ZALOGUJ SIĘ

Urozmaicenie nauki języka hiszpańskiego

11 miesięcy temuostatnia aktywność: miesiąc temu
Chciałbym dodatkowo wspomóc i urozmaicić naukę języka hiszpańskiego i teraz pytanie,
Jaki film, serial jest najlepszy do nauki tegoż języka na poziomie A1/A2 ? A może też i książka ? czy tylko "la casa de papel" ;)?
PJK-77
mroker - Na początku chyba najlepiej zacząć od meksykańskich produkcji - np. "Club de Cuervos".

Jeśli chodzi o książki, to polecam opowiadanie Eduardo Mendozy "Sin noticias de Gurb" - krótkie, zabawne, ciekawe i językowo bardzo proste (forma relacji, głównie czas teraźniejszy).
- 10 miesięcy temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 7

"La casa de papel" to na pewno nie poziom A1/A2.
j_pawlowski

Oglądałem w języku oryginalnym film "Jaula" - z napisami i dało radę. Film może nie jest jakiś świetny, ale łatwo się połapać o co chodzi, myślę, że do nauki w porządku.
M
mluzinski

Mnie się podobał hiszpański serial "El embarcadero" - oglądałam z angielskimi napisami. Jestem na poziomie A2, było całkiem nieźle.
G
giraffe_2

Polecam książki wyd. Edgard, np. ¿Dónde está Laura? Są typowo do nauki, na marginesach jest słownik z trudniejszymi wyrazami, a po zakończonym rozdziale krótki tekst ze zrozumienia 😊
M
mgddgm
naaty3 - Bardzo polecam również! W opcji A1-A2 są także fajne wyjaśnienia czasów. - miesiąc temu

a co polecacie z filmow/seriali na netflix? sluchac po hiszpańsku + napisy po angielsku?

poziom takie mniej więcej A2/B1
Z
zaskal
j_pawlowski - słuchać po hiszpańsku i napisy po HISZPAŃSKU, tylko może niekoniecznie na netflixie - 5 miesięcy temu

Może o tym kiedyś pomyślą, jednak będzie to długo:)
asia2138

Przypomnij sobie jakies lubiane telenowele z dziecinstwa, znasz juz treść wiec skup sie na sluchaniu i rozumieniu. Ogladaj w oryginale. Tez, zalecaja zeby pauzować i powtarzać.
S
soniel