ZALOGUJ SIĘ

wysyłam cv - co napisać w mailu?:)

zmodyfikowany: 13 lat temu
czy nie będzie obciachu, kiedy tak napiszę?:)

To Whom It May Concern,
I would like to apply for Game Tester position in XXX company.
My professional qualifications and skills appear to be well suited to your company's requirements. According to your candidate requirements, I'm a ideal candidate; including IT and economic education, knowledge of German language and paying close attention to correct use of my native language. Although I have no previous experience in this kind of work, I'm sure that with my current skills I can manage to hold this position successfully.
Thank you for your time and consideration. I am looking forward to the opportunity to personally discuss why I am particularly suited to this position.
Yours faithfully,
XXX
hotaru85
mceo - I'm AN ideal candidate - 13 lat temu
mceo - Zapomniałam dodać, że mi się podoba: krótko , zwięźle i na temat. Powodzenia :) - 13 lat temu
jerzy_pozoga - Witaj, TAK się nie PISZE CV! TYTUŁ wskazuje na REFERENCJE !
- 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 3

Lepszy byłby podpis "Sincerely" bo jednak jest to list formalny;) pozdrawiam
L
lpawlowski
13 lat temuzmieniany: 13 lat temu
Poziomek - Sincerely z tego co ja pamiętam z lekcji używa się gdy znamy nazwisko adresata ;) A faithfully gdy piszesz Dear Sir,Madam - 13 lat temu
TopMan - Ty poziomek masz bardzo dobra pamiec :D - 13 lat temu

hotaru 85- TU na eTutorze.pl jest CV-nowe, europejski wzorzec wg. wszystkich krajów nowej Europy, zobacz i napisz wg. nowego wzoru (Lub starego).

Kliknij na POMOC, potem POZIOMY ZAAWANSOWANIA, potem na dole tabelki jest napisane:

WIĘCEJ INFORMACJI, na dole kliknij na link http://europass.cedefop.europa.eu/...

-a jak pokaże się nowa strona to z prawej strony jest żółta tabelka i tam jest napisane "CURRICULUM VITAE", potem klik na "wypełnij swoje CV online".

-Odpisz mi hotaru85 jak tobie poszło, dobrze lub źle ?
Serdecznie pozdrawiam - jkp
jerzy_pozoga
slawek4 - Dzięki Jerzy za stronę. Może się przydać w przyszłości. - 13 lat temu
jerzy_pozoga - sławek4-to bardzo dobre, nowe
TAM sa wspaniałe wzory. W wielu językach. Dla NAS !
życzę powodzenia-jkp
- 13 lat temu
slawek4 - Wzajemnie. Pozdrawiam. - 13 lat temu
hotaru85 - dzięki za ten link, podaję bezpośrednio, może komuś się przyda: http://tinyurl.com/7gewwnm :) - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu

dziękuję za tak ogromną ilość odpowiedzi, to naprawdę motywujące, że można tutaj znaleźć takie wsparcie :)
jerzy_pozoga: chodziło tylko o treść maila, do którego jest załączane CV :)
lpawlowski: znalazłam taką regułę, http://tinyurl.com/ye6v38n czyli jeśli odbiorca jest nieznany, narzucona jest taka forma
hotaru85
mceo - hotarus85 zastanów się tylko jeszcze nad tym zwrotem
"To Whom It May Concern", ponieważ rzeczywiście jerzy_pozoga może mieć racje pod tym względem. Ten zwrot spotyka się w referencjach. Ja zazwyczaj w mailach zaczynam od Dear Sir/Madame, jeżeli nie znam odbiorcy. Wprawdzie ekspertem nie jestem, ale może warto jeszcze to przemyśleć :)
- 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu
hotaru85 - nie zauważyłam tej uwagi, albo nie zrozumiałam gdzie jest o tym mowa, dziękuję bardzo :) - 13 lat temu