Nowy plan Basic na 5 języków a dotychczasowe subskrybcje i abonament

4 tygodnie temuostatnia aktywność: 3 tygodnie temu
Jak rozumieć stwierdzenie, że "od 19 sierpnia 2026 r. pojedyncze kursy flagowe nie będą już dostępne w sprzedaży".
Czy skoro mam subskrypcje na j. hiszpański (129 zł rocznie), to ona nie będzie już odnawiana, pomimo, że przy jej wykupywaniu też zapewniano, że cena będzie niezmienna dopóki sam z niej nie zrezygnuję?
Dodam, że mam też kończący się w marcu 2027 abonament na język angielski, którego jak widzę nie mogę już odnowić (tak, tak, odejście od abonamentu i przejście na model subskrybcyjny nastąpiło już jakiś czas temu). Mam tylko nadzieję, że skoro mam wykupiony kurs "Workplace Safety" na zawsze, to powtórki z języka angielskiego i dostęp do działu "Pytania" dla tego języka pozostaną dostępne, nawet jeśli nie zdecyduje się na wykupienie nowej, wspaniałej oferty przynajmniej w wariancie "Basic". Czy tak?
darkobo
robert.73 - Mnie też bardzo interesuje odpowiedź na powyższe. W szczególności, czy dostęp do kursu "Workplace Safety" lub "Customer Care" gwarantuje dostęp do powtórek z języka angielskiego, uzbieranych na przestrzeni ostatnich lat? - 4 tygodnie temu
Karolinak121 - Cześć, co to za kursy Workplace Safety i customer care? jestem tu nowa i nigdzie nie widzę takich - 3 tygodnie temu
darkobo - Kiedyś była możliwość zakupienia takiego kursu, niejako dodatkowo. Był on niezależny od podstawowego abonamentu, czy, jak się to teraz nazywa, planu.
Obecnie chyba te kursy już nie są dostępne.
- 3 tygodnie temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 1

Od 19 sierpnia 2026 roku zostaną zmienione warunki opłaty oraz oferta na platformie eTutor. Od tego momentu nie będzie możliwości wykupienia planów subskrypcyjnych na dotychczasowych warunkach. Oprócz tego, to tym terminie plany subskrypcyjne na pojedyncze kursy nie odnowią się automatycznie.

Jeśli zdecydujesz skorzystać z migracji oraz oferty promocyjnej, to otrzymasz dostęp do 5 kursów flagowych: eTutor angielski, eTutor niemiecki, eTutor hiszpański, eTutor włoski oraz eTutor francuski. Po dokonaniu opłaty aktywacyjnej (9 zł) otrzymasz dostęp do tych kursów natychmiastowo. Natomiast pierwsza opłata promocyjna (149 zł) zostanie pobrana w czerwcu 2027 roku. Ta cena będzie dla Ciebie stałą opłatą na kolejne lata do momentu anulowania.

Jeśli zdecydujesz nie skorzystać z oferty promocyjnej, dotychczasowe subskrypcje są dalej ważne, ale w momencie ich wygaśnięcia, nie da się ich odnowić w obecnej formie.

Posiadając dostęp do kursu Workplace Safety na zawsze, będziesz mógł nadal korzystać z modułu Powtórki oraz forum.
MyroslavaRozbytska18
Pracownik eTutor
SilFx - "Ta cena będzie dla Ciebie stałą opłatą na kolejne lata do momentu anulowania." - aż ciśnie mi się na usta pytanie, czy na takich samych zasadach jak do momentu anulowania subskrypcji na hiszpański w promocyjnej cenie u darkobo. Chyba że chodzi o anulowanie ze strony eTutor jakąś kolejną zmianą oferty. Nie żeby mi to przeszkadzało, sama uczę się dwóch języków i teraz z Premium wyjdzie mnie to taniej niż moje dwa języki w promocji i bez AI. Tylko te zapewnienia "do anulowania przez użytkownika" trochę bolą. - 4 tygodnie temu
darkobo - Dzięki SilFx - dokładnie tak czuję.
Subskrypcję na j. hiszpański wykupiłem dzięki korzystnej ofercie i zapewnieniu, że jest ona stała, dopóki sam nie zrezygnuje. Okazuje się jednak, że to eT zrezygnował ze mnie. Niby pakiet Basic jest niewiele droższy, ale hiszpańskiego tak naprawdę nie potrzebuję się uczyć, inne języki mnie nie interesują (angielski przerobiłem w całości), a bardzo nie lubię być robiony w wała.
Tyle, że pewnie takich jak ja jest niewielu, więc i strata niewielka. A "business is business".
- 4 tygodnie temu
marta.kopa - Wiemy, że tych zmian było naprawdę sporo w ostatnim czasie. I technicznie właśnie tak to działa - subskrypcja ma tę samą wartość aż do jej anulowania lub zmiany oferty, więc macie rację. Po wdrożeniu nowej oferty planujemy się skupić na rozwoju produktu.
@darkobo nie rezygnujemy z Ciebie, doceniamy, że jesteś z nami tyle lat i chętnie dzielisz się swoją wiedzą tutaj na forum z innymi użytkownikami. Naszą intencją nie jest uderzać w naszych zaufanych użytkowników. Musimy jednak uprościć naszą ofertę i dostosować ją do obecnych potrzeb rynku, stąd obecne zmiany.
- 3 tygodnie temu zmieniany: 3 tygodnie temu
Hamilton - Z mojej strony mogę powiedzieć, a prwnie wielu ludzi myśli podobne, potrzebą jest kurs basic + AI w jasnej, atrakcyjnej cenie. A
tak naprawdę basic traci obecnie w ogóle sens bez utrwalania aktywnego wykorzystywania angielskiego, czyli bez AI. Stąd uproszczenie powinno polegać nie na dodaniu języków (wystarczy zniżka na kolejny), tylko na zlikwidowaniu czegoś takiego jak "basic" - jeden język z możliwie największą liczbą możliwych aktywności.

Kolejny raz też podkreślę, że odczuwalny jest brak "twarzy" eTutora, czym były materiały video (swoją drogą - świetne).
- 3 tygodnie temu
marta.kopa - @hamilton dziękujemy za komentarz. Tak działało to do tej pory w Premium - kurs językowy + funkcjonalności AI.
A które dokładnie materiały video masz na myśli?
- 3 tygodnie temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.