quantum137 |
pako Pracownik eTutor |
bird - Pojawił się tu głos, że dodane z Diki do powtórek słówka i zdania po jakimś czasie znikają (są na powrót z zielonym plusem), aby zrobić miejsce kolejnym. Czy to prawda? Ale chyba nie skoro jest aż 200 list słówek? Poza tym byłoby to przecież sprzeczne z tym co tu najważniejsze - skutecznym ich zapamiętaniem.
-
13 lat temu
|
+1 |
efogt - Dodane słówka po przekroczeniu limitu 500 słówek wracają z powrotem do słownika....Tak było u mnie, 350 słów wróciło z powrotem tam skąd je dodałam a na domyślnej liście słówek zrobiło się pusto. Słówka znalazłam potem w jakimś dziwnym miejscu jako zarchiwizowane jednak nie mogłam już nic z nimi zrobić, jedynie wydrukować. Od tego czasu przestałam dodawać słowa na domyślna listę słówek a jeśli mi potrzeba tworzę własną. Nic nie rozumiem z tego.
-
13 lat temu
|
+2 |
bird - Dziwne i nielogiczne. Przecież w końcu chodzi o to, aby powtarzać. Ja nie wiem na jaką konkretną listę lądują słówka i zdania, które dodaję z Diki. Wiem tylko, że mam 16 list z czego jedna jest opisana jako domyślna. Nie chcę, aby to co zaplusowałam ubywało. O co tu chodzi?
-
13 lat temu
zmieniany: 13 lat temu
|
+1 |
efogt - Cześć Bird.
Według mnie ubywa. Etutor mówi co innego. Ja zrezygnowałam z tej domyslnej listy słówek i nic tam nie dodaje. Tyle się napracowałam, wpisywałam ręcznie całe zdania, miałam ich tam tak jak pisze 350 a potem wszystkie znalazłam z powrotem z zielonym kółkiem. Więc nie wiem o co chodzi... - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+2 |
efogt - Lista która znika to "Moje słówka angielskie" które są oznaczone jako domyślna lista słówek. Tam trafiają słowa i zwroty które dodajemy ze słownika lub klikamy z lekcji. Bo może Etutor nie wie o którą listę chodzi. Lista "moje słówka angielskie". Na tej liście jedne słówka robią miejsce drugim słówkom...I nikt mi nie wmówi że jest inaczej...
-
13 lat temu
|
+2 |
bird - Czekaj, czyli piszesz o utworzonej przez siebie "Nowej liście słówek"? No ale mi się nie chce ręcznie wpisywać, tylko zaplusowywać z Diki, a to wtedy idzie automatycznie na domyślną. Wydawało mi się, że jak ta domyślna zapełni się i będzie te 500 elementów to wtedy pojawia się kolejna domyślna i tak dalej (200 list). I nic nie znika, bo i po co.
-
13 lat temu
|
+1 |
efogt - Ja piszę o tej co już jest jak otwierasz konto na Etutor, czyli: "Moje słówka angielskie". Tam trafiają zwroty dodane ze słownika i te dodane zdania z lekcji. No i ja tak dodawałam, klikałam sobie na zielone kółeczko. A jak było 350 to lista zrobiła się pusta, zwroty na swoim miejscu z zielonym kółkiem a potem jeszcze je znalazłam jakieś takie zarchiwizowane nie do wykorzystania w ogóle.
-
13 lat temu
|
+2 |
bird - Dziwne. A może coś przy tej liście przez pomyłkę odfajkowałaś? Rozumiem, że też masz już trochę tych list. Dlaczego więc słówka miałyby robić miejsce następnym skoro tych list może być 200, a na życzenie i więcej.
-
13 lat temu
|
+1 |
efogt - U mnie tak się stało. Zgłaszam to, nawet Rafał mój wątek odgrzebał ostatnio. Już nie klikam słów ze słownika zielonym kółkiem. A ciekawe czy możesz sprawdzić czy czy te słowa które klikasz zielonym kółkiem czy są w powtórkach? Jezu, tylko jak? Skoro mamy/masz tyle słów dodanych do powtórek to chyba nie sposób to sprawdzić....
