ZALOGUJ SIĘ

Czy ten program jest dobry?

14 lat temu
Witam. Chciałabym się dowiedzieć czy rzeczywiście dzieki lekcjom na eTuror można nauczyć się angielskiego? Proszę o odpowiedzi osoby, które zaczynały prawie od zera.
S
sylwia1kr

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 2

Witaj!

Odpowiadam jako osoba zaczynająca od zera jak to ujęłaś.
Wykupiłam abonament na lekcje w okolicach wakacji , teraz jest juz luty czyli połowę roku mam za sobą. Wchodzę tutaj regularnie codziennie i powtarzam słówka które są mi wyznaczone w Powtórkach. Od siebie muszę dodać ze staram się systematycznie powtarzać i ćwiczyć w Moje testy ( bardzo dobra opcja zwłaszcza dla początkujących).
Po tych kilku miesiącach potrafię samodzielnie czytać proste książki np. o Szkocji .
Grunt to się nie poddawać kiedy przyjdą trudności bo takowe będą ale postaw sobie jakiś cel po co uczysz się języka wtedy też łatwiej się zmobilizujesz do nauki.
POWODZENIA!
Ewa_G1967

Ja walczę z tym angielskim dobre trzy lata, a kiedyś dla mojego pokolenia to
był kiedyś tylko rosyjski. Wiadome, że nie doścignę tych co są na filologii
angielskiej lub tych z CAE po kilku latach kursów...
Coś tam po tych trzech latach wiem, ale też wiem że muszę poświęcić wiele godzin;) na ten nie tak łatwy angielski.
Ewa ma rację, bo systematyczność i kontakt bezpośredni są chyba podstawą nauki języka.
powodzenia
Z
zenstef
Ewa_G1967 - Zenku nie bądź taki pokorny z tym angielskim.
Wierzę że będziesz na tyle dobry aby swobodnie móc sie porozumieć z nativem czy przeczytać jakąś oryginalną książkę;)))
- 14 lat temu
TopMan - Sami skromni ludzie na tym tutorze,
Pozdrawiam wszystkich :)
- 14 lat temu zmieniany: 14 lat temu