ZALOGUJ SIĘ

Dialogi filmowe in English do słuchania.

13 lat temuostatnia aktywność: 13 lat temu
Czy znacie może jakieś strony www, na których byłyby dostępne angielskie dialogi z filmów, przygotowane w wersji mp3 do słuchania tak jak audiobooki. Ciekawe czy coś takiego istnieje. Jeśli tak, to sam chętnie bym z tego skorzystał.
?
Gość

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 7

Sam sobie możesz za pomocą odpowiedniego oprogramowania zrzucić ścieżkę dzwiękową z filmu na mp3.
?
Gość

Właśnie przerabiałem lekcje 102 POZIOM B-1 było jedno nagranie podaje link do stronki : http://www.ted.com/OpenTranslationProject - w opcji choose language wybierz Polish i masz język polski i filmiki z polskimi i angielskimi napisami

Z poważaniem

BATMAN 30
B
BATMAN30

Dzięki Batman30. Sam też korzystam z ted.com. W moim pytaniu chodziło mi jednak o coś innego. O same dialogi "in English" na mp3. Dialogi z filmów, ale do słuchania. Jeśli np. film trwa 1,5 godziny, to ścieżka z dialogami będzie pewnie trwała od kilkunastu do kilkudziesięciu minut. Ale to byłaby sama esencja angielskiego. Uważam, że byłby to świetny sposób do obcowania z językiem bez konieczności spędzania 1,5 do 2 godzin przed tv.
?
Gość

Jakby Ci to powiedzieć szukasz WINDY do osiągnięcia sukcesu. Aby osiągnąć sukces musisz iść po schodach. Nie ma żadnej windy. Wiadomo, że dialogi trwają 1/3 filmu. Dam ci przykład: Let's meet for dinner. - Spotkajmy się na obiad. I co sobie wyobrażasz : wyobrażasz sobie obiad i spotkanie. Niestety bez potu, łez i krwi nie osiągniesz lepszych efektów. Trzeba obejrzeć cały film z napisami, żeby w naturalny sposób się uczyć. Poszperaj sobie w domu na forum jest sporo linków do stron o nauce języka angielskiego.
B
BATMAN30

Całkowicie się nie zgadzam z takim przedstawieniem tego tematu. Sam zresztą sobie zaprzeczasz. Można wchodzić po schodach, a można wsiąść do windy. Kto będzie szybciej na górze? Ale najlepszy przykład to etutor - można uczyć się słówek, zdań itd. z fiszek, a można wykorzystać powtórki na etutor. Efekt jest dziesięciokrotnie lepszy na etutor. Zawsze jest jakaś winda.

Oczywiście bez krwi, potu i łez nie ma sukcesu. Ale, aby osiągnąć sukces nie trzeba pracować ciężko, tylko trzeba pracować mądrze. I o to też chodzi z tymi dialogami filmowymi. ;)
?
Gość

Trudno Ci będzie takie dostać, wiem słyszałem ale na razie się tym nie zajmowałem, że istnieje program, aplikacja z Internetu gdzie jednocześnie podczas oglądania filmu możesz pobrać i napisy angielskie i polskie i mogą być one wyświetlane np. na dole angielskie na górze polskie i na odwrót. Na razie ogarne eTutor i tyle. A tego materiału jest trochę. Wejdź www.ted.com i wybierz język polski możesz ściągnąć film, zapisać go jako mp3 jako plik dźwiękowy. Na tej stronie masz krótkie filmiki po kilkanaście minut i właśnie są z napisami angielskimi i polskimi. Ja jak się uczę angielskiego stosuje taką metodę wpierw słucham 2 razy dialog bez żadnego tekstu, później 2 razy patrząc na tekst angielski, później 2 razy patrząc na tekst polski. Spokojnie dasz radę w Internecie masz tyle materiału łącznie z etutor, że na parę dobrych lat starczy ci do nauki. Jak przerobisz eTutora to wyjedź sobie gdzieś na północ Anglii tam mniej Polaków no i wynajmij mieszkanie z Anglikami czy jakimiś innymi emigrantami, ale nie z Polakami i bardzo szybko się nauczysz angielskiego. Pozatym jeśli już będziesz znać trochę angielskiego, możesz się ubiegać o pracę w sklepie. Daje ci max 3 lata i będziesz mówić ze slangiem tak jak Anglik.
B
BATMAN30

Batman30 wielkie dzięki za porady ;)
Ja z TED.com korzystam codziennie. Filmy po angielsku też oglądam dosyć często. Słucham również książek na mp3.

Moje pytanie dotyczyło tylko dialogów z filmów po angielsku, które pozwalałyby mi zaoszczędzić czas i słuchać tych rozmów na mp3 na podobnej zasadzie jak się słucha książki. A że trudno znaleźć to wiem ;) Gdyby było łatwo to nie pytałbym na forum.

Dzięki i pozdrawiam ;)
?
Gość