E | efogt |
![]() | quantum137 |
efogt - :) Dziękuję Rafał. Myślę że na moim etapie nauki Twoje wyjaśnienie mi wystarczy. Rozwiało ono kilka moich wątpliwości.
Pozdrawiam i dziękuję za odzew:) - 13 lat temu |
+1 |
quantum137 - W kwestiach językowych czasami nie pomaga logika, tak jak w matematyce.
Mamy komputery (i oprogramowanie) pozwalające modelować jądro atomu/dynamikę galaktyk itp. bo jest to oparte na czystej logice/równaniach itp. Język to inna para kaloszy - nie ma ani jednego dobrego elektronicznego tłumacza z tych właśnie powodów. Wracając do dyskusji to mam nadzieję, że ktoś jeszcze odpowie na Twoje pytanie ukazując te kwestie być może z innej strony:) Udanego weekendu! Jutro jest piątek...tak?:D;> - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+2 |
K4M17 - Popieram plusowanie takich ciekawych pytań. Czemu plusy dostają powtarzające się pytania o sprawdzanie prac, spacje i jedynki w powtórkach, czy te sprowadzające się do umiejętności szukania w serwisie (?) Nie chcę pisać, że należy takie 'zapychacze' pytań językowych minusować, jednak plusy to chyba przesada ;/
Refleksja -> może mała ilość plusów wynika z wyższego poziomu? Po prostu. (Daleko mi do waszego poziomu znajomości języka, jednak miło się czegoś dowiedzieć/nauczyć/być sprowokowanym do pomyślenia nad jakąś kwestią, a wszystko przez fajne pytanie. Oby więcej -jak to- językowych ;) Na każdym poziomie). Dobrej nocki i udanego weekendu! - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+3 |
efogt - Wzajemnie:) Dziękuję.
edit: Z tym udanym weekendem w czwartek to nie pierwszy raz się ktoś pomylił:)'knorwid' musi strasznie tęsknić za końcem tygodnia:)Pewnie ciężki tydzień w pracy? Nie zazdroszczę..... - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu |
+1 |
K4M17 - Umówmy się, że to takie życzenia z pewnym wyprzedzeniem ;) A czy na upartego piatek popoludniu (poźnym popołudniem) można podciągnąć pod weekend? ;) I tak udanego! Pozdrowienia!
-
13 lat temu
|
+2 |
TLK - weekend - zaczyna się w piątek po pracy -:), kiedyś oznaczało to wypłatę tygodniówki i wizytę w barze, stąd powstała amerykańska sieć restauracji o nazwie Friday - którą kumple z pracy odwiedzali po wypłacie. Niestety w Polsce sieć przeżywa kryzys i jej restauracje z typowo stylizowanym wystrojem na US są zamykane, najbliższa w Czechach w Pradze - -:)
-
13 lat temu
|
|
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.