ZALOGUJ SIĘ

Jak przetłumaczyć na angielski "Nie zrozumiałem cię"?

12 lat temuostatnia aktywność: 12 lat temu
Jak powinno być przetłumaczone powyższe zdanie,z tym że musi zostać użyte słówko "get" (w odpowiednim czasie oczywiście)?
wacek6713

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 2

Ostatnio przerabiałam zdanie takie zdanie z "get" - Don't get me wrong. Nie zrozum mnie źle. Więc może I didn't get you?
Ewelina79
12 lat temuzmieniany: 12 lat temu
wacek6713 - Nie pisałem wcześniej, bo nie chciałem nic sugerować ale tak jak napisałaś zostało podane w odpowiedzi na teście, choć muszę przyznać, że w praktyce się nie spotkałem, dzięki. - 12 lat temu

Wiele razy słyszałem coś takiego: "I didn't get it. Could you repeat?". W języku codziennym jest to często używane.
piter_c
wacek6713 - Z "it" owszem, często słychać, gorzej z "you".
Nie mówię, że nie istnieje, ale jakoś nie obiło mi się o uszy "I get you"-rozumiem (cię)
- 12 lat temu
piter_c - tego "I get you" nie słyszałem i przypuszczam, że to jest niepoprawne. Jest przecież coś takiego "I've got you" - mam cię, przyłapałem cię. - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu
Mo-Li - A ja słyszałam parę razy w filmach / serialach.
Na przykład "he gets me" (on mnie rozumie) - w takim szerszym znaczeniu: on rozumie co myślę i czuję.
Albo "nobody gets me" - nikt mnie nie rozumie, typowy problem wieku nastoletniego :))
PS. Jestem raczej przeknana, że były to filmy/seriale amerykańskie, więc nie wiem jak się sprawa ma w BrE.
- 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu
Kardamon - Get w znaczeniu zrozumieć (a dokładniej: załapać, pojąć coś) używa się bardziej w języku potocznym (informal); jest to nawet w Diki, gdzie występuje jako synonim: understand - 12 lat temu
wacek6713 - "piter_c tego "I get you" nie słyszałem i przypuszczam, że to jest niepoprawne."
Trochę by to było dziwne, skoro jest przeczenie, powinno być twierdzenie.
Moje niedoinformowanie może wynikać z tego że mieszkam w Holandii, więc może być różnica w potocznej mowie.
- 12 lat temu