ZALOGUJ SIĘ

Złe polecenia?

12 lat temuostatnia aktywność: 12 lat temu
Witam.
Nie wiem czy ja czegoś totalnie nie ogarniam, czy w zadaniach z poziomu C1 i C2 są niemal same błędy w zadaniach - jak niby ma się pytanie 1 - "Before he started dating me, he _____ at least five girlfriends."
do tematu dotyczącego egzaminu?
M
matepaw973

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 1

Dziwie sie ze jestes na takim poziomie i jeszcze nie zauwazyles ze caly ten tutor to lipa. Ja kozystam z niego zeby pocwiczyc pisownie i jakies slowka miec w powtorkach( oczywiscie po sprawdzeniu tlumaczen w Oxford Dictionary lub Macmillan dictionary).
Trzy lata siedze w UK i idzie mi nie zle w angielskim ale takie tlumaczenia jakie tu nie raz znajduje to normalnie magia).
Nie ucz sie z tego jako z glownego zrodla!
zelterr
12 lat temuzmieniany: 12 lat temu
DAD - Super... że możesz codziennie obcować z językiem. Na pewno możesz szybciej nauczyć się angielskiego niż my w Polsce. Trzeba tylko uważać, aby polskiego nie zapomnieć... - 12 lat temu
zelterr - Wiedzialem ze ktos sie do tego przyczepi. Ale chodzi o to ze mam to gdzies. Prawdopodobnie kolejne 30 lat spedze w anglojezycznym kraju i pisownia angielska jest dla mnie wazna. A ze zaczynam zapominac jak sie pisze proste wyrazy po polsku to jakos mnie to nie boli:) Wiem ze teraz mnie wszyscy nienawidza ale taka jest prawda. - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu
altaica - A ja Cię w zasadzie rozumiem. Od czterech lat mieszkam we Francji i niestety wiem doskonale, jak łatwo jest zapomnieć własny język, a przynajmniej pogubić się w jego zawiłych zasadach. W każdym razie, moim zdaniem oczywiście, nie powinieneś przekreślać dobrej i poprawnej znajomości języka polskiego, bo on się jednak przydaje. Polacy są dosłownie wszędzie! ;) - 12 lat temu
zelterr - Wiedzialem ze zrozumie mnie tylko ktos kto jest w podobnej sytuacji. Chodzi o to ze to sie dzieje samo. Szczeze mowiac to napisalem przez te komentarze wiecej po polsku przez jeden dzien niz przez ostatnie trzy miesiace. Poprostu logicznie myslac to pisownia angielska jest mi bardziej potrzebna.
Ja nie zapominam jak sie mowi i raczej nigdy nie zapomne (no, chociaz czasem sie angielskie slownka cisna na jezyk:)) Ale wszyscy sa bardzo przewrazliwieni na temat pisowni. Trudno, musze z tym zyc:)
- 12 lat temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.