ZALOGUJ SIĘ

Pisanie - błędy w treści zadania czy w sprawdzeniu?

wczorajostatnia aktywność: 4 godziny temu
Dziś spotkałam się z błędami w pisaniu. Nie wiem czy błąd był w poleceniu czy w sprawdzeniu. Mowa o lekcji 3 z tematu 44 w języku angielskim na poziomie C1. Otóż, w treści zadania było sformułowanie ,,wear a piece of clothing made of animal fur", przepisałam je w pisanym przeze mnie tekście i po sprawdzeniu padło pytanie czy chodziło mi o inne słowo podobne do ,,made of". Czy został popełniony błąd?
Ponadto w ,,Useful expressions" było wyrażenie ,,Second of all,...". Również go użyłam w swojej wypowiedzi pisemnej. Po sprawdzeniu wyskoczył błąd: ,,Niewłaściwy dobór słów" z sugestią zmiany wyrażenia na: ,,Secondly" lub ,,Second". Objaśni mi ktoś po której stronie był błąd?
Pierwszy raz spotykam się z taką sytuacją w tym kursie, a mam już za sobą sporo tematów.
Pozdrawiam
W
wnogaj

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 1

Rzeczywiście, "second of all" jest błędnym sformułowaniem - lepszym wyborem będzie po prostu "second".
Jeśli chodzi o "made of", sugerowana zmiana na wyrażenie podobne (w tym przypadku zapewne chodzi o "made from") nie jest poprawna.
Dziękujemy za podzielenie się spostrzeżeniami - poprawki w treści polecenia są już wprowadzone. :)
Sonia.Ber
Pracownik eTutor

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.