ZALOGUJ SIĘ

Interesująca aplikacja LSubs czy dałoby ją połączyć, sparować ze słownikiem Diki.pl

zmodyfikowany: 3 lata temuostatnia aktywność: 3 lata temu
Interesująca aplikacja LSubs czy dałoby ją połączyć, sparować ze słownikiem Diki.pl
Napisałem też pytanie o tą sprawę do producenta tej aplikacji.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vs.lsubs.android

LSubs will help you to learn or improve most of common languages.

LSubs - it is video player that will help you to learn or improve most of common languages, by watching any movies/tv-series with translatable subtitles in real time.

How it works:
◾ You are watching your favorite movie on language that you prefer to learn with subtitles on that language. If you don't know some words or full sentences then just only tap on this word or select full sentence and you'll see popup with translation on your known language.

Watch video tutorials on how to work with LSubs. Link: https://youtube.com/playlist?list=PLg_RER04nZTSfxaEENpzWw7StJz0P-VBQ

What you need to do:
1. Open offline or online movie by LSubs
2. Add subtitles (open file with subtitles from your device or download from the internet using LSubs)
3. Enjoy :)

Additional features:
✔ Vocabulary training
✔ Finding subtitles in the internet
✔ Offline dictionaries: StarDict, FreeDict
✔ Support YouTube video: the following videos are supported only: public, free, and without any restrictions (age restrictions, etc.)
✔ Translation with third-party apps
✔ Support Smart TV

Video and audio formats:
◾ LSubs uses EXO and VLC media players, so all formats are supported, including MKV, MP4, AVI, MOV, Ogg, FLAC, TS, M2TS, Wv, AAC. All codecs are included.

Subtitles formats:
✔ SubRip
✔ SubViewer v1
✔ SubViewer v2
✔ MicroDVD
✔ SSA/ASS V4
piotr.grela
abmmichal - dla mnie całe wyjaśnienie jest dla tych którzy wiedzą czego szukają. czy to działa czy to jakieś oprogramowanie beta? - 3 lata temu
piotr.grela - Jest wiele programów tego typu, nakladek na YouTube'a : Ejoy, Woodpecker, LingoTube
ale ten program wydaje mi się godny uwagi.

Nie zacina się, przycisk pauza na dole, można napisy sobie ustawić w dowolnym kolorze i rozmiarze.
Ustawić dowolną szybkość odtwarzania. Są vlogi gdzie Youtuber tak szybko mówi, że aby zrozumieć i powtórzyć za nim, muszę mieć szybkość ustawioną na 65%

Za pełną wersję trzeba zapłacić 1 funt na miesiąc.

Etutor, Diki to super programy i portale ale brakuje mi ich integracji np z czytnikiem książek, YouTubem czy aplikacją streamingową.
Można do programu LSubs dodać słownik zewnętrzny ale jeszcze nie wiem jak to zrobić.
- 3 lata temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 1

Piotrze, kwestia takich nakładek, jest dla mnie bardzo ważna.

Pewnie nie szybko nauczę się korzystać z tych nakładek. Chciałbym taką nakładkę umiejętnie zainstalować, i z niej korzystać. Uważam, iż przy systematycznym ćwiczeniu z nią, podniósłbym wielce swoje: writing, listening, understanding skills. Umiejętnie i praktycznie wykorzystywałbym znajomość gramatyki.

Dużą zaletą serwisu mobilnego była integracja Diki i wszystkich stron platformy tutor ze starą skórką systemu. Nowa skórka pogorszyła sytuację. ( Jeśli ten sposób mojej prezentacji jest niejasny to rozpiszę ten problem dokładniej). Twoja Piotrze nakładka częściowo ten problem by rozwiązała. W miarę poszerzenia Twojej wiedzy, będę liczył na Twoje wsparcie.
abmmichal
3 lata temuzmieniany: 3 lata temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.