ZALOGUJ SIĘ

prosimy wiecej , zwrotow , lekcji przydatnych w zyciowych sytuacjach

3 miesiące temuostatnia aktywność: 2 miesiące temu
dobrze by bylo gdyby pojawilob sie wiecej tamatow , zwrotow z zycia codzuennego , bardzuej przydatnych w codzuennych kontaktach a czasami sa lekcje ze slownictwem ktore rzadko wykorzystam na co dzien
Z
zigolo
Radek01265 - fajnym sposobem by bylo stworzenie dodatkowej zakladki "zwroty codzienne". Mialaby ona pod kategorie, np.lekarz, sklep, lotnisko it.
Ale mysle ze sie nie uda. Apka slabo sie rozwija a ma ogromne mozliwosci, a ludzie daja mnostwo fajnych pomysłów 😉
- 3 miesiące temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 4

super pomysł. Jestem za.
M
mirmar5

ja tez jestem za
E
ETUTOR-147443596

Teoretycznie takie przydatne zwroty już są. Tylko są one w oddzielnych kursach takich jak Travel English i Business English czyli trzeba dodatkowo za nie zapłacić. Pozdrawiam
E
ETUTOR-720109957
pokemona - Stanowczo się nie zgadzam by kurs Business był pełen "zwrotów z życia codziennego , bardziej przydatnych w codziennych kontaktach". Jest wręcz odwrotnie. Jestem w połowie B2 i zastanawiam się, czy to czego uczy kurs w ogóle kiedyś użyję. Kurs uczy mówić bardzo zaawansowanym językiem a nie prostymi codziennymi słowami. Co gorsza kurs jest zaminowany błędami językowymi i gramatycznymi, a jego treści muszę weryfikować w innych źródłach. - 2 miesiące temu zmieniany: 2 miesiące temu
aleksandra.rosiek - @pokemona Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Rozumiemy Pani rozczarowanie i doceniamy tak konkretny feedback. Kurs Business English rzeczywiście zawiera bardziej formalne i zaawansowane słownictwo, ponieważ jego celem jest przygotowanie uczestników do komunikacji zawodowej i biznesowej. Jednocześnie zdajemy sobie sprawę, że na poziomie B2 część materiału może wydawać się mało praktyczna lub zbyt specjalistyczna w codziennym użyciu.

Jeśli ma Pani przykłady konkretnych błędów, będziemy wdzięczni za ich przesłanie na adres: [...]@etutor.pl - przekażemy je do weryfikacji zespołowi językowemu.
- 2 miesiące temu

Ogólna zasada jest taka że najpierw trzeba się uczyć NAJBARDZIEJ PRZYDATNYCH ZWROTÓW a potem stopniowo przechodzić do zwrotów które są trochę mniej przydatne i mniej powszechne. Bo w przeciwnym razie zachodzi taka niedorzeczna sytuacja że ktoś umie coś powiedzieć w bardziej zaawansowanych tematach a ma braki w absolutnych podstawach. Ale niektórzy twórcy kursów językowych najwyraźniej tego nie rozumieją. Czyli podsumowując najpierw człowiek powinien umieć się wypowiedzieć w sposób kompleksowy na najbardziej podstawowe tematy a potem dopiero powinno się przechodzić do trudniejszych zagadnień. A nie podstawowe tematy potraktowane pobieżnie i od razu przechodzi się do trudniejszych spraw.
E
ETUTOR-639612416