No mam też swoje listy słówek. I jest na nich wszystko ok. - 13 lat temu |
+2 |
bird - To jak teraz dodajesz słówka? Ja wszystko co mam na tych 16 listach (8000 słów + zdań) dodałam z Diki. Nie mam pojęcia czy coś mi ubyło. Zobaczyłam dziś, że w Diki przy słówku "square metre" jest zielone kółko, a wydaje mi się, że je kiedyś zaplusowałam. Ale nie jestem pewna...
Sądzę, że jeśli coś ubywa to zmniejsza się też liczba "elementów dodanych do powtórek" w zakładce Statystyki. Ale trzeba to wtedy na bieżąco śledzić. - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+1 |
efogt - No ja teraz sama wpisuje sobie słowa na "Nowa lista słówek" albo zasadą kopiuj wklej. Loguje się dwa razy na Etutor i kopiuję z jednego otwartego Etutora na drugiego gdzie mam otwartą "Nową listę słówek". Wtedy nie muszę wpisywać ręcznie tylko sobie wklejam, robię znak równości i tyle. Nie dodaje tymi plusami. A lista słówek "moje słówka angielskie" jest pusta.
-
13 lat temu
|
+2 |
efogt - Ja to teraz sprawdzę. Zacznę dodawać słowa ze słownika. Zobacze co się stanie kiedy bedzie 500 i poszukam czy są w elementach dodanych te słówka które bedą ponad 500..
-
13 lat temu
|
+2 |
bird - A czy takim sposobem też masz lektora? Mi się nie chce kopiować i wklejać... :/ Na "Nową listę słówek" daję tylko to czego nie ma w Diki.
-
13 lat temu
|
+1 |
efogt - Tam, mam lektora normalnie. Jeśli wklejam z lekcji lub ze słownika mam normalnie lektora....:)
-
13 lat temu
|
+2 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
E | efogt |
quantum137 |
efogt - Dokładnie. Masz tam np. tylko 500 a gdzie reszta dodanych? O tym mówię cały czas...
-
13 lat temu
|
+1 |
efogt - Nie tylko Ty jeden. Ale dziękuję Ci że założyłeś ten wątek Rafał. Być może coś się wyjaśni i okaże się że jednak ja nie mam racji i wszystko jest w porządku:)
-
13 lat temu
|
+1 |
quantum137 - Najgorzej jest jak nie wiadomo o co chodzi, zaczynam się gubić na e-tutor a to powoduje, że nauka staje się mniej efektywna a czas marnujemy na pytania o kwestie jakie powinny być jasno sprecyzowane.
Dzięki Estero! - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
|
efogt - Nie ma sprawy! Ja robię eksperyment. Dodaje za pomocą zielonego kółeczka słowa ze słownika. Jak będzie około 500 zobaczę co się stanie z tymi słówkami i gdzie one trafią. Niech stracę...
-
13 lat temu
|
|
pako - Dodatkowy adres angielski-kurs.pl został już przekierowany na główną domenę - dziękujemy za zwrócenie uwagi na problem.
-
13 lat temu
|
|
E | efogt |
bird - O tym właśnie pisałam :) Ja mam 16 takich list. Czyli nic Tobie nie ubyło, tylko przeszło do kolejnej listy?
-
13 lat temu
|
|
quantum137 - Tak już tutor wyjaśnił ale dzięki tak czy siak!
Nie wiedziałem, że po usunięciu elementu z zapełnionej listy już nic nie zostanie do niej dodane. Mam kilka list gdzie jest prawie 500, pewnie usunąłem część bo się dublowały bądź były zbyt podobnymi tłumaczeniami. - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
|
efogt - Bird dzięki:) Musze się przyznać że trochę Ci nie dowierzałam:) Myślałam że mówimy całkiem o czymś innym:) Ale oczywiście miałaś rację, sprawdziłam to i zwracam honor:) Od teraz znowu mogę dodawać słówka za pomocą zielonego kółka:) Alleluja!
Rafał, dziękuję że podjąłeś ten temat:) Dzięki temu wywiązała się fajna dyskusja która uratowała mi życie:) Może kiedyś będę mogła się odwdzięczyć jakoś. KONIEC Z SYSTEMEM "KOPIUJ WKLEJ:) POZDRAWIAM WAS, BIRD I RAFAŁ:) - 13 lat temu |
|
bird - Rafał, tych list to masz chyba nie "kilka", ale ok. 33 (16500 elementów dodanych do powtórek).
