J | Jultyne |
S | sharky1w |
Jultyne - Dziękuję za podpowiedź. Przeszłam na Twój system nauki.Nie spieszę się z rozpoczęciem nauki kolejnej lekcji. To się sprawdza. Przestała mnie stresować liczba słów/zdań w codziennych powtórkach. Staram się przerobić wszystkie ale jak nie dam rady to nie robię problemu. Jeszcze raz dziękuję. Pozdrawiam.
- 10 lat temu |
|
Jultyne - Witam wszystkich!
Ponownie zmieniłam swój system powtórek. Teraz w "Powtórki" robię tylko powtórki, z nastawieniem na poprawną wymowę. Natomiast poprawne pisanie ćwiczę w "Ćwiczenia, dyktowanie zdań" Po wejściu w "Ćwiczenia" wybrałam opcję: "Dodane do powtórek" i mam wszystkie zdania jakie sobie dodałam wraz ze słówkami do powtórek. Ten system odpowiada mi bo mam czas nie tylko na powtórki ale i na ćwiczenia. Słysząc lektora dyktującego zdanie sprawdzam dodatkowo rozumienie ze słuchu. Pozdrawiam i życzę wytrwałości i sukcesów. - 10 lat temu |
|
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
P | patkingzz |
![]() | srela |
Jultyne - Dzięki za podpowiedź. Powoli zaczynam sobie z tym wszystkim radzić. Źle napisałam - dziennie mam do 70 powtórek. Jak zdarzy się tak że nie zrobię któregoś dnia powtórki (jesteśmy tylko ludźmi) to bywa ponad setka.Niestety.
Nie mam możliwości korzystania z aplikacji mobilnej. Noszę ze sobą wydrukowane fiszki i to musi mi wystarczyć. - 10 lat temu |
+2 |
K | Kusion |
Jultyne - Dzięki za rady. Chyba też będę robiła podobnie. Mam już dość tych powtórek. Po świątecznej przerwie mam ponad 250! Mimo, mogłam że zaczęłam 2 dni wcześniej to pracy "od metra". A gdzie cas na pozostałą naukę. Tak rzadko udaje się mi zrobić coś więcej z gramatyki czy też ze słówek. Nie jest lekko ale mam nadzieję wytrzymać w postanowieniu systematycznej nauki.
-
10 lat temu
|
|
Kusion - Polecam takim razie codziennie notować sobie czy danego dnia zrobiło się powórki/lekcje. Ja stworzyłem sobie do tego celu prosty szablon w excelu i efekt jest piorunujący.Wstyd się przyznać ale w 2 lata przerobiłem raptem 15 lekcji na eTutorze, a z notowaniem (stosowanym od października) jestem już na 42 lekcji! Prosta rzecz a diametralnie zmienia systematyczność pracy ludziom którzy mają problem aby "za coś się wziąć"
-
10 lat temu
|
+1 |
Dlaczego nie można dodawać słówek oraz przykładowych zdań z podręcznika do powtórek?
Rozdzielenie elementów przy powtórce na zdania i słówka.
'Brak elementów do wyświetlenia na wybranym poziomie' w Dyktowaniu zdań
szukam darmowej strony do tworzenia własnych list słówek.
dlaczego ta lekcja nie jest zapisana mimoże ją zrobilam