Zakup subskrypcji i jej natychmiastowe anulowanie aby zablokować automatyczne przedłużenie

zmodyfikowany: tydzień temuostatnia aktywność: 4 dni temu
Dzień dobry,

chwilę czytałem to forum aby zobaczyć co się dzieje w zmianach dot. płatności i podzielam niezadowolenie innych użytkowników z przejścia na model subskrypcyjny.

Tak samo te 5 języków, po co mi to, uczę się tylko angielskiego, wolałbym mieć ten 1 język x razy taniej... eh. Przecież technicznie da się zrobić tak że każdy wrzuca sobie "do koszyka" języki które chce zakupić czy tam zasubskrybować.

Jutro kończy mi się roczny abonament, i poważnie zastanawiam się czy nie zrezygnować z usług mimo że jestem na platformie od 2022.

I tu pytanie, czy od razu po zakupie subskrypcji mogę ją anulować i zachować dostęp na opłacony rok? W wielu usługach które naciskają na subskrypcję robię w ten sposób bo nie lubię być wkręcany w automatyczne płatności.
Dodatkowo - nie chce zostawiać danych karty w usłudze. Natychmiast po zakupie chce usunąć dane karty z aplikacji.

Czy w takim wypadku subskrypcja pozostanie aktywna do daty zakończenia?

Pozdrawiam,
Grzegorz
G
grzegorzKniazuk

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 2

Kupiłem subskrypcje na rok, w jaki sposób mogę ją anulować? Nie widzę w ustawieniach przycisku do anulowania który jest wspomniany w faq cennika...

W https://www.etutor.pl/profil/historia mam tylko status subskrypcji "Utworzona"...

W jaki sposób po usunięciu subskrypcji mogę usunąć dane karty?
G
grzegorzKniazuk
6 dni temuzmieniany: 6 dni temu

Chcąc uniknąć w przyszłości kolejnej płatności, należy zrezygnować z subskrypcji przed planowaną datą następnej transakcji. W tym celu proszę wejść w Menu (trzy paski w prawym górnym rogu) > Ustawienia konta (koło zębate) > segment Zarządzanie dostępami > Twoje kursy (https://www.etutor.pl/profil/historia) > sekcja Subskrypcje i kliknąć przycisk 'Anuluj subskrypcję' przy danym kursie.

Po anulowaniu subskrypcji do końca okresu rozliczeniowego można: kontynuować naukę lub wznowić subskrypcję w tej samej cenie. Po anulowaniu subskrypcji i zakończeniu okresu rozliczeniowego można zakupić nową subskrypcję.

Jeżeli ta opcja jest niedostępna, bardzo proszę o wykonanie zrzutu ekranu obrazującego problem i przesłanie go na adres [...]@etutor.pl - przyjrzymy się sprawie i udzielimy wsparcia. Pozdrawiam!
aleksandra.rosiek
Pracownik eTutor
grzegorzKniazuk - Nie mam przycisku "Anuluj subskrypcję", dodatkowo napisane mam że jest to plan miesięczny a kupiłem plan roczny... coś tu poszło nie tak...

Napisałem wiadomość na [...]@etutor.pl i dołączyłem zrzut ekranu, po jakim czasie mogę spodziewać się odpowiedzi?
- 4 dni temu zmieniany: 4 dni temu