6 miesięcy temuostatnia aktywność: 5 miesięcy temu
Mam pytanie do tych którzy korzystają z tego kursu. Warto? Co wnosi to do naszego życia jesli chodzi o znajomosc angielskiego? Ile mamy tam lekcji aktualnie, i czy jest to kurs podobnie zbudowany jak inne kursy?
Z angielskim radzę sobie dość dobrze, pracowałem też prawie 2 lata w UK. Wciąż jednak nie określam się z drugiej strony jako biegle mówiący/rozumiejacy po angielsku (o ile można być biegłym w tak rozwiniętym jezyku). A chciałbym.
Na kurs angielskiego w Etutor raczej się nie zdecyduje z racji dość dobrej znajomości tego języka ale zastanawiam się mocno nad business english
Mam pytanie do tych którzy korzystają z tego kursu. Warto? Co wnosi to do naszego życia jesli chodzi o znajomosc angielskiego? Ile mamy tam lekcji aktualnie, i czy jest to kurs podobnie zbudowany jak inne kursy?
Z angielskim radzę sobie dość dobrze, pracowałem też prawie 2 lata w UK. Wciąż jednak nie określam się z drugiej strony jako biegle mówiący/rozumiejacy po angielsku (o ile można być biegłym w tak rozwiniętym jezyku). A chciałbym.
Na kurs angielskiego w Etutor raczej się nie zdecyduje z racji dość dobrej znajomości tego języka ale zastanawiam się mocno nad business english
Kurs Business English zawiera około 270 lekcji umiejscowionych w 84 tematach (3 poziomy zaawansowania B1, B2 i C1). Dedykowany jest dla osób, które mają opanowane podstawy języka angielskiego. Jest to zbiór uniwersalnych tematów z zakresu komunikacji w międzynarodowym środowisku biznesowym. Znajduje się w nim niezbędna gramatyka i słownictwo.
Informacje o kursie są tutaj - https://www.etutor.pl/kursy-angielskiego/business-english
Zachęcamy do przetestowania kursu. Bez opłaconego abonamentu masz dostęp do pierwszego tematu (a w nim kilka lekcji) na każdym poziomie zaawansowania - https://www.etutor.pl/lessons/en/business-b1
Aktualnie, w ramach rekompensaty, mam dostęp do kursu "Business English".
Wcześniej ukończyłem wszystkie poziomy kursu języka angielskiego na eTutor, mam ponad 5500 aktywnych elementów w systemie powtórek (w/g strony Moje słówka), 10399 elementów dodanych do powtórek, w/g strony Postępy nauki - statystyki.
Jak dla mnie, wiele nowego kurs BE nie wnosi. Jest trochę pogadanek o tematyce bardziej biurowej niż biznesowej. Niewiele nowego słownictwa - dodaję do systemu powtórek około 10 elementów na 4 pojedyncze lekcje i to bardziej dla utrwalenia, niż dlatego, że ich nie znam. Posty gramatyczne stosunkowo krótkie, też bardziej dla utrwalenia już posiadanej wiedzy, niż nauczenia się czegoś zupełnie nowego. Niemal wszystkie ćwiczenia są dla mnie banalnie proste, ich wykonanie polega w zasadzie na przeklikaniu. Jeśli się mylę, to głównie dlatego, że coś źle kliknę lub nie przeczytam dokładnie.
Podsumowując, kupić bym nie kupił, ale skoro już mogę skorzystać za darmo, to korzystam :)
Dostęp mam jeszcze przez kilka dni, jestem na 20 lekcji, pewnie całego kursu nie przerobię, ale jak wyżej ;)
EDIT
Dopiero teraz zorientowałem się, że w Business English są następne poziomy. Dotąd robiłem lekcje na poziomie B1, więc nic dziwnego, że wydawały mi się za łatwe.
Możliwe zatem, że w przyszłości zdecyduję się na wykupienie dostępu.
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.