M | monisia19882 |
![]() | rzuff_3 |
efogt - Zajrzyj do słownika, może wyprowadzi się z błędu albo z obłędu udzielania fałszywych odpowiedzi....
-
14 lat temu
|
+1 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
![]() | ipon |
![]() | paulina2701 |
R | radmar2 |
E | efogt |
radmar2 - Ładnie to podsumowałaś Esterko. Pozostaje mi powiedzieć: That's it. :)
PS. Ktoś Ci minusa nie wiem za co dowalił. Ode mnie był "+". - 14 lat temu zmieniany: 14 lat temu |
+1 |
rzuff_3 - ma to zwiazek z policzalnoscia!!! gdyby byl to rzeczownik policzalny zastosowano by 'as many as'
-
14 lat temu
|
+1 |
radmar2 - rzuff_3:
Nie ma związku z policzalnością, tylko z konstrukcją "as as". Gdyby nie "as as", to mogło by go tam wcale nie być. Kwestia much/many wychodzi poza ramy pytania i nie ma z nim związku. - 14 lat temu |
+2 |
R | radmar2 |
rzuff_3 - 'much' jest zastosowane w tym zdaniu bo czekolada jest niepoliczalna... gdyby byla mowa o kostkach czekolady, tabliczkach czekolady, albo o czymkolwiek policzalym to zastosowano by 'as many as' :)
-
14 lat temu
|
+1 |
radmar2 - rzuff_3:
Coś się do tego much/many przyssał/a? Pytanie było czy zdanie może być bez "much", a nie o to kiedy "much", a kiedy "many" stosować.... - 14 lat temu zmieniany: 14 lat temu |
+2 |
efogt - :) A to dobre:) Tez się zastanawiam jak można się tak beznadziejnie przyssać do stosowania konstrukcji tylko w jednym określonym konkretnym momencie:)
-
14 lat temu
|
+2 |
rzuff_3 - postawilam jeden minus. mialam do tego prawo. czytam uwaznie i nie zgadzam sie. cos jeszcze bo nie mam ochoty na sprzeczki?
-
14 lat temu
|
+1 |
efogt - Stawiasz minusy, jawnie się do tego przyznajesz i w przyszłości liczysz na plusy? Wątpliwe....
-
14 lat temu
|
0 |
rzuff_3 - kto Ci powiedzial, ze licze na plusy? tymbardziej od Ciebie skoro nie zgadzam sie z Twoimi wypowiedziami?
-
14 lat temu
|
+1 |
radmar2 - efogt: Chyba szkoda naszych nerwów i lepiej się słówek pouczyć, niż tracić czas na głupie pyskówki. A wypowiedzi rzuff_3 mam nadzieję, że pozostali użytkownicy zweryfikują.
Podsumuję to cytatem z serialu "Alternatywy 4": [cytat po opadnięciu emocji postanowiłem usunąć]. :) - 14 lat temu zmieniany: 14 lat temu |
+3 |
efogt - Wychodzę z tego samego założenia Marcin:) Lepiej zjem kanapkę:)Alternatywy to i mój ulubiony serial:)
-
14 lat temu
zmieniany: 14 lat temu
|
+3 |
![]() | quantum137 |
efogt - Poproszę o konstruktywną krytykę także do mojej odpowiedzi. Ja się wcale nie pogniewam bo cenię sobie Twoje wypowiedzi:)
-
14 lat temu
|
+2 |
quantum137 - Dobrze ... nie mogę się zgodzić z tym:
'Natomiast słowo "much" nie stoi tutaj jako jakikolwiek określnik ilości ...' Właśnie słowo 'much' określa ilość 'dużo/wiele/sporo'... Pozdrówka Estero:) - 14 lat temu |
+2 |
efogt - Dziękuję za szczerość. Wiem że mogę polegać na twojej wiedzy:) krytykę przyjmuję i obiecuję się poprawić. Być może źle się w tym zdaniu wyraziłam i szczerze mówiąc chyba się trochę pogubiłam:)Pozdrawiam serdecznie:) Ode mnie +:)
-
14 lat temu
|
+2 |
quantum137 - Dziekuję:)
Jak znajdziesz jakiegoś buga w moich odpowiedziach to daj znak! Sweet dreams:) - 14 lat temu |
+1 |