![]() | BlackAdder |
![]() | mjosek |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
![]() | esterka |
BlackAdder - Oczywiście - akcent toniczny i akcent zdaniowy są w języku angielskim bardzo ważne.
-
13 lat temu
|
+2 |
![]() | mjosek |
esterka - Słuszna uwaga - nie od razu Kraków zbudowano. Kiedy tu zaczęłam naukę, trudno mi było zdanie przeczytać bez zacinania się. Najpierw się uczyłam łączyć słowa ze sobą. Niektóre zestawienia słów zdawały się być niewymawialne :) Zawsze musiałam się zdrowo "napocić" nad nagraniem czytania, ale powoli robi się to łatwiejsze i teraz mogę zwracać uwagę na inne elementy.
-
13 lat temu
|
+2 |
![]() | esterka |
esterka - NeverSayNever czyta świetnie, dlatego mój wpis jest nie na temat, za co jeszcze raz przepraszam.
-
13 lat temu
|
+1 |
mjosek - No ja też przepraszam że jako pierwszy poruszyłem temat niezwiązane z tym pytaniem.
Pozdrawiam :). - 13 lat temu |
+1 |
![]() | Wyso77 |
esterka - Dobry pomysł z filmami, polecany przez wiele osób. Niestety z braku czasu niewiele mogę pooglądać. Chociaż mogłabym mieć "wash & go", bo najlepiej mi się śpi na filmach amerykańskich ;)
A na eT. trenuję do upadłego - mam 1 z lepszych lub gorszych wyników(w zależności od punktu patrzenia), jeżeli chodzi o czas spędzony na stronie ;) - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
|
esterka - Poza tym właśnie o to chodzi, by nie traktować pewnych niepowodzeń, zwłaszcza na wstępie, w kategoriach problemu i nie wymagać od razu idealnej wymowy, tylko się uczyć, tak jak proponujesz albo słuchając podcastów, radia, czy jeszcze w inny sposób, i będzie lepiej.
-
13 lat temu
|
|
![]() | TommyTu |
D | dawid34 |
D | dawid34 |
🟠 [Wątek eTutora] Jak Ci idzie nauka w 2023? Wątek motywacyjny dla wszystkich Użytkowników! 🔥💪