![]() | pkomarek1 |
![]() | wojtek.j Pracownik eTutor |
pkomarek1 - Dzięki, częściowo to "zjawisko" zostało wytłumaczone, ale nie do końca. Pomimo że są to seriale o pracy policji, to na przykład w Bones zespół badający kości nie stanowi od początku integralną część FBI, a są to naukowi pracownicy instytutu Jeffersona. I dlatego mnie dziwi, że od samego początku, w przypadku dwóch postaci - Angely i Hodginsa - działa ten dziwny sposób zwracania się do Hodginsa po nazwisku, nawet wtedy, kiedy on i Angela stają się szybko parą, to Angela się cały czas do partnera zwraca per "Hodgins". Po imieniu się do niego nie zwróciła chyba nigdy, nawet kiedy byli w łóżku...
- 9 lat temu |
|
pkomarek1 - Jako przykład przytoczyłem te dwa seriale, które opowiadają o sprawach kryminalnych, ale jestem pewien, że podobny sposób zwracania się do siebie występuje i w innych, nie opowiadających o "złodziejach i policjantach" serialach
-
9 lat temu
|
|
pkomarek1 - Nie dziwiło by mnie, gdyby się tak do siebie zwracali w pracy, chociażby dla utrzymania pozorów, ale w sytuacjach prywatnych, a nawet intymnych...
-
9 lat temu
|
|
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.