C  | Cristiano1986 | 
![]()  | Marcin48 | 
| 

londynwarszawianka              - Slowo ‘get’ ma wiele znaczen np. ‘kupowac’: 
                      1 Where can I get this brand new handbag? Takze jako ‘jestem chory’: 2 I got the flu. ‘Get’ - to kilka lekcji do przerobienia, dobrze i prosto wyjasnione w ‘Lekcjach specjalnych’ eTutora. - 3 lata temu zmieniany: 3 lata temu  | 

+3  | 

| 

londynwarszawianka              - ‘Have something done’  - bardziej chyba popularna konstrukcja niz z ‘get’. 
                      Example: I have my flat cleaned up. - 3 lata temu zmieniany: 3 lata temu  | 

+1  | 

| 

darkobo              - @londynwarszawianka  - "have sth done" to nie to samo co "have done sth" ;) 
                      (potrzeba wyjaśnić różnicę?) - 3 lata temu  | 

+3  | 

| 

londynwarszawianka              - @darkobo, thanks :) 
                      I wanted to be a multitasker but I am not able to do that. I’ve overlooked the question and focused more on the verb ‘get’. - 3 lata temu zmieniany: 3 lata temu  | 

+1  | 

| 

darkobo              - It happens when you do something in haste. 
                      We all learn from our or other's mistakes. - 3 lata temu  | 

+3  | 

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
T  | TomekK7 | 
I got my car repaired - Naprawiono mi samochód.
I got my tooth removed. Usunięto mi zęba.
Zastanawia mnie jedna rzecz czy można skracać "had" do " 'd"
I'd my room painted yesterday. Pomalowano mi pokój wczoraj. - 3 lata temu zmieniany: 3 lata temu