ZALOGUJ SIĘ

Cz to zdanie ma prawidłową konstrukcję.

13 lat temuostatnia aktywność: 13 lat temu
I am responsible, reliable, honest person and I heave communicative abilities.
Jestem osobą odpowiedzialną, solidną, uczciwą i cechuje mnie łatwość w nawiązywaniu kontaktów.
jastrzab602

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 2

Ja bym trochę zmienił, ale zawsze istnieje dowolność interprtacji:
"I am a reponsible, reliable, honest person and I have good presentation skills."
wacek6713

Moja propozycja
"I am a decent, dependable and trustworthy person with good interpersonal skills."
piter_c
wacek6713 - Wiem, że określenia cech charakteru mają różne interpretacje, ale polskie tłumaczenie w zadanym pytaniu nie bardzo odpowiada twojemu angielskiemu zdaniu. Poza tym "dependable" i "trustworthy" to trochę masło maślane, przynajmniej w moim odczuciu. - 13 lat temu
piter_c - Przykład zdania z British Corpus:
"And I am reliably informed that makes him dependable, trustworthy — and loyal unto death!"
Hasło z business English: dependable and trusworthy enterprise system
Zdanie z instrukcji alarmu: dependable, trustworthy alarm system
Widziałem taki zbitek słów dziesiątki razy.
- 13 lat temu
wacek6713 - Jeśli chodzi o rzeczy i powiesz 'niezawodny, godny zaufania ..." to ma sens, ale w stosunku do człowieka moje odczucia są inne. Nie ma ludzi niezawodnych ... , choć maszyn też. Po prostu nie pasuje mi to jakoś w tym kontekście, ja choć dobrze wykonuję swój zawód, nigdy bym siebie tak nie określił. - 13 lat temu
piter_c - Pierwsze zdanie dotyczyło osoby :). Tak na szybko znalazłem też inne z jakegoś ogłoszenia: "We are seeking a dependable and trustworthy person". Te wyrazy rzeczywiście mogą być synonimami, ale mają odrobinę różne odcienie znaczeniowe. Należy pamiętać, że j. angielski jest o wiele bogatszy w słowa niż polski. Dlatego w słownikach Angielsko-Polskich znajdują się często te same polskie słowa określające różne słowa angielskie. Ale to jest tylko tłmaczenie! - 13 lat temu