ZALOGUJ SIĘ

Układ Słoneczny

14 lat temu
Witam wszystkich

Na jednym z obrazków widnieje informacja, że w naszym układzie jest 9 planet, lecz od pewnego czasu mamy ich jedynie 8 ;) Oczywiście w żaden sposób nie wpływa to na merytoryczną wartość lekcji więc nie wymaga to natychmiastowej interwencji :)

Pozdrawiam gorąco
C
Cztery_7
zenstef - Tak, masz pełna rację.
Ta 9-ta jest w ostatnich latach była potraktowana jak planeta a czasami śmieciuch;) Ale może poszanujmy godność Plutona i dalej go traktujmy z szacunkiem?
pozdrawiam ;)
- 14 lat temu zmieniany: 14 lat temu
Cztery_7 - Osobiście bardzo mi szkoda Plutona i ubolewam nad tym że ubyło nam planet. Problemem jest jedynie to, aby młodsza część odwiedzająca ten serwis nie darzyła go zbyt wielkim szacunkiem na kartkówkach z geografii ;) - 14 lat temu
zenstef - No, niech innym będzie jak postanowili, ale dlaczego się oddalamy od tego co może nas związać z tym co człowiekowi może być najbliższe?

- 14 lat temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 1

aż mi żal tego biednego Plutona do 24 sierpnia 2006 roku uznawany był za 9. planetę Układu Słonecznego a teraz degradacja....biedny emeryt
K
KazimieraB
14 lat temuzmieniany: 14 lat temu
zenstef - A Ty tak to piszesz z głowy czy z Google ???
pozdrawiam ;)
- 14 lat temu zmieniany: 14 lat temu
KazimieraB - mam bardzo dobrą pamięć, ale takie daty u nas w domu zapamiętuje wikipedia, pozdrawiam - 14 lat temu
TopMan - Hahah, Kaziu plus za te wikipedie, - 14 lat temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.