ZALOGUJ SIĘ

For export out of the EU- dla exportu z Unii Europejskiej

13 lat temu
Czy dobrze rozumiem tę część zdania?
P
p-o-l-a

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 2

Kontekst poproszę.
Dla mnie to raczej oznacza export poza UE. Wywożenie towaru poza obszar celny UE.
R
radmar2
p-o-l-a - ok,For export out of the EU we work with a computerized Customs system. Each delivery out of the EU goes through this system and allows us to export without invoicing VAT. This system already works for many years. - 13 lat temu
p-o-l-a - Też myślałam, że chodzi o export poza unię, ale importowaliśmy towar z Holandii i oni wymagają "Declaration of Transportation", chyba wiedzą, że Polska jest w Unii. - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu
p-o-l-a - W razie czego mogę w poniedziałek do nich zadzwonić. - 13 lat temu
radmar2 - "Podczas eksportu poza obszar UE pracujemy w oparciu o komputerowy system obsługi klientów. Każda wysyłka poza UE jest realizowana poprzez ten system i pozwala nam to wyeksportować towar bez doliczonego podatku VAT. System ten pracuje od wielu lat." - 13 lat temu
radmar2 - p-o-l-a: Cóż Ci mogę powiedzieć. Widocznie są jeszcze w UE firmy dla których Polska to jakiś dziki kraj położony w Azji.

BTW. chyba importowaliśmy z Holandii ;)
- 13 lat temu
p-o-l-a - Masz rację z tym importowaniem :) - 13 lat temu

Witam,

Rzeczywiście, jak pisze radmar2 - zdanie to nie znaczy nic innego, niż eksport poza Unię Europejską - choć trudno powiedzieć, dlaczego holenderska firma tak traktuje handel z Polską.
e.lukasiewicz