ZALOGUJ SIĘ

Rozdzielenie powtórek z dwóch kursów

2 miesiące temuostatnia aktywność: miesiąc temu
Skończył mi się dostęp do nauki języka angielskiego, ale zostały powtórki.
Rozpoczęłam teraz nowy kurs Travel English.
Chciałabym te dotychczasowe powtórki wyłączyć i powtarzać tylko słówka z Travel English.
Nie chciałabym jednak tych "starych" powtórek usuwać, ponieważ chcę do nich wrócić i kontynuować naukę j. ang po zakończeniu Travel English.
Ogólnie chodzi mi o rozdzielenie powtórek z dwóch kursów, które w każdej chwili mogę włączyć/wyłączyć. W jaki sposób mogę to zrobić?
M
mmikolajczyk13

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 4

Jak wejdziesz w "Słówka" i zakładkę "Twoje słówka", to tam powinny być listy słówek zatytułowane "Moje słówka angielskie". Z prawej strony każdej listy są trzy kropki, po kliknięciu w nie możesz wybrać "Wyłącz z powtórek". To działanie nie usuwa elementów z systemu powtórek.
Nie jestem pewny czy na te listy trafiają wszystkie elementy dodane z lekcji (w hiszpańskim na pewno nie), ale przynajmniej część da się w ten sposób wyłączyć z powtórek. Te listy mają dodawane przez system numerki, więc im starsze tym niższy numerek.
Być może to pomoże.
darkobo

Dzięki za odp. Niestety to już próbowałam. Dziwne jest to że powtórek mam 920, a na liście twoje słówka 212. Po wyłączeniu listy twoje słówka pozostaje 880 powtórek. Skomplikowana matematyka... Niby można skorzystać z powtórek specjalnych ale tam trzeba dodać wszystkie listy, których widzę u siebie ponad 200. Nie wiedziałam że klikając dodawanie słówka do powtórek tworzy się milion list. Czy ten problem da się w ogóle jakoś rozwiązać??
M
mmikolajczyk13
adrianna.wu - Powtórki są wspólne ze względu na język nauki. W tym wypadku ucząc się angielskiego w ramach dwóch kursów eTutor angielski i Travel English, to powtórki trafiają do jednej puli. Wspominane 880 powtórek to nowe elementy (liczba w nawiasie), które jeszcze nie zostały ocenione/ wykonane (są w poczekali), dopiero po przyznaniu oceny trafią do głównego modułu powtórek i algorytm nada im datę ponownego pojawienia się. Podejrzewam, że te 880 haseł jest na różnych listach własnych (Twoje słówka - https://www.etutor.pl/words/user-words), dlatego nie zostały ukryte po wyłączeniu tylko jednej listy o tytule Twoje słówka angielskie. - miesiąc temu

Rozumiem że to jeden język, więc jeden słownik, jedne powtórki. Fajnie że można tworzyć listy słówek ze słownika i jest możliwość wyłączania ich z powtórek. Jednak podczas dodawania haseł do powtórek wybierałam tylko plusik nie mając świadomości że tworzy się "milion list". Tu chyba brakuje intuicyjności. Jak w takim przypadku szybko przerzucić wszystko na jedną listę i ją wyłączyć?
M
mmikolajczyk13
adrianna.wu - Dodając słówka klikając w plus ze słownika, wtedy trafiają one do listy, która ustawiona jest jako domyślna (informacja widoczna jest pod nazwą listy).
Aby ustawić listę jako domyślną należy wejść w Menu > Słówka > Twoje słówka - https://www.etutor.pl/words/user-words > Więcej (trzy kropki przy wybranej liście) > Ustaw jako domyślną.

Listy słówek dostępne w sekcji Twoje słówka tworzone są przez Użytkowników, nie automatycznie.
Na jednej liście może być maksymalnie 500 elementów.
- miesiąc temu
adrianna.wu - Opcja przeniesienia elementów pomiędzy własnymi listami słówek.
Należy wejść w wybraną listę własną, a na samym jej końcu będzie dostępna opcja "Przenoszenie elementów".
Po wybraniu tej opcji należy zaznaczyć, które elementy chcemy przenieść.
W ostatnim kroku proszę wybrać listę docelową, na którą chcemy przenieść wybrany element. Jeśli słowo ma być tylko przeniesione (nieskopiowane), to należy odznaczyć opcję "Skopiuj zamiast przenosić". I kliknąć "Przenieś/ skopiuj".
- miesiąc temu

Dziękuję, "Twoje słówka" są w miarę jasne.
Natomiast jak można szybko utworzyć jedną listę, do której mogłabym przerzucić słówka dodane do powtórek z poziomu lekcji (nie ze słownika)?
Chodzi mi o Menu > Słówka > Dodane do powtórek - gdzie widzę 317 list!!!
I taką jedną listę mogłabym wtedy wyłączyć z powtórek. To załatwiłoby mój problem.
M
mmikolajczyk13
adrianna.wu - Hasła można przenieść do istniejącej już listy w zakładce Twoje słówka, więc nie jest tworzenie kolejnej listy.
Niestety, nie jest możliwe przeniesienie elementów za pomocą jednego kliknięcia. Elementy z każdej z list trzeba przenieść z osobna. W tej sytuacji działamy w następujący sposób:
1. wchodzimy w Menu > Słówka > Twoje słówka - https://www.etutor.pl/words/user-words
(można pominąć ten krok) 2. klikamy Dodaj nową listę - utworzymy listę do której będziemy przenosić elementy z innych list. Warto w ustawieniach nadać charakterystyczną nazwę, aby potem łatwiej ją odnaleźć.
(można pominąć ten krok) 3. po utworzeniu dedykowanej listy wracamy do zakładki Twoje słówka.
- miesiąc temu
adrianna.wu - 4. klikamy w nazwę listy w której są elementy do przeniesienia
5. po wejściu w listę należy zjechać na dół strony i kliknąć odnośnik Przenoszenie elementów
6. zaznaczyć elementy do przeniesienia i na dole strony kliknąć "Przenieś zaznaczone elementy do innej listy"
7. wybieramy listę na którą chcemy przenieść wybrane elementy i zalecam odznaczyć opcję "Skopiuj zamiast przenosić (elementy nie zostaną usunięte z listy źródłowej)" i klikamy przycisk "Przenieś/ skopiuj'

Listy z których zabieramy hasła dalej będą widoczne jednak liczba elementów wyniesie 0 - warto usunąć taką pustą listę.
- miesiąc temu