ZALOGUJ SIĘ

więcej przeczeń w jednym zdaniu

14 lat temu
Wiadomo,że w języku angielskim może być użyte jedno przeczenie w zdaniu.Dlatego chciałbym aby ktoś pomógł mi przetłumaczyć następujące zdanie:
"Nigdy nikomu nic się nie stanie."
wacek6713
zenstef - Jak będziesz wymyślał takie zdania to się
stanie - czacha może dekiel wystrzelić na Księżyc :)
Na sześć wyrazów cztery przeczenia. Na pewno pomyślę nad tym zdaniem. Pozdrawiam.
- 14 lat temu
zenstef - Anything will never happen to anybody. - 14 lat temu zmieniany: 14 lat temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 1

Nothing will ever happen to anyone.
paulina_r
14 lat temuzmieniany: 14 lat temu
wacek6713 - Pani Paulina ma rację,sprawdziłem to jeszcze u jednej nauczycielki angielskiego na 100% - 14 lat temu
zenstef - Jak coś ma sie nie zdarzyć w przyszłości, to to coś musi być. Nic na pewno nie zdarzy się w przyszłości ;)
Z angielskiego to może Ta Pani jest dobra, ale z logiki daję tej Pani ocenę bardzo mierną. Logika tu się kłania do pomocy.
- 14 lat temu zmieniany: 14 lat temu
zenstef - W końcu mam człowieka, z którym mogę pogadać. Szkoda, że to jest nauczyciel angielskiego a nie jeden wśród uczniów eTutor :( Panie nauczycielki zawsze szanowałem i zawsze bardzo dobrze się z nimi rozmawiało. Nie chodzi mi teraz o to
-anything- czy -nothing- ale tak ogólnie
zenstef - Coś Pani nauczycielce przekazałem.
Teraz bardzo proszę o odpowiedź.
Jak zaczynasz się wtrącać Pani nauczycielko do wypowiedzi uczniów eTutor, to chociaż odpowiadaj na pytania lub nieścisłości w trakcie merytorycznej dyskusji.
ps. pozdrawiam nauczycielkę PANA WACKA
zenstef - A zdradzę też innym taką tajemnicę ;)
Jak w zdaniu, u Anglików, wystąpi
-never-, to zawsze reszta z różnymi przyrostkami wygląda -any...- ;)
NIGDY zawsze dotyczy całości /kto komu co i za ile/
- 14 lat temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.