ZALOGUJ SIĘ

Pytanie do administracji e-tutor

zmodyfikowany: 13 lat temu
Kiedyś był poruszany temat nagrań na waszym portalu.
Pamiętam, że kilkukrotnie odpowiedziałem osobom, którym sprawdzałem prace, że (niektóre) pliki są nagrane za pomocą syntezatora mowy.
(Jak ktoś miał z tym styczność to są sposoby na identyfikację, które są nagrane przez człowieka a które stworzone przez maszynę.)
Odpowiedzieliście wtedy, co dobrze pamiętam, że nie ma nagrań z syntezatora mowy.

Dzisiaj zupełnie przypadkowo zobaczyłem taki oto komunikat:

"Opłać dostęp do kursu eTutor angielski, aby móc odtwarzać nagrania wypracowań z syntezatora mowy."

Uprzejmie proszę o sprostowanie.
quantum137
esterka - Mnie się ten komunikat wyświetla, jeżeli dostaję maila z informacją, że otrzymałam odpowiedź na pytanie, tzn. nauczycielka sprawdziła mi pracę pisemną.
Jeżeli kliknę w link zamieszczony w mailu, mogę sprawdzić jak wygląda mój tekst po poprawkach (ale nie mogę zatwierdzić odpowiedzi). I wtedy zawsze mam ten komunikat. Jeżeli się zaloguję, to komunikatu nie ma.
- 13 lat temu
quantum137 - hmmmm... zobaczymy co odpiszą, sam jestem ciekawy odpowiedzi:-) - 13 lat temu
radmar2 - Ale tu chodzi raczej o funkcję odczytywania prac pisemnych (wypracowań) za pomocą syntezatora - przecież inaczej tego zrobić się nie da. Więc i z czego tu się tłumaczyć?
Inną sprawą jest,że niektóre zdania dołączone do słówek ewidentnie nasuwają mi przypuszczenie, że to syntezator. Nie ma ich wiele, ale trafiają się.
- 13 lat temu
quantum137 - Tu chodzi o zasady kolego.
Poza tym "czytanie z syntezatora" jest jednoznaczne.
> Synteza mowy – polega na mechanicznej zamianie tekstu zapisanego w postaci znakowej na wypowiedź
i oto pytam...
PS. Oczywiście, że się da inaczej, syntezator mowy nie jest potrzebny do odtwarzania plików mp3 a w takim formacie są nagrania użytkowników.
- 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu
Ewa-Sally - Nagrania ;) użyszkodników, owszem, są w mp3, ale radmar mówi o pracach pisemnych. Jakiś czas temu każde wypracowanie można było sobie w ten sposób odsłuchać. Technicznie rzecz biorąc, to raczej nie były nagrania, tylko coś w rodzaju "transmisji na żywo" z podpiętego syntezatora, w przeciwnym wypadku po edycji tekst by się nie zgadzał z nagraniem. - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 1

Witam,

jeśli chodzi o syntezator mowy, to rzeczywiście pojawił się na stronie, ale tylko i wyłącznie w celu odczytywania wypracowań pisemnych użytkowników w dziale Teksty.
Ta funkcja została dodana na prośbę użytkowników, którzy chcieli mieć możliwość "posłuchania" swoich pisemnych wypracowań.
Nie byłoby to możliwe inaczej niż poprzez wykorzystanie syntezatora mowy, ponieważ tekstów jest prawie 50.000.
Natomiast nigdzie indziej na stronie nie jest wykorzystywany syntezator mowy. Nie ma też takiej opcji dostępnej przy nagrywaniu wypowiedzi ustnych.

Pozdrawiam,
Agnieszka
A
agazerka
quantum137 - Dziękuję za odpowiedź i również pozdrawiam. - 13 lat temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.