askawska |
slawek4 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
E | Elwirka777 |
zaz2013 |
wacek6713 - Owszem, ale zdania przytaczane w słownikach są wyrwane z kontekstu, więc kontynuacja może być w następnym zdaniu, którego słownik już nie podaje.Nikt nie powiedział, że druga czynność musi być zawarta w tym samym zdaniu, np.
"The map hadn't changed much in the last century. It was changed significantly one year ago, at the begining of the 21st century." - 11 lat temu zmieniany: 11 lat temu |
+3 |
zaz2013 |
wacek6713 - Tyle tylko, że ja nie mam dostępu do tej lekcji, więc mogłem się tylko podeprzeć podanym zdaniem.Druga strona medalu jest taka, że askawska zadała to pytanie dwa lata temu, więc chyba twórcy e-tutor mieli dość czasu na poprawienie, lub co najmniej jakieś ustosunkowanie się do zadanego pytania.
-
11 lat temu
|
+1 |
zaz2013 - Ja też nie mam dostępu do tej lekcji ani do żadnej innej. Po prostu odpowiedziałem na zadane pytanie. Może ktoś sobie przeczyta i będzie wiedział, jak jest dobrze a jak nie. W końcu po to ludzie zadają pytania. A to, że to było dwa lata temu i akurat w tej lekcji nie ma znaczenia, moim zdaniem, bo podobny problem może nękać inne osoby i taka odpowiedź może im się przydać. Mam nadzieję :).
Pozdrawiam. - 11 lat temu |
+2 |
🟠 [Wątek eTutora] 💬 Prompty do 🤖 ChatGPT związane z nauką języków