poniżej.
- tydzień temu zmieniany: tydzień temu
darkobo - Od kilku lat niemal każda zmiana jest zmianą na gorsze, albo wiąże się z "tymczasowymi" uciążliwościami dla użytkowników. Tak, jakby zmiany nie były należycie przetestowane przed ich wprowadzeniem. Co więcej, zmiany te w większości dotyczą strony wizualnej, a sądząc z komentarzy na Forum, nie są to zmiany oczekiwane przez użytkowników. Do tego dochodzi brak informacji, wprowadzanie dziwnych zmian bez uprzedzenia. Później informacje, że przekazaliśmy do działu IT, że pracujemy nad poprawą itd. I tak niemal za każdym razem.
Jeśli odebrała Pani mój komentarz jako złośliwy (choć raczej było to stwierdzenie faktu), to nie miał on na celu przyspieszenie rozwiązania tego konkretnego problemu ...
- tydzień temu
darkobo - ... ale wywołanie refleksji u osób odpowiedzialnych za przygotowanie zmian i za komunikację z użytkownikami.

To może nie na temat, ale jakby Pani się poczuła, gdy po zgłoszeni pytania językowego otrzymałaby Pani informację, że zostało ono przekazane do działu językowego, a po ponagleniu (po 1,5 miesiąca oczekiwania na merytoryczną odpowiedź), informację, że w eTutor nie ma nauczyciela języka hiszpańskiego?!

Wracając do tematu głównego, to opisana uciążliwość to czwarta z kolei (przynajmniej dla mnie) w ciągu dwóch ostatnich miesięcy.
Fajnie, że rozwijacie AI, ale mz warto też popracować nad innymi aspektami funkcjonowania eTutor.
- tydzień temu
darkobo - Jeszcze jedno Pani Marto. Naprawdę załoga eTutor nie wie, że aby wrócić do zakładek trzeba przewinąć cały wątek? Bo jak połączę odpowiedz Pani Agnieszki z odpowiedzią Pani, to na to mi wychodzi. To nie jest złośliwość, jakby co. Bardziej zdumienie. - tydzień temu

Wgle teraz przycisk cofnij zamyka zarówno aplikację Etutor jak i słownik diki, kolejne utrudnienie w płynnej nauce, wczesniej mozna się było cofnąć do swoich poprzednich aktywności, a teraz wywala do ekranu głównego
A
Adam-t
tydzień temuzmieniany: tydzień temu