-
13 lat temu
|
|
quantum137 - Malwino, list mam więcej ale głównie mi chodzi o Moje Słówka a tam mam 14 list.
Kilka z nich ma mniej niż 500 elementów ale to już jest wyjaśnione, ufff :) Dużo słówek dodawałem kiedyś z list słówek, stąd zapewne ich inne miejsce bytności bo nie dodane z poziomu diki. - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+1 |
bird - Efogt, nie ma to jak ujarzmiać zielone kółka i patrzeć jak się zarumieniają ;) Pozdrowienia :)
-
13 lat temu
|
|
efogt - RAFAŁ POTWIERDZAM! SPRAWDZIŁAM! JEŚLI W LIŚCIE BYŁO JUŻ 500 ELEMENTÓW I OTWORZYŁA SIĘ NA NASTĘPNA LISTA DO POPRZEDNIEJ JUŻ NIC NIE DODASZ. JEŚLI USUNIESZ Z NIEJ WSZYSTKIE ELEMENTY LISTA POZOSTANIE PUSTA A BĘDZIE ZAPEŁNIAĆ SIĘ NASTĘPNA. JEŚLI Z NASTĘPNEJ TEŻ USUNIESZ 500 ELEMENTÓW TO KOLEJNA POZOSTANIE PUSTA A ZACZNIE ZAPEŁNIAĆ SIĘ NASTĘPNA. SPRAWDZIŁAM TO. DZIEKI TEMU EKSPERYMENTOWI MAM JEDNĄ PUSTĄ LISTĘ DO KTÓREJ JUŻ NIGDY NIC NIE DODAM.
-
13 lat temu
|
+1 |
efogt - BIRD fajna i dowcipna babka z Ciebie:) Naprawdę jesteś spokojna i masz poczucie humoru:) Pozdrowionka:)
-
13 lat temu
|
+1 |
bird - A kto powiedział, że ja jestem spokojna? ;) Bez humoru to na tym padole ciężkawo. Dzięki... :)
-
13 lat temu
|
|
efogt - Sprawiasz wrażenie spokojnej, nie odczułam w Twoich wypowiedziach żadnego "narwaństwa":) Co innego moje wypowiedzi:) Tutaj to dopiero możesz nie raz poczuć mój charakterek:) Fajnie mi się z Tobą gada:)
Pozdrawiam serdecznie:) - 13 lat temu |
+1 |
bird - Zostaw "narwaństwo" na lepsze okazje ;)
PS. Ja czasem jak czytam wpisy niektórych to normalnie wysiadam :} http://www.youtube.com/watch?v=V31POD2otRk - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
|
efogt - :) Dobre to było. Przyjechał tam gdzie chciał ten narwany gołąb i najnormalniej w świecie sobie wysiadł i tyle:)Człowiek patrzy i własnym oczom nie wierzy:)
Pozdrawiam:) - 13 lat temu |
+2 |
pako Pracownik eTutor |
serbio |
prośba o pomoc w sprawdzeniu mozliwości dodania i zapisania nowej listy słówek
Pozdrawiam serdecznie. - 13 lat temu
Nie żebym was ponaglał ale proszę również o odpowiedź w tamtym wątku.
Serdeczne pozdrówka Estero:) - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu
Kiedyś chyba o to spytałem przy dziwnym limicie 200 elementów, muszę poszukać tego wątku bo nie pamiętam czy tutorek wyjaśnił do końca o co chodzi. - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu
PS. O limit list pytałam w tym wątku:
https://www.etutor.pl/pytania-jezykowe/pytanie/88759-200_list_slowek.html - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu
Nie wiem czy mi znikają, bo mam tego tyle, że nie da rady spamiętać. Co jednak wiem to całkowita ich ilość, która raczej nie maleje ale to pisze tak z 95% pewnością.
Jednego czy dwóch znikających raczej nie da rady wykryć. - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu
Znajdę i wkleję może nawet jutro. - 13 lat temu