Od ktorego poziomu powinnam zaczac?

15 lat temu
Uzrywam j.ang jak polskiego to znacyzz erobie mnustwo bledow, czasem bywa to meczoce bo mozna sie niezle zakrecic. Niewatpliwie mam braki rowniez w slowkach. Na codzien posluguje sie j.ang przez kilka godzin co niewatpliwie poglebia z pewnoscia moje bldey. Chcialabym mowic i znac j.ang. perfect. Pomocy!
?
Gość
karolusrex - witam Cię, do niedawna sądziłem, że trzeba zacząć od początku i szybko ugruntować podstawy. Teraz uważam, że trzeba sobie wyznaczyć realny cel do którego chcesz dojść i znaleźć w etutorze sposób na dotarcie tam (gwarantuję, że znajdziesz coś co Cię będzie ciągnęło tutaj. Reszta wymaga czasu i powtórek. Powodzenia - 14 lat temu
Gość - To zależy od tego na ile umiesz język angielski - 14 lat temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 8

Może jednak lepiej byłoby zacząć od nauki języka ojczystego? Bo coś cieniutko :(
Jokasta
15 lat temuzmieniany: 15 lat temu
dania57 - najważniejsze,że jest świadomość robienia błędów. To już coś - 15 lat temu
quantum137 - Mama mia!
Musisz sobie wymienić klawiaturę ... Mikeya
- 15 lat temu
quantum137 - dania57 ... czy jest ta świadomość, to się przekonamy po ewentualnej edycji pytania, w którą osobiście wątpię... - 15 lat temu
Jokasta - Mam dziwne przeczucie, że Mikeya już tu nie zajrzy... - 15 lat temu

ćwić i jeszcze bardziej ćwicz !
?
Gość

ja bym proponował zacząć od podstaw, widzę że w ojczystym też są spore braki :D
?
Gość

Powinnaś zacząć od poprawnego konstruowania zdań w języku ojczystym.
Przeglądarka i inne narzędzia on-line pomogą Ci w tym...

Chcesz mówić 'perfect' po angielsku ... zacznij od mówienia/pisania 'perfect' w języku ojczystym, to moja rada.
quantum137
15 lat temuzmieniany: 15 lat temu
TLK - Trole mówią chyba po norwesku - to i nic dziwnego, że j.polski im OBCY-:) - 15 lat temu
quantum137 - Trole, ech ale mnie naszła ochota na RPG...;) - 15 lat temu

to się wez bardziej do nauki angielskiego:D
K
kropka432

Zrób test kwalifikacyjny i zobaczysz od jakiego poziomu powinnaś zacząć.
D
dambusia

Niechcący usunęłam własną odpowiedź (klikając, na co popadnie) i przepraszam osobę, która dodała komentarz.

Chodziło mi o to, że ktoś nie zauważył, że odgrzał nieaktualny wątek. Inni też nie. Naturalnie życzliwe rady, choć spóźnione dla Mikeyi, mogą być pomocne dla innych szukających swojego poziomu.
Rzecz w tym, że pytanie zadano pół roku temu. Mikeya jest od dawna nieobecna na etutorze (tak wywnioskowałam z jej rangi), a jeszcze teraz dostała prztyczka, bo ktoś "pospieszył" z dowcipną odpowiedzią. I właśnie to wygląda nieciekawie.
esterka
quantum137 - Jesteś sokole oko :)... a zadający pytanie - wsiąkł, zapewne już zna perfecto inglese. - 14 lat temu zmieniany: 14 lat temu
askawska - perfetto :) - 14 lat temu zmieniany: 14 lat temu

Powinnaś zacząć od A1,aż do końca
S
sjadasz