K | karlss |
![]() | Ewa-Sally |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
![]() | karolka0812 |
askawska - "How much is it?" jest poprawną formą. To jest właśnie pytanie o cenę (Po ile to jest?) z użyciem czasownika "be", więc operator "does" byłby zbędny.
Za to podobne pytanie możesz zadać używając czasownika "cost" - kosztować: How much does it cost? Wtedy "does" jest konieczne, bo "cost" to zwykły czasownik, wymagający w pytaniach operatora. - 12 lat temu |
+3 |
A | Auxili |
Ewa-Sally - Primo - dlaczego nie możesz zadać nowego pytania?
Secundo - jaka opcja zniknęła z paska, mnie niczego potrzebnego nie brakuje? Tertio - właściwie do kogo kierujesz to pytanie, poza tym że w dziale pytań językowych (zamiast w Sugestiach)? - 12 lat temu |
|
Auxili - Bo nie mam abonamentu odp. na 1 i 3. Dlaczego właściwe komuś przeszkadzał stary wygląd. Rozumiem jak by wcześniej za gęsto było,ale widocznie nie było, bo został zostawiony ppmarańczowy pasek
-
12 lat temu
|
|
Ewa-Sally - W trzecim chodziło o to, że tu są pytania do użytkowników serwisu, a przecież zmiany wyglądu strony nie od nas zależą, chyba że właśnie coś zaproponujemy w Sugestiach. Czyli: pytanie nie pod ten adres. Do twórców serwisu masz doskok bezpośredni przez email, jakbyś coś od nich chciał. Zasadniczo ten serwis służy do nauki języka, nie do podziwiania estetyki, więc nie marudź, tylko się ucz. ;)
Na drugie pytanie mi nie odpowiedziałeś. - 12 lat temu |
|