ZALOGUJ SIĘ

Czy w platformie etutor istnieje możliwość rozmawiania z native speakerem

zmodyfikowany: 5 lat temuostatnia aktywność: 5 lat temu
Czy w platformie eTutor istnieje możliwość konsultacji z native speakerem? Lub plecacie jakieś strony?
Z góry dziękuję.
E
Emkasiemka

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 2

Tylko trzeba sobie zdać sprawę, że nie ma jednego języka angielskiego.
Naitive speakerzy z LA, Toronto, Dublinu, Edynburga, Birmingham czy Londynu oni wszyscy mówią po angielsku ale nie tym samym angielskim :-)

Jest wielu prywatnych nauczycieli angielskiego, naitive speakerów ale za tą przysługę trzeba zapłacić ale warto aby chociaż przełamać barierę jezykową lub dowiedzieć się o naszych najczęstszych błędach w wymowie.

Może spróbuj zarejestrować się na jakimś portalu randkowym: Badoo...
piotr.grela
5 lat temuzmieniany: 5 lat temu
tlstar - Z całym szacunkiem, ale te ciągle powtarzające się na forum dyskusje o wielu odmianach angielskiego zakrawają wg mnie trochę na paranoję :-( Języka obcego uczymy się po to, aby móc dobrze czytać, rozumieć i przede wszystkim porozumiewać się w tym języku. Odmiana czy dialekt ma kompletnie drugo- czy trzeciorzędne znaczenie!! Tubylcem i tak bowiem nigdy się nie staniemy. Obcokrajowiec przybywając do Polski chce się nauczyć rozmawiać po polsku. Nie szuka odmiany góralskiej, kaszubskiej czy poznańskiej. - 5 lat temu
piotr.grela - Ja tylko delikatnie zaznaczam, że różne są barwy angielskiego a zwłaszcza BrE i AmE to są właściwie dwa różne języki a zwłaszcza jeżeli chodzi o wymowę, pisownie, użycie słów i zwrotów.

Parę razy spotkałem się z takim określeniem, ze American English jest dialektem British English :-)
- 5 lat temu zmieniany: 5 lat temu

Dzień dobry,

Na platformie nie ma możliwości konsultacji z nauczycielem, jednak w przypadku wątpliwości dotyczących nauki, zachęcamy do korzystania z działu Pytań Językowych. Można zadać tam dowolne pytanie językowe, na które z pewnością odpowiedzą inni Użytkownicy lub nasi lektorzy

Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia.
P
paulinawit97
5 lat temuzmieniany: 5 lat temu