ZALOGUJ SIĘ

Czy bardzo głośna wymowa w słowniku, czy to wina przeglądarki?

12 lat temuostatnia aktywność: 12 lat temu
Gdy wyszukuje słówka w słowniku na stronie eTutor (nie diki, choć pewnie na diki byłoby tak samo) to raz na jakiś czas zdarza się, że wymowa jakiegoś słówka jest o wiele głośniejsza od pozostałych (mam na myśli taką głośność że aż uszy bolą. Jak słucham muzyki to nawet jakbym chciał nie moge tak głośno ustawić ).

Czy wy też tak macie? Czy to wina mojej przeglądarki i co może być z nią nie tak ? Zdarza mi się to tylko na tablecie, ale na komputerze zbyt rzadko korzystam z eTutor żeby stwierdzić, że problem nie występuje.
P
Pixem

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 2

Sprawdzałeś na innych urządzeniach, czy dane słówko jest równie głośne?
Od czasu do czasu ja też natrafiam na nagranie głośniejsze bądź gorszej jakości od pozostałych. Wygląda na to, że tak już z niektórymi nagraniami jest.
P
Perdikkas
Pixem - To nie zależy od nagrania niestety bo wtedy bym miał pewność, że to niedopatrzenie eTutor. A tu wyraźnie jest błąd tylko nie wiem czy winny jest kod strony, czy kod jest dobry, a przeglądarka źle czyta. - 12 lat temu

futbolowa
Pixem - To jest jeszcze inny problem bo jak wchodze ponownie na słowo, które mi "krzknęło" to jest normalnie. To po prostu nie zależy od nagrania konkretnego słowa tylko nieraz jakby przy ładowaniu strony dźwięk ustawiał się na maksa (a nawet ponad bo w żaden inny sposób aż takiej głośności nie potrafie uzyskać. Uczucie w uszach naprawde nieprzyjemne).

Odsłuchałem przykłady, które dałaś. W let nie zauważyłem różnicy, a present było troche głośniej, ale w porównaniu do tego co się dzieje u mnie to jakby porównać szczoteszke elektryczną do wiertarki udarowej (bez żadnej przesady) :/
- 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu