ZALOGUJ SIĘ

Czy istnieje w języku angielskim imię Alicia?

11 lat temuostatnia aktywność: 11 lat temu
Pearl has cut her hair. So has Alice - dałam taką odpowiedź. Jest to poprawnie po angielsku. Lektor wyraźnie powiedział Alice, a tłumaczenie napisane jako poprawne jest z "Alicia". Moja odpowiedź została wyświetlona na czerwona - podana jako błędna.
J
jobrebska
jobrebska - Dzięki za informację:) ale lektor mówi co innego-Alice. Poprawna wypowiedź wg e-tutora to Alicia, istnieje rozbieżność między wypowiedzią lektora a tym co jest napisane jako poprawne. - 11 lat temu
o.bracka - Dzień dobry!

Faktycznie, w przykładzie była nieścisłość między tym, co mówi lektor, a tym, co jest napisane. Zdanie zostało ujednolicone w sposób, który nie budzi wątpliwości co do formy imienia :) Z powodu tych rozbieżności nagranie musi mieć zmienioną nazwę i chwilowo nie będzie dostępne, ale niebawem wróci na swoje miejsce.
Gdyby w przyszłości zdarzały się takie sytuacje zachęcam do zgłoszenia błędu na adres: [...]@etutor.pl
- 11 lat temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 2

For example - Alicia Keys ;)
P
Paaatii7

Alicia to hiszpańska forma imienia Alice, używana obecnie również w krajach anglojęzycznych. Z tego co się doczytałam korzenie tego hiszpańskiego imienia pochodzą z języka starogermańskiego. Inne "wariacje" powszechnie używane Alecia, Alysia, Alycia, Alishia
I
iguana246