ZALOGUJ SIĘ

Etutor nie tylko po angielsku - czy jets taka możliwość?

13 lat temuostatnia aktywność: 8 lat temu
Czy jest jakakolwiek możliwość by w bliższej lub dalszej przyszłości etutor.pl rozbudował się o kursy i słowniki w innych językach? Bardzo lubię wasz słownik i brakuje mi takiego np. w języku rosyjskim. Wszystkie inne w sieci podają puste hasła. U was często są głębsze wytłumaczenia i przykłady zastosowania, ilustracje i człowiek dzięki temu wie, w jakiej syt. faktycznie ma użyć danego słowa. Sama metoda nauki też jest bardzo przyjemna a niespotykana w innych kursach językowych.
Niby są jakieś programy typu profesor borys, ale u mnie się on nie sprawdził - miałam np. problemy z wklejaniem słów rosyjskich, zawsze musiałam je pisać odręcznie. Słownik też był słabiutki.
Czy ktoś tam na górze nie myśli o poszerzeniu kursów na inne języki?
M
marlenaseoul

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Kto głosował

Odpowiedzi: 7

Poszperaj dobrze w tematach forum, bo były już podobne wątki. Z tego co pamiętam etutor przymierza się do niemieckiego i hiszpańskiego. Rosyjski to piękny język, sam żałuję, że traktowałem go po macoszemu w szkole; jednak obawiam się, że finansowo nie byłoby to tak zyskowne przedsięwzięcie - cyrylica, popularność języka ... поздравляю!
K4M17
marlenaseoul - Wybacz, ale to forum jest tak nieintuicyjne, że nie potrafiłam znaleźć.
Czy ja wiem? Mnie się wydaje, że rosyjski powoli rośnie w siłę jeśli chodzi o popularność.
No ale wiem, chciałabym ale mogę sobie chcieć, bo wszystko zależy od tych na górze. Ale myślę, ze oprócz mega popularnych języków, warto poszerzyć ofertę o te mniej popularne, bo przez to, że są mniej popularne w sieci sa braki wartościowych stron, kursów i tym podobnych.
Toż to taka nisza, które warto wypełnić ;)
- 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu
K4M17 - Nie muszę niczego wybaczać ;)) Po prostu pamiętam, że już o tym kiedyś było. I zgadzam się, że wartościowych stron niewiele; jednak trzeba w to wlozyc duze pieniądze a z projektu niszowego niewiele sie ich wyjmie ;) Chyba, że etutor postara się o jakieś dofinansowanie z Unii w ramach odpowiedniego projektu ;) Lecz do pisania wniosków też trzeba kogoś zatrudnić i mu zapłacić. Powodzenia z angielskim! - 13 lat temu
esterka - Wklejam link do wątku, w którym jest mowa o niemieckim i hiszpańskim. Był chyba jeszcze jeden wątek, ale nie potrafię go znaleźć. O ile sobie przypominam, był to raczej nasz "koncert życzeń" bez obietnic kogoś z eT.

https://www.etutor.pl/pytania-jezykowe/pytanie/50462-Niemiecki_.html/0#unread
- 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu
marlenaseoul - Dzięki za link. Szkoda, że nikt jeszcze nie obiecał spełnić koncertu życzeń. Biorę się za czytanie ;] - 13 lat temu

Oj tak .. rosyjski by się przydał ! :)
M
millyillyqazwsxedc

Chyba trwają prace nad niemieckim, kiedys pojawiły mi się słowka czy lekcje z niemieckiego właśnie, nawet nie pamiętam w jaki sposób w to wszedłem ;) W czerwcu to jakoś było.
K4M17

Wątek powstał bardzo dawno temu, ale uważam, że należy go odświeżyć. Język rosyjski rośnie w silę, bo wiele firm zaczyna inwestować na tamtym rynku. A niestety widoczny jest niedobór dobrych kursów językowych z tego języka. Długo szukałam różnych portali do nauki języków i wiem jak to wygląda... o ile jeszcze z angielskim jest nieźle o tyle rosyjski to jest nieporozumienie. Przez moje poszukiwania upewniłam się, że osób do mnie podobnych jest wiele, a rynek jest absolutnie nie wypełniony (e-tutor nawet nie miał by konkurencji z którą musiał by się liczyć).
Dla nas Polaków jest on bardzo prosty do nauki, bo gramatyka jest bardzo podobna i wiele słów również.
M
muszka400
japonskiwachlarz - W chwili obecnej, niestety, nie ma planów związanych z utworzeniem kursu rosyjskiego. Niestety, w najbliższym roku na pewno taki kurs się nie pojawi - a najprawdopodobniej w grę wchodzi jeszcze dłuższy okres czasu.
Przepraszam i pozdrawiam serdecznie w imieniu zespołu.
- 12 lat temu

Jesteśmy bezpośrednio przed premierą języka niemieckiego. Mamy nadzieję, że nowy kurs się wam spodoba :)
japonskiwachlarz

Odświeżam temat. Po tych kilku latach słyszę ogromną różnicę na ulicach. Rosyjski w Trójmieście staje się coraz bardziej obecny i potrzebny. Podobnie jest w innych dużych polskich miastach. Radzę się zastanowić nad wprowadzeniem tego kursu ;) u mnie w pracy ten język staje się coraz częściej przydatny - mnogość rosyjskojezycznych klientów.
M
marlenaseoul
8 lat temuzmieniany: 8 lat temu

Uprzejmie informuję, że w najbliższym czasie nie planujemy wprowadzania nowych języków do oferty kursów. Cały czas skupiamy się na rozwijaniu kursów, z których nasi Użytkownicy mogą aktualnie korzystać.

Pozdrawiamy :-)
dawidturek